28 Ιουλίου 2014

Ο Θεός δακρύζει απόψε στη Γάζα! Ανατριχιαστικές εικόνες μικρών παιδιών μέσα στα αίματα από το χτύπημα του πυραύλου σε νοσοκομείο!!! (βίντεο)

- Στον περίβολο του μεγαλύτερου νοσοκομείου της Γάζας έπεσε πύραυλος σκορπώντας τον θάνατο
- Σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών μέσων τουλάχιστον 10 παιδιά έχουν σκοτωθεί, ενώ δεκάδες είναι οι τραυματίες
- Λίγη ώρα αργότερα, ένας νέος πύραυλος έπεσε σε στρατόπεδο προσφύγων, σκορπώντας τον πανικό - Χαμάς και Ισραήλ αλληλοκατηγορούνται για το ποιος έριξε τον πύραυλο.
Δείτε το βίντεο:
 ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ
Πύραυλος έπληξε το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας, σκορπώντας το θάνατο. Προς το παρόν δεν υπάρχει ακριβής αριθμός νεκρών, ωστόσο πολύ δύσκολα θα αποφύγουμε μία νέα μεγάλη αιματοχυσία.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση λίγη ώρα αργότερα ακολούθησε δεύτερος πύραυλος στο στρατόπεδο προσφύγων Al Shati. Oι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι πολλά παιδιά, είναι μεταξύ των νεκρών, με τα τοπικά μέσα να κάνουν λόγο για τουλάχιστον 10 παιδάκια που έχασαν τη ζωή τους. Στο μεταξύ δεκάδες είναι οι τραυματίες εκ των οποίων οι περισσότεροι πολύ σοβαρά.

Οι εικόνες που φέρνουν στο φως της δημοσιότητας τα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία από τον τόπο της τραγωδίας είναι ιδιαίτερα σκληρές, καθώς απεικονίζονται μικρά παιδιά να είναι νεκρά.

Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι Ισραήλ και Χαμάς αλληλοκατηγορούνται για το ποιος εξαπέλυσε τον πύραυλο που σκόρπισε τον θάνατο σε παιδική χαρά της Γάζας. Παλαιστίνιοι απέδωσαν την έκρηξη σε αεροπορική επιδρομή που εξαπέλυσε το Ισραήλ, ωστόσο το Ισραήλ αρνείται την ευθύνη και υποστηρίζει ότι πρόκειται για αστοχία ρουκέτας που εκτόξευσαν μαχητές της Χαμάς. Επιπλέον το Ισραήλ, που είχε προηγουμένως κατηγορήσει τους μαχητές της Χαμάς ότι κρύβονταν στο νοσοκομείο Σίφα, έκανε λόγο και για έναν "αδέσποτο" πύραυλο που έπληξε το νοσοκομείο.

Κι όλα αυτά, την ώρα που ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι Μουν μιλούσε για εκεχειρεία λέγοντας: "Στο όνομα της ανθρωπότητας η βία πρέπει να σταματήσει".

Μέχρι στιγμής, τουλάχιστον 1.049 Παλαιστίνιοι έχουν πέσει νεκροί στην Γάζα, κυρίως άμαχοι στις εχθροπραξίες που έχουν ξεκινήσει τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου επέκρινε την έκκληση που απηύθυνε το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την άμεση κήρυξη μιας ανθρωπιστικής εκεχειρίας στη Γάζα
Η χθεσινή ανακοίνωση από το Συμβούλιο «σχετίζεται με τις ανάγκες μιας δολοφονικής τρομοκρατικής ομάδας που επιτίθεται εναντίον των Ισραηλινών πολιτών και δεν έχει καμία απάντηση για τις ανάγκες ασφαλείας του Ισραήλ» είπε ο ίδιος στο γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν, όπως ανέφερε το πρωθυπουργικό του γραφείο.


Νωρίτερα σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ δήλωσε ότι οι δύο αντίπαλες πλευρές στις συγκρούσεις στη Γάζα έχουν «εκφράσει σοβαρό ενδιαφέρον» για την έκκλησή του για την κήρυξη νέας 24ωρης ανθρωπιστικής εκεχειρίας, αλλά «δεν έχουν ακόμα συμφωνήσει στο χρονοδιάγραμμα της εφαρμογής της».

«Ο γενικός γραμματέας απευθύνει έκκληση στις πλευρές να ανανεώσουν μια ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και επαναλαμβάνει το αίτημά του για μια διαρκεί εκεχειρία που θα μπορούσε να λειάνει το έδαφος για την έναρξη εκτενών διαπραγματεύσεων» ανέφερε ο εκπρόσωπός του σε μια ανακοίνωση.

newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια: