27 Ιουλίου 2014

Ξυπνάτε ορέ, μας παίρνουν τα σπίτια!!!

χαρδούβελης-έτσι-θα-πάρουν-τα-σπίτια-των-πολιτών
Κυνική ομολογία Χαρδούβελη – Θα μετατρέψουν τους ιδιοκτήτες ακινήτων σε ενοικιαστές και αυτό το αποκαλούν «λύση για τα κόκκινα δάνεια» 
Τόσο η κυβέρνηση όσο και οι δανειστές δεν έχουν καμία πρόθεση να «κουρέψουν» τα κόκκινα δάνεια για να μπορέσει να ανασάνει η μέση ελληνική οικογένεια.
Στο πλαίσιο της μνημονιακής αδηφαγίας που σαρώνει στο πέρασμά της τη δημόσια και ιδιωτική περιουσία των Ελλήνων, ο νέος υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης αποκαλύπτει σήμερα στα Νέα – χωρίς κανένα οίκτο και χωρίς καμία κοινωνική ευαισθησία-ότι η λύση για τα μη εξυπηρετούμενα κόκκινα δάνεια θα είναι να παίρνουν τα σπίτια των πολιτών οι τράπεζες και αντί για δόση να πληρώνουν ενοίκιο!
Συγκεκριμένα, υποστηρίζει πως το σχέδιο αποτελεί «δίχτυ προστασίας σε αυτούς που κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους». Την ίδια στιγμή ο υπουργός Οικονομικών αναφέρει πως «το κράτος πρέπει να σκέφτεται και τους πολίτες, όχι μόνο τους αριθμούς. Πρέπει να δώσει κάτι, ώστε να μην τους πετάξουν έξω από τα σπίτια τους. Από την πλευρά τους οι τράπεζες πρέπει να σκεφτούν λύσεις για να μπορέσουν οι δανειολήπτες να μείνουν στο σπίτι τους, τουλάχιστον για κάποιο διάστημα».
Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών κάνει λόγο για μία χώρα που έχει χάσει την αξιοπρέπειά της, την οποία όπως υποστηρίζει δύσκολα ανακτάς.
«Αλλά αν πετύχουμε να κάνουμε αυτά που πρέπει θα έχουμε πλεονέκτημα στη διαπραγμάτευση για το χρέος» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο κ. Χαρδούβελης.
Επί της ουσίας οι δανειστές επιτυγχάνουν αυτό που ήθελαν από την αρχή της εισόδου της χώρας στον μηχανισμό στήριξης. Να κατεβάσουν το ποσοστό ιδιοκατοίκησης του πληθυσμού. Αυτή ήταν και οι βασική ενόχληση τόσο του ΔΝΤ όσο και του Βερολίνου: «Δεν είναι δυνατόν οι Έλληνες – μισθωτοί και συνταξιούχοι- να έχουν τόσο μεγάλο ποσοστό ιδιοκατοίκησης» ήταν η μόνιμη επωδός των τεχνοκρατών της τρόικας από την πρώτη μέρα που ήρθαν στην Ελλάδα.
Στόχος τους ήταν να περάσουν τα σπίτια στον έλεγχο χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και όλοι οι Έλληνες να γίνουν ενοικιαστές για να χρωστάνε εφ΄ όρου ζωής χωρίς να υπάρχει η έννοια της ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας.
Το σχέδιό τους επετεύχθη με τη βίαιη φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης μέσω των μειώσεων στους μισθούς και μέσω της αβάσταχτης φορολογίας.
Την ίδια ώρα τα παπαγαλάκια του συστήματος και οι υποτακτικοί κονδυλοφόροι των δανειστών παρουσιάζουν το παραπάνω σχέδιο ως «σανίδα σωτηρίας» αδιαφορώντας για το επίπεδο ζωής των μισθωτών και των συνταξιούχων αφού πρωτίστως διαπραγματεύονται τα δικά τους επιχειρηματικά θαλασσοδάνεια με τα οποία έστηναν αυτοκρατορίες μέσων ενημέρωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: