12 Ιουλίου 2014

Ο κατοχικός Πρωθυπουργός κ.Σα(χλα)μαράς θέλει μια Ελλάδα χωρίς Έλληνες!!! Έξω προδότη από τη χώρα!!!

Ο Πρωθυπουργός της χώρας οφείλει να τηρεί τον όρκο που έχει δώσει και να υπηρετεί το γενικό συμφέρον του ελληνικού λαού και μόνο…
Με μια ομιλία χιλιάδων λέξεων στο συνέδριο του Economist, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, κ. Αντώνης Σαμαράς, επεδίωξε, πλην όμως δεν τα κατάφερε, να πείσει τους συμμετέχοντες σε αυτό, για την εικόνα της αλλαγής που η τήρηση των μνημονιακών δεσμεύσεων φέρνει στη χώρα, προς όφελος, σίγουρα όχι των Ελλήνων πολιτών, που εξακολουθούν να στενάζουν και να οδηγούνται ολοένα και περισσότερο στην εξαθλίωση, αλλά των δεικτών του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Προς όφελος της… βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, για το οποίο ο κ. Σαμαράς είναι αποφασισμένος όπως τόνισε να κάνει τα πάντα, προκειμένου να την εξασφαλίσει, υποθηκεύοντας το μέλλον και των 2-3 επόμενων γενεών Ελλήνων πολιτών, καθώς ο μόνος τρόπος για να το πετύχει, ο μόνος μη βιώσιμος τρόπος, δεν είναι άλλος από την επέκταση της αποπληρωμής του για τα επόμενα 50 και πλέον έτη.
Όσοι Ελληνες πολίτες ζουν, εργάζονται ή εργάζονταν, διότι οι περισσότεροι πλέον έχουν μείνει άνεργοι και προσπαθούν να εξασφαλίσουν τη δική τους βιωσιμότητα, την επιβίωση της ελληνικής οικογένειας που πλέον σε εξαιρετικά μεγάλο ποσοστό ξεπερνά τα όρια της φτώχειας, μένουν με το στόμα ανοικτό ακούγοντας και διαβάζοντας τα λεγόμενα του Ελληνα Πρωθυπουργού.
Σε βαθμό τέτοιο ώστε να αναρωτιούνται αν πράγματι ο κ. Σαμαράς εξακολουθεί να αφουγκράζεται την κοινωνία μας και να έχει επαφή με τη σημερινή ελληνική πραγματικότητα.
Οχι, βέβαια, την πραγματικότητα των αριθμών και των δεικτών του πρωτογενούς πλεονάσματος, του επιτοκίου δανεισμού και της βιωσιμότητας του χρέους, αλλά την πραγματικότητα εκείνη που θέλει τους Ελληνες, τα ελληνικά νοικοκυριά και τις ελληνικές επιχειρήσεις να μην μπορούν να σταθούν στα πόδια τους.
Ηταν όλα τόσο όμορφα διατυπωμένα στην ομιλία του κ. Σαμαρά, για να ικανοποιηθεί το ακροατήριό του και να αυτοεπιβραβευθεί ο ίδιος, οι συνεργάτες του, οι εταίροι του και βέβαια οι δανειστές μας, αυτοί που σαν τα κοράκια περιμένουν πάνω από το κεφάλι των Ελλήνων για να συνεχίσουν να ρουφούν το αίμα μας, αρπάζοντας ό,τι έχει απομείνει σε αυτό τον τόπο.
Ηταν όλα τόσο όμορφα διατυπωμένα από τον κ. Σαμαρά που μίλησε για τις μεταρρυθμίσεις που δεν είναι πολυτέλεια, αλλά ξέχασε να εξηγήσει γιατί ήταν πολυτέλεια όλα τα προηγούμενα χρόνια.
Ποιο ήταν το μήνυμα που ήθελε όμως ο Ελληνας Πρωθυπουργός να περάσει για μια ακόμη φορά;
Δυστυχώς ότι αυτό της ολικής επαναφοράς της ελληνικής οικονομίας προς όφελος των Ελλήνων πολιτών και των ελληνικών επιχειρήσεων, αλλά προς όφελος των ξένων συμφερόντων.
Με το εξαιρετικά όμορφο… περιτύλιγμα μιας μακροσκελέστατης ομιλίας, ο κ. Σαμαράς έστειλε ξεκάθαρα το μήνυμά του.«Εχουμε ανοίξει και σας περιμένουμε. Πωλούνται τα πάντα σε τιμή ευκαιρίας…».
Αυτές οι λέξεις αρκούν για να περιγράψουν σε τίτλους το περιεχόμενο της ομιλίας του Πρωθυπουργού στο συνέδριο του Economist.Εκεί που χαρακτήρισε ως πρόοδο του κράτους, το γεγονός ότι το τηλέφωνο πλέον το αποκτά ένα νοικοκυριό μέσα σε λίγες ώρες…Γιατί το έκανε αυτό; Για να μας πείσει ότι με τον ίδιο τρόπο, απλά, ανώδυνα και γρήγορα θα πρέπει να εξελιχθεί το ξεπούλημα της ΔΕΗ.Ξεχνά μια σημαντικότατη λεπτομέρεια ο κ. Σαμαράς, που καλό είναι να του την υπενθυμίσουμε. Χωρίς τηλέφωνο ζουν οι Ελληνες. Χωρίς ηλεκτρικό κ. Πρωθυπουργέ; Χωρίς νερό, αργότερα όταν ξαναμπεί στα σχέδιά σας η πώληση των εταιριών ύδρευσης; Προφανώς όχι…
Μίλησε και για τον πολύπαθο τομέα της δημόσιας υγείας ο κ. Σαμαράς. Εναν τομέα όπου η πιστή τήρηση των διαταγών της τρόικας είχε ως αποτέλεσμα να διαλυθούν τα πάντα και οι Ελληνες να «στενάζουν» στα δημόσια νοσοκομεία.                                                          
Και τι είχε να πει ο κ. Σαμαράς; Ότι παντού στην Ευρώπη χρησιμοποιούνται κυρίως γενόσημα και ότι στην Ελλάδα υπήρξαν αντιδράσεις, διότι δεν ήθελαν τα γενόσημα. Μίλησε γι’ αυτούς που έχασαν, αλλά ξέχασε να μιλήσει γι’ αυτούς που τώρα κερδίζουν, τις πολυεθνικές που έχει αγκαλιάσει η κ. Αγκελα Μέρκελ, μα πάνω απ’ όλα δεν μίλησε καθόλου για τους Έλληνες πολίτες που μέσω μιας διαδικασίας που ακόμα και οι γιατροί έχουν χαρακτηρίσει ανεπαρκέστατη, υποχρεώνονται πολλές φορές λόγω αδυναμίας οικονομικής ανταπόκρισης να λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή κατώτερης ποιότητας απ’ αυτή που απαιτείται για την αντιμετώπιση του προβλήματός τους. Αλλοι, δε, ανασφάλιστοι περιμένουν ακόμα στην… ουρά για να τη διασφάλιση της ελεύθερης και δωρεάν πρόσβασής τους στα φαρμακεία…
Για τη διάλυση των υποδομών περίθαλψης, για τους καρκινοπαθείς που περιμένουν μήνες στη λίστα αναμονής για να κάνουν τη χημειοθεραπεία τους, για το SOS που εκπέμπουν όλα σχεδόν τα δημόσια νοσοκομεία, δεν βρήκε κάτι να πει ο κ. Σαμαράς. Θέλησε μόνο να στείλει το μήνυμα προς τα ξένα συμφέροντα και να γυρίσει -επιδεικτικά- την πλάτη, για μια ακόμη φορά, στην ελληνική φαρμακοβιομηχανία.
Αποδέχτηκε ο κ. Σαμαράς, με την ομιλία του στο συνέδριο του Economist, ότι η Ελλάδα ήταν ένα είδος «Τζουράσικ Παρκ», όπου επιβίωναν οι δεινόσαυροι του περασμένου αιώνα. Εκανε αναφορά στον Δον Κιχώτη, δράκους, τον Οργουελ…
Και όλα αυτά για να δικαιολογήσει τα εντελώς αδικαιολόγητα, των όσων οι… δεινόσαυροι της πολιτικής, για τους οποίους δεν μίλησε ευθέως, δεν φρόντισαν να εξασφαλίσουν για τους Ελληνες πολίτες τα προηγούμενα πολλά χρόνια, καθως έπρεπε να υποθηκευτεί με μαθηματική ακρίβεια η χώρα και το μέλλον της, μέσω του δανεισμού.
Ζούσαμε, ζούμε και δυστυχώς θα συνεχίσουμε να ζούμε με δανεικά. Ούτε αυτό το είπε ευθέως ο κ. Σαμαράς, αλλά το… στρογγυλοποίησε, τονίζοντας ότι η χώρα θα βγει από τα μνημόνια, αλλά θα παραμείνει για τα επόμενα πολλά πολλά χρόνια δέσμια των απαιτήσεων των δανειστών της, αφού η λύση δεν είναι άλλη από την επέκταση της αποπληρωμής του χρέους.
Δυστυχώς, ο κ. Σαμαράς φρόντισε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο να μας υπενθυμίσει ότι κάτι του διαφεύγει…
Τόνισε, θέλοντας να στείλει μήνυμα στους πολιτικούς του αντιπάλους, ότι την ανεξαρτησία της χώρας τη υπηρετεί όποιος τη βγάζει από τα ελλείμματα και όποιος τακτοποιεί μακροπρόθεσμα τη βιωσιμότητα του χρέους της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: