12 Ιουλίου 2014

ΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΣΤΑΥΡΩΣΑΝ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΙ-KAI NEOI ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟΙ!! (ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ!!!)

ισλαμιστες5
Η κατηγορία ότι είναι μέλος του ΥPG αναγράφεται σε πινακίδα που τον περιβάλει

Πορφύρης Δ/ Σταφυλά Π

Φωτογραφία με τρία κομμένα κεφάλια παρέλαβε στις 7.7.14 γνωστό site της συριακής αντίστασης κατά της δυτικοκρατίας και της ισλαμιστικής κατοχής. Συνοδευόταν από το μήνυμα: « αν γνωρίζετε κάποιον από αυτούς ειδοποιείστε την οικογένειά του ». Η εικόνα προέρχεται από το Idlib.

ισλαμιστες2
Τα τρια κομμένα κεφάλια που απεστάλησαν για αναγνώριση

To Iσλαμικό Κράτος (ΙS) όπως μετονομάστηκε η ISIS σταύρωσε στις 5.07.14 στην Jarablus του Χαλεπίου έναν πολίτη με την κατηγορία ότι είναι μέλος της YPG. Στην ίδια περιοχή και πιο συγκεκριμένα στην Al Bab του Χαλεπίου σταύρωσε και δεύτερο άνθρωπο. Αυτός πιθανότατα είναι ο πιο νεαρός σταυρωμένος. Άλλα μέσα μεταδίδουν ότι είναι μαχητής της ισλαμιστικής οργάνωσης Ahrar Asham που βρίσκεται τον τελευταίο καιρό σε διαμάχη με την ΙSIS και άλλα ότι επίσης είναι υποστηρικτής του κουρδικού YPG.

ισλαμιστες4
Oι Μονάδες Λαϊκής Προστασίας γνωστές ως YPG αποτελούν το στρατιωτικό σκέλος του κουρδικού Κόμματος της Δημοκρατικής Ένωσης (PYD). Στα τέλη του 2013 ένας εκπρόσωπος τύπου είχε δηλώσει ότι το ένοπλο κίνημα απαριθμεί 35.000 μαχητές.

Οι Κούρδοι του YPG έδωσαν πολλές νικηφόρες μάχες κατά των τζιχαντιστών στη Συρία.  Διαβεβαιώνουν ότι το 2013 σκότωσαν 2 923 ισλαμιστές αντάρτες.  Tην Παρασκευή σφοδρές μάχες διεξήχθησαν μεταξύ των Κούρδων και της ISIS δυτικά της κουρδικής πόλης Kobane στη Β Συρία. Ο  γενικός αρχηγός των δυνάμεων του YPG ο Mahmoud Badirkhan ότι οι άντρες του σκότωσαν συνολικά από την έναρξη του Ραμαζανιού 85 ισλαμιστές που κατά πλειοψηφία ήταν ξένοι.(aranews 5/07/14).


ισλαμιστες4
Ο β σταυρωμένος μετά την εκτέλεση

Αλλά συχνά έπεσαν θύματα της αγριότητας της Τζαμπχάτ αλ Νούσρα και της ISIS. Ενδεικτικό είναι το συμβάν που καταγράφει στις 5 Ιουνίου η Διεθνής Αμνηστεία στο επίσημο site της. Πρόκειται για την εν ψυχρώ δολοφονία 15 πολιτών εκ των οποίων 7 παιδιά από την ΙSIS στις 29 Μαίου στα χωριά al Tleiliye στην περιφέρεια της alHassake στη Β.Συρία και al Sfeera του Χαλεπίου. Οι οικογένειες των αγροτών ξεκληρίστηκαν για την υποστήριξή τους στην (YPG) και γιατί ήταν γεζίντι. Ο γεζιντισμός είναι μια μονοθεϊστική θρησκεία που προσομοιάζει στον ζωροαστρισμό. Οι πιστοί της αποτελούν μειονότητα εντός της κουρδικής κοινότητας στη Συρία, στο Ιράκ στην Τουρκία. Η ISIS εκτός των άλλων τους θεωρεί απίστους και τους διώκει συστηματικά. Μια οργάνωση για την υπεράσπιση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων διοχέτευσε στην Amnesty International τα ονόματα των 15 θυμάτων : 5 άνδρες, 3 γυναίκες και 7 παιδιά. Τα περισσότερα θύματα είχαν εκτελεστεί με μια σφαίρα στο κεφάλι.

Τα 7 παιδιά είναι: Η 11χρονη Asmaa Mohammed Hussein ,ο 3χρονος Hussein Mahmoud Hussein,ο 7χρονος Ibrahim Mohammed Ibrahim ,ο 11χρονος Khaled Mohammed Ibrahim,ο 5χρονος Mohammed al Hamdo, ο 1χρονος Mohammed Mahmoud Hussein, καιη 12χρονη Sahar Mohammed Ibrahim. Το νοσοκομείο Ras al Ayn είχε επιβεβαιώσει τους θανάτους.

dimpenews

Δεν υπάρχουν σχόλια: