18 Αυγούστου 2014

Τουρκική απόβαση στην Ελλάδα!!!! Ο ΑΤΤΙΛΑΣ 3 ΞΕΚΙΝΗΣΕ!!!

Για πρώτη φορά στην ιστορία του ο ελληνικός προορισμός αναμένεται φέτος να δεχθεί περίπου 1 εκατομμύριο Τούρκους τουρίστες. Η ραγδαία αύξηση του τουρκικού ταξιδιωτικού ρεύματος άρχισε από την περυσινή σεζόν και συνεχίζεται με την ίδια δυναμική και φέτος.
Εκτιμάται ότι η σύγκριση μεταξύ του 2011 και του 2014 αναμένεται να αποτυπώσει επιπλέον αφίξεις της τάξης του μισού εκατομμυρίου από τη γειτονική χώρα.
Το 2013 ο ελληνικός προορισμός είχε 831.113 αφίξεις από την Τουρκία, δηλαδή αύξηση της τάξης του 38%.
Η μεγαλύτερη αύξηση, της τάξης του 50,3%, σημειώθηκε στον μεθοριακό σταθμό των Κήπων στον Εβρο. Συνολικά πέρασαν τα εκεί σύνορα πάνω από μισό εκατομμύριο επισκέπτες.
Ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Λέσβου, Περικλής Αντωνίου, εκτιμά ότι ο αριθμός των αφίξεων από την Τουρκία στο νησί θα κυμανθεί φέτος από 70.000 έως 80.000, παρουσιάζοντας αύξηση έως 100% σε σχέση με πέρυσι. Είθισται να παραμένουν για δύο βράδια.
Σε μία ημέρα, σημειώνει ο κ. Αντωνίου, ένα ζευγάρι δαπανά κατά μέσο όρο 50 ευρώ για διαμονή και 80 ευρώ για φαγητό, ενώ κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του ξοδεύει σε αγορές από 50 έως 500 ευρώ. Βέβαια, προσθέτει ότι δεν λείπουν και περιπτώσεις αγορών που φθάνουν τις 3.000 ευρώ.
Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της φετινής περιόδου είναι ότι υπάρχει αυξημένος αριθμός επισκεπτών και από Κωνσταντινούπολη. Κατά τον κ. Αντωνίου, στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος συνέβαλε η βελτίωση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης, καθώς έχουν δρομολογηθεί πιο γρήγορα πλοία που συνδέουν το νησί με τα τουρκικά παράλια.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης, Κώστας Χατζηκωνσταντίνου, προβλέπει ότι οι αφίξεις Τούρκων τουριστών στον προορισμό θα αυξηθεί φέτος κατά περίπου 15%. Οι περισσότεροι, τονίζει, έρχονται μεμονωμένα, ενώ αρκετοί είναι πλέον επαναλαμβανόμενοι τουρίστες.
Ωστόσο, ο κ. Χατζηκωνσταντίνου υπογραμμίζει το πρόβλημα που συνεχίζει να υφίσταται στον μεθοριακό σταθμό των Κήπων, ο οποίος αποτελεί την κύρια είσοδο των Τούρκων επισκεπτών στην περιοχή.
Οπως επισημαίνει, τις ημέρες αιχμής της τουριστικής κίνησης σχηματίζονται στον μεθοριακό σταθμό ουρές αυτοκινήτων που ξεπερνούν τα 5 χλμ. Αυτό, τονίζει, είναι ένα μείζον ζήτημα για τον προορισμό που χρήζει άμεσης αντιμετώπισης.
Στο ίδιο μήκος κύματος, ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Καβάλας, Αντώνης Μιτζάλης, αναφέρει ότι με δεδομένο τον αυξημένο όγκο των επισκεπτών θα πρέπει η Πολιτεία να παρέμβει άμεσα για να βελτιωθεί η ροή εισόδου.
Οπως σημειώνει, ο αριθμός των Τούρκων επισκεπτών στην περιοχή είναι ήδη πολύ αυξημένος σε σχέση με πέρυσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: