11 Σεπτεμβρίου 2014

Πλήρωστε κοροϊδα ΕΝΦΙΑ…Ελεύθερος και ο Ι. Διώτης για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ!!!

Πλήρωστε κοροϊδα ΕΝΦΙΑ…Ελεύθερος και ο Ι. Διώτης για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ
Ισχυρίστηκε πως το στικάκι με τα 2.062 πρόσωπα του διεβιβάσθη εντελώς ατύπως από τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, σημειώνοντας πως του εστάλη σε φάκελο, χωρίς συγκεκριμένη εντολή ή εξήγηση, «μήπως μπορεί να κάνει κάτι».

Ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του για τους χειρισμούς στη λίστα Λαγκάρντ ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης – Ελεύθερος αφέθηκε χθες και ο προκάτοχός του, Γ. Καπελέρης.

Ο κ. Διώτης αρνήθηκε στην απολογία του ότι διέπραξε το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας σε βάρος του Δημοσίου καθώς και αυτό της υπεξαγωγής εγγράφου.

Ο Διώτης διευκρίνησε ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να αξιοποιήσει τη λίστα, καθώς ως προϊόν υποκλοπής δεν αποτελούσε παρά άχρηστο και παράνομο υλικό.

Ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ πρόσθεσε, μάλιστα, ότι την περίοδο εκείνη η κυβέρνηση βρισκόταν σε διαπραγμάτευση με τους ελβετούς, ως προς τη φορολόγηση καταθετών, στο πλαίσιο της οποίας απαράβατος όρος ήταν η μη χρήση προϊόντων υποκλοπής.

Ωστόσο όπως είπε έδωσε εντολή ώστε να διενεργηθεί ο μεγαλύτερος έλεγχος που έγινε ποτέ, δηλαδή να ελέγξει το ΣΔΟΕ το σύνολο των εμβασμάτων ανω των 100.000 ευρώ σε ελληνικές και ξένες τράπεζες την περίοδο 2000-2012.

Πλέον, δεν μένει παρά να κριθεί και η δικαστική τύχη του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, κάτι που όπως όλα δείχνουν θα συμβεί εντός του Σεπτεμβρίου, στον Άρειο Πάγο, καθώς ο αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου κ. Βασίλης Πλιώτας έχει εισηγηθεί την παραπομπή του πρώην υπουργού στο Ειδικό Δικαστήριο.
hellasforce

Δεν υπάρχουν σχόλια: