1 Σεπτεμβρίου 2014

Πέντε βουλευτές της ΔΗΜΑΡ δεν θα ψηφίσουν τον Κουβέλη για ΠτΔ από την παρούσα βουλή!!!

Ο Κουβέλης είχε  οδηγήσει την ΔΗΜΑΡ στην μνημονιακή συγκυβέρνηση με ΠΑΣΟΚ - ΝΔ με αντάλλαγμα την προεδρία της Δημοκρατίας.
Ξυπνάτε ορε!!!
Έντονες είναι οι αναταράξεις στην Αγίου Κωνσταντίνου με αφορμή την Προεδρική Εκλογή και τα σενάρια που θέλουν τον Φώτη Κουβέλη ως υποψήφιο. Μετά και την άρνηση του Φ. Κουβέλη να ξεκαθαρίσει τη στάση του, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, έντονο είναι το εσωκομματικό πρόβλημα στη ΔΗΜΑΡ, καθώς πέντε βουλευτές της δηλώνουν ότι δεν θα τον ψηφίσουν. Πιο συγκεκριμένα εκτός του Γ. Πανούση και της Ασ. Ξηροτυρη στην ομάδα των βουλευτών οι οποίοι τάσσονται υπέρ της άποψης ότι η παρούσα Βουλή δεν μπορεί να εκλέξει Πρόεδρο, ακόμα και αν αυτός είναι ο Φώτης Κουβέλης, μπαίνουν και οι βουλευτές Μ. Γιαννακάκη, Γ. Κυρίτσης και Μ. Ρεπούση.

Με τοποθετήσεις τους στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος οι βουλευτές τόνισαν οτι η στάση του κόμματος πρέπει να είναι αρνητική στι θέμα εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας απο την παρούσα Βουλή. Το θέμα της στάσης του κόμματος απέναντι στην προεδρική εκλογή αναμένεται να σκιάσει τις εργασίες του έκτακτου συνεδρίου - θα πραγματοποιηθεί, πιθανόν, αρχές Οκτωβρίου-, καθώς τάσεις αλλά και βουλευτές του κόμματος θα ζητήσουν να αποφασίσουν οι σύνεδροι εάν η ΔΗΜΑΡ θα ταχθεί υπέρ των πρόωρων εκλογών ή θα επιμείνει σε γενικές θέσεις, όπως πως τα ζητήματα του Προέδρου της Δημοκρατίας θα κριθούν στον κατάλληλο χρόνο, δηλαδή όταν ανοίξει και επίσημα η συζήτηση. 
Σύμφωνα με τις δημόσιες τοποθετήσεις βουλευτών, φαίνεται ότι δύο μέχρι στιγμής βουλευτές, η Νίκη Φούντα και ο Σπύρος Λυκούδης, τάσσονται αναφανδόν υπέρ της υποψηφιότητας Κουβέλη, αλλά και την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: