12 Σεπτεμβρίου 2014

Σαράντος Καργάκος:Ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου βρίσκεται στην Αρχαία Αμφίπολη!!!

Βέβαιος ότι ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου βρίσκεται στην Αρχαία Αμφίπολη, εμφανίστηκε για άλλη μια φορά ο ιστορικός Σαράντος Καργάκος, μιλώντας στο ράδιο 9,84 και στο Γιώργο Σαχίνη.
Εάν βρεθεί τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, αυτός θα είναι στη Μακεδονία και η Αρχαία Αμφίπολη συγκεντρώνει μεγάλες πιθανότητες.Θεωρεί βέβαιο ότι το μνημείο ανεγέρθη για άνδρα, εξαιτίας κυρίως του Λέοντα, αφού όπως εξήγησε οι λέοντες είναι δηλωτικό ανδρικών μνημείων.

Ο διαπρεπής ιστορικός ευχήθηκε οι τάφοι να είναι ασύλητοι, πράγμα όπως εκτίμησε δύσκολο, δεδομένου ότι τα κεφάλια των Σφιγγών που βρίσκονται στην είσοδο, αλλά και η είσοδος του τάφου μαρτυρούν ότι οι αρχαιολόγοι ήρθαν δεύτεροι.
Ερωτηθείς για το ποιος ή ποιοι πιστεύει ότι είναι θαμμένοι στο μνημείο, όπου βρίσκονται τρεις ταφικοί θάλαμοι, εκτίμησε ότι δύσκολα ένα τέτοιο μνημείο να φτιάχτηκε για το γιό του Μέγα Αλέξανδρου , τη Ρωξάνη και την Ολυμπιάδα, δεδομένου του άσχημου τέλους που είχαν και οι τρεις.
Πιθανότερη εκδοχή κατά τον ίδιο πέραν το Μ. Αλεξάνδρου να αποτελεί ταφικό μνημείο ενός από τους μεγάλους στρατηγούς και διαδόχους του.Όσο για τις καρυάτιδες σημείωσε με νόημα ότι η Αμφίπολη στην αρχαιότητα ήταν περιοχή όπου κυριαρχούσε η Αθηναϊκή κουλτούρα παρότι σε μακεδονικό έδαφος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: