21 Οκτωβρίου 2014

Ιδού… η ''πύλη'' της κολάσεως!!!

kolash1
Ονομάζεται «πύλη της κολάσεως» και έχει δημιουργήσει σωρεία από θρύλους και μυστηριώδεις ιστορίες γύρω από το όνομα της.
Η περιβόητη «πόρτα προς την κόλαση» βρίσκεται περίπου 270 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας Ασγκαμπάτ κοντά στο χωριό Ντερβέζ.
Λίγοι ξέρουν ότι η αλήθεια είναι ότι δημιουργήθηκε από μια απλή… γκάφα των επιστημόνων! 
Ο φλεγόμενος κρατήρας στη μέση της ερήμου Καρακούμ του Τουρκμενιστάν δεν είναι τίποτα περισσότερο από το αποτέλεσμα μιας αποτυχημένης γεώτρησης από σοβιετικούς επιστήμονες! Και όμως αυτή τη «γκάφα»… συρρέουν εκατοντάδες τουρίστες για να την επισκεφθούν κάθε χρόνο!!!
Το 1971, οι επιστήμονες, φοβούμενοι ότι μεγάλες ποσότητες μεθανίου θα μπορούσαν να απελευθερωθούν και να βλάψουν την κοντινή πόλη, πήραν την απόφαση να βάλουν φωτιά στον κρατήρα, περιμένοντας ότι αυτή θα έσβηνε μέσα σε λίγες μέρες. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει πάνω από τέσσερις δεκαετίες, ο κρατήρας περιέργως ακόμα φλέγεται και συντηρεί αναλλοίωτο το μύθο του για «πέρασμα στην κόλαση»…
Οι αξιωματούχοι του τουρισμού στο Τουρκμενιστάν ελπίζουν ότι ο φλεγόμενος κρατήρας θα βοηθήσει στο να αυξηθεί ο αριθμός των επισκεπτών στο πρώην σοβιετικό κράτος, το οποίο υποδέχεται σήμερα έως 15.000 τουρίστες από περίπου 50 χώρες κάθε χρόνο.
pentapostagma

Δεν υπάρχουν σχόλια: