27 Οκτωβρίου 2014

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Ο Βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος συνοδευόμενος από την Γιώτα Κοζομπόλη, Περιφερειακή Σύμβουλο και τον Κώστα Γεωργακίλα, μέλος της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ. Δημήτρη Μανιάτη. Ο Θανάσης Πετράκος ενημέρωσε τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία. Συγκεκριμένα οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι:
1. Όλες οι αμφισβητούμενες από τους πολίτες υποθέσεις πριν ρυθμιστούν σε δόσεις παραπέμπονται σε Επιτροπές Διοικητικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών, ώστε να προσδιορισθεί το ακριβές ύψος της οφειλής, διευκολύνεται η προσφυγή στη Δικαιοσύνη, ενώ το συνολικό ποσό από προσαυξήσεις και πρόστιμα δεν μπορεί να υπερβαίνει το 30% του αρχικώς οφειλόμενου κεφαλαίου.

2. Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, προβλέπει ρύθμιση για όλους σε 84 δόσεις του ποσού της οφειλής, σε κάθε περίπτωση όμως το ποσό της δόσης δεν μπορεί να υπερβαίνει το 20% του ετήσιου εισοδήματος του προηγούμενου έτους. Αν το υπερβαίνει οι δόσεις θα είναι περισσότερες. Έτσι διασφαλίζεται η δυνατότητα του οφειλέτη να πληρώσει τις δόσεις αλλά και να διατηρήσει ένα αξιοπρεπές μηνιαίο εισόδημα και την λειτουργία της επιχείρησης που είναι και το ζητούμενο για την επανεκκίνηση της Οικονομίας. Ένα από τα κρισιμότερα ζητήματα σήμερα είναι να σταματήσουν τα λουκέτα για χρέη στο Δημόσιο! Επίσης στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπεται αναστολή για 12 μήνες της καταβολής των δόσεων για όσους έχουν μηδενικό εισόδημα.
3. Με την πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ, καταργείται ο χαρακτηρισμός ως διαρκούς του αδικήματος η μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο και απαλλάσσονται της ποινικής ευθύνης όσοι έχουν αποδεδειγμένα αντικειμενική αδυναμία να καταβάλλουν τις οφειλές τους. Απαγορεύεται επίσης η παράνομη κατάσχεση με e-mail των τραπεζικών λογαριασμών και η έφοδος στις κατοικίες φορολογικών υπαλλήλων χωρίς παρουσία Εισαγγελέα.
4. Κατάργηση της προκαταβολής 50% της βεβαιωθείσας οφειλής ως προϋπόθεση προσφυγής στη δικαιοσύνη. Η προκαταβολή θα κυμαίνεται από 10%-20%.
5. Άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.
6. Επαναφορά του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ.
7. Ίδρυση αναπτυξιακής τράπεζας και τραπεζών ειδικού σκοπού.
8. Επ’ αόριστον παράταση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και επαγγελματικής στέγης αντικειμενική αξίας μέχρι 350.000 ευρώ.
9. Αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών.
Ο Θανάσης Πετράκος ζήτησε εκ μέρους της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ να μελετήσει η Διοίκηση του επιμελητηρίου και την πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ και τις προτάσεις του για την επανεκκίνηση της οικονομίας και να καταθέσει τις παρατηρήσεις και τροποποιήσεις-βελτιώσεις σε αυτές.
Παράλληλα ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε την τροπολογία της Κυβέρνησης άτολμη και ξεκομμένη από ένα συνολικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της κρίσης. Πρόσθεσε ότι η τροπολογία δεν λύνει το πρόβλημα των ληξιπρόθεσμων οφειλών και ότι περιέχει πολλά κρυφά σημεία που θα λειτουργήσουν είτε ως αντικίνητρα είτε ως πραγματικοί περιορισμοί για όσους έχουν ανάγκη να ρυθμίσουν τα χρέη τους προς εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία.
Ο Πρόεδρος του επιμελητηρίου ευχαρίστησε τον Βουλευτή και την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ για την ενημέρωση και τόνισε ότι το επιμελητήριο θα ανταποκριθεί στην πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ και σε επόμενη συνάντηση θα καταθέσει τις παρατηρήσεις του.
Εξέφρασε επίσης τον προβληματισμό και την ανησυχία του για την ανεπάρκεια τροπολογία της κυβέρνησης. Ζήτησε την συνδρομή του ΣΥΡΙΖΑ για να διατηρηθεί ο θεσμός των επιμελητηρίων και τέλος ενημέρωσε για την σημαντική πρωτοβουλία «Σήματος ποιότητας μεσογειακής διατροφής MedDiet για εστιατόρια», που έχει πάρει το επιμελητήριο και η οποία θα παρουσιαστεί επίσημα την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014 στην Καλαμάτα. Η πρωτοβουλία αυτή απευθύνεται στα εστιατόρια που σκοπεύουν να αποκτήσουν προφίλ μεσογειακού εστιατορίου ώστε να προβληθεί η μεσσηνιακή-μεσογειακή διατροφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: