28 Δεκεμβρίου 2014

Ώρες αγωνίες για 456 εγκλωβισμένους επιβάτες στο κατάστρωμα φλεγόμενου πλοίου!!!

sandy7.JPG_b2
Πυρκαγιά ξέσπασε νωρίτερα το πρωί της Κυριακής στο γκαράζ του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου Νorman Αtlantic, με σημαία Ιταλίας, ενώ αυτό έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 32 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά των Οθωνών με προορισμό την Αγκόνα. Το πλοίο βρίσκεται πλέον στα ιταλικά χωρικά ύδατα και έχει σημαία Ιταλίας.Στο πλοίο που είχε αναχωρήσει στις 5:30 το απόγευμα από την Πάτρα με προορισμό την Ιταλία μέσω Ηγουμενίτσας, επιβαίνουν 411 επιβάτες, 222 οχήματα και 55 άτομα πλήρωμα. Το σύνολο του πληρώματος είναι Ιταλοί. Οι επιβάτες είναι Έλληνες και Ιταλοί κατά πλειονότητα.

Περισσότεροι από 300 άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι στα καταστρώματα και τη γέφυρα του πλοίου.
Εντολή έχει δοθεί σε όλα τα παραπλέοντα σκάφη να σπεύσουν στο σημείο να βοηθήσουν όσους επιβάτες μπορούν. Ορισμένοι από τους επιβάτες έχουν πηδήξει στη θάλασσα.
Το έργο της διάσωσης εμποδίζει ο άνεμος που πνέει 8 μποφόρ στο σημείο.
Ο πλοίαρχος, Χάρης Τσουκαλάς, κατήγγειλε μέσω του MEGA ότι ακόμη, παρά τις εκκλήσεις, δεν έχει φτάσει ελικόπτερο στο σημείο που φλέγεται το πλοίο.
Το πλοίο αυτή τη στιγμή είναι ακυβέρνητο.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, έχει δοθεί προτεραιότητα στις γυναίκες και στα παιδιά ενώ όλοι οι επιβάτες έχουν συγκεντρωθεί στη γέφυρα του πλοίου.
Την όλη επιχείρηση συντονίζει το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου σε συνεργασία με την Ιταλική ακτοφυλακή.
Ήδη στο σημείο βρίσκεται ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού που απογειώθηκε από τη βάση του Μαραθώνα ενώ έσπευσαν και δύο ελικόπτερα της ιταλικής ακτοφυλακής.
Επίσης αναμένονται τέσσερα σκάφη του λιμενικού σώματος, ένα αεροσκάφος c-130, δύο φορτηγά πλοία και το κρουαζιερόπλοιο «cruise europα» που θα συνδράμει στην επιχείρηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: