12 Δεκεμβρίου 2014

Επιστρέφουν τα σενάρια χρεοκοπίας και επιστροφής στη δραχμή!!!

Bloomberg: Επιστρέφουν τα σενάρια χρεοκοπίας και επιστροφής στη δραχμήΣτην Ελλάδα η αντίδραση έχει όνομα: Αλέξης Τσίπρας, αναφέρει το Bloomberg, προσθέτοντας πως η απειλή της χρεοκοπίας και της εξόδου από το ευρώ είναι πάλι εδώ.
Το σενάριο είναι παράξενα παρόμοιο με τα εφιαλτικά σενάρια του 2010 και του 2011 καθώς η πολιτική αναταραχή στην Ελλάδα βυθίζει τις αγορές ομολόγων και μετοχών, επαναφέροντας την απειλή της χρεοκοπίας και της εξόδου από το ευρώ, σημμειώνει το Bloomberg.

Διαβάστε τα κυριότερα αποσπάσματα του δημοσιεύματος:


''Η υπερχρεωμένη Ελλάδα διολίσθησε κοντά στο χείλος τότε, σώθηκε από 240 δις. ευρώ (297 δις. δολ.) σε δάνεια έκτακτης ανάγκης από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις με επικεφαλής μία απρόθυμη Γερμανία. Τώρα μετά από την επίτευξη ορισμένων σημαδιών οικονομικής ανάκαμψης, η κυβέρνηση στην Αθήνα παραπαίει και πάλι, προκαλώντας ένα νέο γύρο καταστροφικής κερδοσκοπίας.

η κυβέρνηση στην Αθήνα παραπαίει και πάλι προκαλώντας ένα νέο γύρο καταστροφικής κερδοσκοπίας
Οι επενδυτές βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις χειρότερες δυνατές επιλογές αυτή την εβδομάδα, καθώς εξέταζαν μία αλυσίδα γεγονότων ξεκινώντας με ένα αδιέξοδο στην προεδρική εκλογή αυτό το μήνα το οποίο μπορεί να φέρει αντιμνημονιακές δυνάμεις στην εξουσία, θέτοντας το status της Ελλάδας στο ευρώ και πάλι εν αμφιβόλω.

Για να είμαστε σίγουροι, η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι καλύτερα προετοιμασμένη τώρα από ότι 2010, όταν μία τρύπα 20 δις. ευρώ στον προϋπολογισμό της Ελλάδας εξελίχθηκε σε ηπειρωτική κρίση με θύματά της την Ιρλανδία, την Πορτογαλία, την Ισπανία και την Κύπρο.

Η επιβίωση του ευρώ δεν αποτελεί απόδειξη ότι οι επόπτες της Ευρώπης έχουν βρει τη σωστή μακροπρόθεσμη συνταγή. Τα πακέτα διάσωσης χορηγήθηκαν μόνο σε κυβερνήσεις που έκαναν δραστικές περικοπές του προϋπολογισμού, οδηγώντας υψηλότερα την ανεργία – το ποσοστό στην Ελλάδα είναι τώρα στο 25,9% - και τροφοδοτώντας ριζοσπαστικές πολιτικές.

Στην Ελλάδα η αντίδραση έχει όνομα: Ο Αλέξης Τσίπρας
Στην Ελλάδα η αντίδραση έχει όνομα: Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο επικεφαλής του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ, που έκανε μια πρώτη αποτυχημένη απόπειρα για τη θέση του πρωθυπουργού το 2012, καταγγέλλοντας τις περικοπές στο σύστημα κοινωνικής πρόνοιας που επιβλήθηκαν από τους πιστωτές. Έκτοτε, η «μετοχή» του ανεβαίνει. Οι δημοσκοπήσεις σταθερά κατατάσσουν τον ΣΥΡΙΖΑ ως το πιο δημοφιλές κόμμα της Ελλάδας και το πιο πιθανό να σχηματίσει την επόμενη κυβέρνηση''.
capital

Δεν υπάρχουν σχόλια: