15 Δεκεμβρίου 2014

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν Σαμαρά, Βενιζέλο, Τσιπρα να διαπραγματευθεί το όνομα της Μακεδονίας!!!

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος εκκλησιάστηκε σήμερα το πρωί στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας Θεσσαλονίκης, όπου χοροστάτησε ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Άνθιμος. Αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία έκανε την εξής δήλωση:
«Το μήνυμα του Παναγιωτάτου σήμερα ήταν ένα σημαντικό μήνυμα ελπίδας. Ένα μήνυμα που συνεχίζει τους αγώνες του Μακαριστού Χριστόδουλου για το όνομα της Μακεδονίας.
Ενώπιον λοιπόν και Θεού και λαού απαντώ στον Παναγιώτατο ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα είμαστε η εγγύηση ώστε κανένας Σαμαράς, κανένας Βενιζέλος, αλλά και κανένας Τσίπρας να διαπραγματευτεί το όνομα της Μακεδονίας.
Η Μακεδονία είναι ελληνική και δεν δεχόμαστε ούτε γεωγραφικό προσδιορισμό. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ συντασσόμαστε με την άποψη του Παναγιωτάτου αλλά και της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Είναι σαφές πλέον ότι ο ελληνικός λαός απαιτεί εκλογές. Δεν μπορεί να παραδώσουν το όνομα της Μακεδονίας, δίνοντας παράταση ζωής σε μία κυβέρνηση που έχει δώσει ανοικτή εντολή στον κ. Νίμιτς τα Σκόπια να ονομαστούν «Βόρεια Μακεδονία».
Ο ελληνικός λαός πλέον σύσσωμος, πρέπει να απαιτήσει εκλογές τώρα. Αυτή η κυβέρνηση παραδίδει τα ιερά και τα όσια της πατρίδας, χωρίς καν να ρωτήσει τον ελληνικό λαό».
Η δήλωση αυτή του Πάνου Καμμένου ήταν η απάντηση – εγγύηση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ με την ξεκάθαρη πολιτική τους στην προστασία και διασφάλιση των εθνικών θεμάτων, στην αγωνία και τη δυσαρέσκεια που εξέφρασε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμος για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο μείζον θέμα του ονόματος της Μακεδονίας, αλλά και για την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας.
Ο κ.κ. Άνθιμος είχε τονίσει μεταξύ άλλων τα εξής:
«Τώρα κ. Πρόεδρε, κ. Καμμένο, θα κάνουμε μια αναφορά στα προβλήματα τα οποία μας απασχολούν.
Βλέπουμε πως παρατείνεται η υπόθεση της Μακεδονίας, καθώς διαβάζουμε σε διάφορες σοβαρές εφημερίδες γεγονότα που έρχονται και μας δημιουργούν μέσα μας παράπονο και συγχρόνως μια αγωνία.
Σε κατάλογο χωρών που συμμετείχαν σε (οικονομικό – βιομηχανικές) διαδικασίες, από όλες τις χώρες που ξέρουμε εδώ στη Βαλκανική και στην Ευρώπη, στο τέλος υπήρχε «Μακεδονία» και ήταν αυτή η αναφορά στα Σκόπια .Ποιος μίλησε; Κανένας. Αν πάμε έτσι δεν ξέρω πως θα πάμε.
(…)
Όλοι εμείς οι Μακεδόνες ένα ξέρουμε: Ότι η Μακεδονία είναι Ελλάδα και δεν χωρούν συμβιβασμοί με κανένα μεικτό όνομα και με καμία άλλη δέσμευση ή καμία άλλη παραχώρηση. Δεν γίνεται, δεν θα τελειώσει ποτέ αυτό, αν πηγαίνει έτσι.
Βέβαια ο εκεί πρωθυπουργός των Σκοπίων είναι σκληρός άνθρωπος και είναι ανυποχώρητος. Αυτό δεν έχει καμία σημασία. Σημασία έχει πώς εκφράζονται οι ενδιαφερόμενοι, εν προκειμένω οι Έλληνες, μέσα από όλες τις πολιτικές ή ατομικές τάσεις.
Εμείς θέλουμε από όλους τους πολιτικούς και έχουμε εδώ εκπροσώπηση σήμερα, να δείξουν προσοχή σχετικά με το όνομα.
Σε όλα αυτά προστίθενται πάνω μας – και το ξέρει πολύ καλά ο φιλοξενούμενος μας, ο Πάνος Καμμένος, πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ – η νέα κοσμοθεωρία του Σουλτάνου Νταγίπ Ερντογάν. Την ξέρετε, είναι σχετικά με την είσοδο της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ στην πραγματικότητα δεν θέλει κάτι τέτοιο».
Posted by olympiada

Δεν υπάρχουν σχόλια: