Βροχή οι δικογραφίες που παίρνουν το δρόμο για τη Βουλή, με κυριότερη αυτή σε βάρος του υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, την οποία έστειλε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, μετά την μηνυτήρια αναφορά που έχει καταθέσει (10.9.2014) το Σωματείο «Έλληνες Φορολογούμενοι», για παράβαση του άρθρου 244 του Ποινικού Κώδικα, περί «καταπίεσης», που αφορά την επιβολή του ΕΝΦΙΑ.
Συγκεκριμένα οι «Έλληνες Φορολογούμενοι» αναφέρουν, μεταξύ των άλλων, στην μηνυτήρια αναφορά τους: «Κατά την κοινοποίηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ, που εκδόθηκαν στις 31.7.2014 «προς όλους τους Έλληνες για τους οποίους έχει εφαρμογή ο νόμος 4223/2013, παρατηρήθηκαν πλήθος υπερβολικών χρεώσεων, χωρίς ωστόσο να είναι κανείς σε θέση να πληροφορηθεί πώς προέκυψαν.
Δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν ότι πρόκειται για σφάλματα, χωρίς, ωστόσο, να είναι εφικτή η επαλήθευση του σχετικού ισχυρισμού, αφού κανένας Έλληνας φορολογούμενος δεν γνωρίζει πώς προέκυψε το ποσό φόρου που του καταλογίστηκε.
Αυτή η ασάφεια σε συνδυασμό με τα υπέρογκα ποσά που βεβαίωσε το υπουργείο Οικονομικών, προκάλεσαν κοινωνική αναστάτωση, σε βαθμό που η Κυβέρνηση αναγνώρισε τις υπερβολικές χρεώσεις σε ορισμένες περιπτώσεις, αλλά με ασαφή τρόπο και αναγκάστηκε να δεσμευθεί για την επανέκδοση εκκαθαριστικών για το σύνολο των υπόχρεων.
Οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών ουδέποτε δημοσίευσαν το συνολικό ποσό που καταλογίστηκε, στις 31.7.2014, στους φορολογούμενους από την εφαρμογή του νόμου για τον ΕΝΦΙΑ, ούτε πώς προσδιορίζεται το ποσό του ΕΝΦΙΑ για κάθε φορολογούμενου».
Παράλληλα, διευκρινίζουν οι «Έλληνες Φορολογούμενοι» ότι, «ως είσπραξη κατά την έννοια του άρθρου 244 Ποινικού Κώδικα νοείται και ο καταλογισμός από τον αρμόδιο υπάλληλο και όχι μόνο η εν στενή έννοια είσπραξη του ποσού».
Στη Βουλή, επίσης, διαβιβάστηκε δικογραφία κατά του βουλευτή του ΚΚΕ Νίκου Καραθανασόπουλου, γιατί φέρεται, τον Ιούλιο του 2010, μαζί με άλλα άτομα να απέκλεισαν την είσοδο των απορριμματοφόρων αυτοκινήτων στον ΧΥΤΑ Πατρών, τοποθετώντας και το αυτοκίνητο του βουλευτή, το οποίο του έχει παραχωρηθεί από την Βουλή.
Στην ευρωβουλή εστάλησαν ανάλογα αιτήματα κατά του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Σωτήρη Ζαργιανόπουλου (τέως μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ και της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ), καθώς φέρεται την 4η Μαρτίου 2010 να εισήλθε παράνομα σε δημόσια υπηρεσία και συγκεκριμένα στην ΕΡΤ-3, παραμένοντας στο κτίριο, παρά τη θέληση των αρμοδίων προσώπων της ΕΡΤ-3. Κατά την παραμονή του διέκοψε την ομαλή διεξαγωγή του δελτίου ειδήσεων προκειμένου να διαβάσει ανακοίνωση - απεργιακό δελτίο του ΠΑΜΕ.
Ανάλογο αίτημα διαβιβάστηκε και κατά του ευρωβουλευτή της ΝΔ Θοδωρή Ζαγοράκη, προκειμένου να μπορεί να συνεχιστεί η σε βάρος του ποινική δίωξη ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης για το αδίκημα της σωματικής βλάβης από αμέλεια «παρά υποχρέου δια παραλείψεως».
Συγκεκριμένα, ο κ. Ζαγοράκης, με την ιδιότητα του προέδρου του ΠΑΟΚ, φέρεται να παρέλειψε αναγκαία «μέτρα εξοπλισμού εργασίας» και δεν μερίμνησε να υπάρχουν σταθερές χειρολαβές σε μεταλλική κλίμακα (σκάλα) εσωτερικού φρεατίου του γηπέδου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο αλλοδαπός φροντιστής του γηπέδου να τραυματιστεί και να υποστεί συντριπτικό κάταγμα στο χέρι».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου