24 Ιανουαρίου 2015

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ, ΔΟΛΟΠΛΟΚΟΣ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΟΡΡΑΦΟΣ!!!

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής κόμματος “Ελλήνων Πολιτεία”

Και ενώ οι ημέρες περνούν γρήγορα και ολοταχώς οδεύουμε στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, διαπιστώνουμε πως η «πληγή» που κουβαλάει στις πλάτες του ο απερχόμενος Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, δεν λέει να κλείσει.  
Έτσι από τη μια μεριά, έχουμε έναν από τους κατηγορούμενους για τα “μαύρα ταμεία” της γερμανικής πολυεθνικής εταιρείας Siemens – μέσω των οποίων γινόταν ο χρηματισμός των πολιτικών προσώπων - Τάσος Μαντέλης πρώην Υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, να προτίθεται να γυρίσει πίσω χρήματα που βρέθηκαν σε λογαριασμό του από μίζες αυτών των ταμείων. Προκειμένου, να τύχει των ευνοϊκών διατάξεων του νέου Νόμου που προβλέπει μειωμένη ποινή για τους κατηγορούμενους που θα επιστρέψουν χρήματα στο Ελληνικό Δημόσιο.
Από την άλλη μεριά, ο Πρόεδρος των “Ανεξαρτήτων Ελλήνων” Πάνος Καμμένος δηλώνει σε καθημερινή εφημερίδα: «Να ανοίξει πάλι ο φάκελος της Siemens, να καταλογιστούν τα ποσά που αντιστοιχούν στη λίστα Λαγκάρντ ή στις λίστες του Λουξεμβούργου και να μην μπαίνουν στα συρτάρια οι υποθέσεις, προκειμένου Σαμαράς και Βενιζέλος να καλύψουν τους συνεταίρους». Υποστήριξε επίσης: «ο Χριστοφοράκος είναι ακόμα στα χέρια της κ. Μέρκελ στο Βερολίνο και τις καταθέσεις για το ποιοι πολιτικοί τα έπαιρναν, τις κρατά κρυφές η Γερμανία».
Από την «Ελεύθερη Ώρα» και τη διαδικτυακή σελίδα Makeleio.gr πολλάκις έχουμε αναδείξει πρώτοι από όλους τους άλλους θεματολογία που άπτεται της πολυεθνικής εταιρείας Siemens. Και στην παρούσα φάση θεωρούμε χρήσιμο να υπενθυμίσουμε τον ακρογωνιαίο λίθο της στενής σχέσεως του Ομίλου Siemens και του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
Πιο συγκεκριμένα: O Αντώνης Σαμαράς στις αρχές του 2010 προετοίμαζε την υπερασπιστική του άμυνα στο σκάνδαλο της Σήμενς, που εκείνη τη χρονική περίοδο βρισκότανε σε εξέλιξη. Λίγους μήνες πριν, είχε εκλεγεί Πρόεδρος της ΝΔ και γνώριζε πολύ καλά πως θα μπορούσε ανά πάσα στιγμή να βρεθεί μπλεγμένος σε υπόθεση μιας εταιρείας, με την οποία διατηρούσε άριστες σχέσεις από το ΄89. Εκείνη την εποχή παρουσιαζόταν από τα ΜΜΕ μια προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να εμπλέξει και πρόσωπα της ΝΔ στο σκάνδαλο της Siemens μέσα στο πλαίσιο συμψηφισμών των πολιτικών προσώπων του ΠΑΣΟΚ που ενέχονταν στο σκάνδαλο. Και πρωτεύουσα θέση σ΄ αυτήν την προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ,  είχαν ο Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς και μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη. Αυτή την χρονική περίοδο, από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο του 2010 επί των κεφαλών του Σαμαρά και μελών της οικογένειας Μητσοτάκη επικάθονταν πολλές βάσιμες υποψίες για τις πολύχρονες υπόγειες σχέσεις τους με την πολυεθνική γερμανική εταιρεία κολοσσό της Siemens. Έτσι, ενώ η υπόθεση του σκανδάλου της Siemens βρισκόταν στο επίκεντρο της δημοσιότητας, εμφανίζεται  στην Ελληνική Βουλή στις 2 Ιουνίου 2010, ως μάνα εξ ουρανού για την απενοχοποίηση της στενής σχέσεως Σαμαρά (κυρίως) και Siemens, ο Βασίλης Κεγκέρογλου, κραδαίνοντας έγγραφο “φωτιά”, το οποίο φέρεται να του έχει δοθεί πριν μια μέρα, από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της γερμανικής εταιρείας, κ. Πάνο Ξυνή. Το εν λόγω έγγραφο, αφορούσε το ηλεκτρονικό μήνυμα (e-mail) του Ευάγγελου Σέκερη, μπατζανάκη του Σαμαρά (έχουν παντρευτεί τις αδελφές Κρητικού) και διευθυντικού στελέχους της Siemens στις επικοινωνίες (δεξί χέρι του προϊσταμένου του και σήμερα φυγόδικου Χρήστου Καραβέλα) προς τον τότε ευρωβουλευτή της ΝΔ Α.Σαμαρά. Σ΄ αυτό το e-mail, όπως διαβάζαμε στο «Έθνος» εκείνων των ημερών (απόλυτα στρατευμένο στην απενοχοποίηση Σαμαρά): 
«Ο Β. Κεγκέρογλου, κατήγγειλε πως ο Ευάγγελος Σέκερης ζητούσε από τον νυν πρόεδρο της ΝΔ να επικοινωνήσει με τον Μ.Χριστοφοράκο, προκειμένου ο ίδιος να αναβαθμιστεί. Στο επίμαχο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έστειλε στις 31 Ιουλίου του 2006 προς τον κ.Σαμαρά, ο κ. Σέκερης φέρεται να γράφει μεταξύ άλλων: “Γενικά δεν χρειάζεται να είσαι ιδιαίτερα ευγενής μαζί του (προς τον Μ.Χριστοφοράκο), τους έχω προσφέρει πάρα πολλά και το γνωρίζει πολύ καλά. Ξέρει ότι γνωρίζω πολλά για τις βρωμιές τους και ότι έχω κρατήσει το στόμα μου κλειστό. Θα ήθελα να του δώσεις να καταλάβει ότι μιλάμε συχνά και ότι γνωρίζω πάρα πολλά. Σίγουρα θα προσπαθήσει να σε τουμπάρει”». 
Ωστόσο, ο Ευάγγελος Σέκερης είχε ήδη καταθέσει στην Επιτροπή, ενώ το ΠΑΣΟΚ ζητούσε να δώσει συμπληρωματική κατάθεση και άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητηθεί η κλήτευση και του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.
Ωστόσο, λίγο πριν το παραπάνω δημοσίευμα, στις 13 Μαρτίου 2010, ο δημοσιογράφος κ. Χαρβαλιάς και η Εφημερίδα «Έθνος», φτιάχνουν κλίμα υπέρ Σαμαρά με σχετικό άρθρο, μέσω του οποίου ουσιαστικά προετοιμάζουν την κοινή γνώμη για το μεγάλο κακό που έρχεται...!!! (δηλαδή το e-mail του μπατζανάκη)!
Ακολούθως μεσολαβεί η κλήτευση του κ. Σέκερη στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, όπου εκεί η ΝΔ και ο κ. Βαλυράκης - πρόεδρος της επιτροπής - όπως προκύπτει από τα πρακτικά, προσπαθούν να πείσουν τον Σέκερη πως για όλα τα κακά ευθύνεται η Σήμενς και ο κ. Μητσοτάκης(σελίδα 165). 
Στη συνέχεια η ειδική ανακρίτρια εφέτης, κ. Μαρία Νικολακέα καλεί τον Ευάγγελο Σέκερη προκειμένου να εξεταστεί ως μάρτυρας στις 17 Μαΐου 2010 και τελικά κάνει τηλεφωνική ανάκληση της προσκλήσεως του μάρτυρος για το εγγύς μέλλον. Μέχρι σήμερα παρ΄ότι παρήλθαν κοντά 5 χρόνια από εκείνη την κλήτευση, η κυρία ανακρίτρια, προφανώς δεν βρήκε το χρόνο να καλέσει τον πιο σπουδαίο μάρτυρα του πολύκροτου σκανδάλου της Siemens ή δεν θεωρεί τον κ. Σέκερη ως αξιόπιστο και ουσιώδη μάρτυρα. http://orionhellas.blogspot.gr/2013/02/siemens.html
Αλήθεια τι μεσολάβησε και έγινε τηλεφωνική ανάκληση του μάρτυρος; Θα απαντήσει επιτέλους η κα Ανακρίτρια. Δέχθηκε πιέσεις για να “θάψει” τις μαρτυρίες του Ευάγγελου Σέκερη; Για να βγουν όλοι καθαροί και να εκθέσουν ένα πρόσωπο (Σέκερης) που τελικά δε θα ενδιέφερε κανέναν;
Ολοκληρώνοντας, εκτιμώ πως η κίνηση Κεγκέρογλου (η μετέπειτα υπουργοποίησή του ήταν εξόφληση αυτής της παροχής;)  διευκόλυνε απόλυτα το πολιτικό σύστημα, φορτώνοντας ουσιαστικά στον Ευάγγελο Σέκερη τις όποιες τηλεφωνικές επικοινωνίες και όχι μόνο μπορεί να είχε ο αρχικά ΥΠΕΞ της κυβερνήσεως Μητσοτάκη, μετέπειτα αρχηγός της ΠΟΛΑΝ και στη συνέχεια Πρωθυπουργός της αποικίας χρέους με τον Όμιλο Siemens και τον Μάκη Χριστοφοράκο. Επίσης έτσι, καλυφτήκανε και οι όποιες δοσοληψίες φέρεται να είχε η οικογένεια Μητσοτάκη με τον Μάκη Χριστοφοράκο (Είναι η περίοδος που ο Κ.Μητσοτάκης απειλούσε πως αν κληθεί στην εξεταστική, θα προβεί στην αποκάλυψη όλης της αλήθειας για το βρώμικο ΄93).  


Δεν υπάρχουν σχόλια: