12 Φεβρουαρίου 2015

Η Ρωσία μπορεί να βοηθήσει να απεμπλακούμε από τα Μνημόνια αρκεί να το θελήσει πραγματικά ο Τσίπρας!

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΙΝΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΠΑΝΚΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ
Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής «Ελλήνων Πολιτείας»
Πολλές δεκαετίες στην Παγκόσμια σκακιέρα ίσχυε το “διαίρει και βασίλευε” της Δύσεως. Στην Ευρώπη, πάντα είχαν το πάνω χέρι οι ΗΠΑ με τους εντεταλμένους υποτακτικούς τους, του Ηνωμένου Βασιλείου. Ακολούθως, υποστήριξαν για τα δικά τους συμφέροντα τη δημιουργία της ΕΟΚ (Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας), προκειμένου να δημιουργήσουν δεσμεύσεις στην Ευρώπη, στο πλαίσιο οικονομικής και αμυντικής εξαρτημένης συνεργασίας.
Και στο πίσω μέρος του μυαλού των ΗΠΑ ήταν και η αναχαίτιση του κομμουνιστικού κινδύνου. Με την έναρξη της Συνθήκης του Μάαστριχτ το 1993 η ΕΟΚ μετονομάστηκε σε Ευρωπαϊκή Κοινότητα. Δυο χρόνια πιο μπροστά έπεσε ο υπαρκτός σοσιαλισμός στην ΕΣΣΔ και δημιουργήθηκε η Ρωσική Ομοσπονδία. Από το 2000 μέχρι και σήμερα στη Ρωσία λάμπει το άστρο του Βλαντιμίρ Πούτιν. Ενός μεγάλου πολιτικού ηγέτη που αλλάζει στην Παγκόσμια σκακιέρα τις ισορροπίες. 
Το πόσο “καλός παίκτης” είναι ο Πούτιν, αποδεικνύεται από τις εξελίξεις στην Ουκρανία, παράλληλα με τις εξελίξεις στη Συρία, όπου η Ρωσία έβαλε προς το παρόν φρένο στα διαλυτικά πολιτικά σχέδια των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή, αποτρέποντας την στρατιωτική επέμβασή τους και για κάθε ενδεχόμενο ξεκάθαρα ενισχύει οικονομικά τον Άσαντ, αλλά και με βαρύ οπλισμό, καθιστά τη Ρωσία κυρίαρχη Παγκόσμια δύναμη. Αυτή η κυριαρχία διαπιστώνεται και από τις οικονομικές κυρώσεις που επέβαλε ο Πούτιν στην Ευρώπη – συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδος – και οι οποίες γονάτισαν την Γηραιά Ήπειρο, ως αντίμετρα των οικονομικών κυρώσεων που επέβαλε η Δύση στην Ρωσία και με τις οποίες γέλασε όλη η παγκόσμια ανθρωπότητα. Και αυτό γιατί οι πάντες γνωρίζουν, πως η Ρωσία είναι η πλέον αυτάρκης χώρα στον Πλανήτη. Οσονούπω, ο Βλαδιμίρ Πούτιν δεν θα έχει καμιά μα καμιά δυσκολία να αποδεχθεί μια νέα εποχή “Ψυχρού Πολέμου” με τη Δύση.
Από την άλλη μεριά οι Δυτικοί “σύμμαχοί μας” – λέγε με ΗΠΑ και ΕΕ - με αλαζονική συμπεριφορά κοσμοκρατόρων, διευκόλυναν με τις οικονομικές κυρώσεις που επέβαλαν στη Ρωσία, τον Βλαδιμίρ Πούτιν να πραγματοποιήσει αυτό που είχε πάντα στο μυαλό του. Δηλαδή, να διορθώσει το «λάθος» που έκανε το 1954 ο ηγέτης της τότε Σοβιετικής Ένωσης, Νικήτας Χρουστσόφ, όταν και παραχώρησε στην Ουκρανία, την Χερσόνησο της Κριμαίας. 
Ωστόσο, όταν στην Παγκόσμια σκακιέρα “παίζονται” φοβερά παιχνίδια γεωστρατηγικής με απρόβλεπτες εξελίξεις, στην Ελλάδα είχαμε την κυβέρνηση των Σαμαρά – Βενιζέλου που ήταν ανίκανοι να παρακολουθήσουν και να αξιολογήσουν αυτά τα παιχνίδια και τις εξελίξεις τους. Είχαμε, μια κυβέρνηση που είχε δηλώσει την απόλυτη υποταγή της Ελλάδος στην ιμπεριαλιστική πολιτική της ΕΕ της Γερμανίας. Δεν ήταν σε θέση να εκτιμήσουν ανάλογα, δηλώσεις όπως του πρώην επικεφαλής της πετρελαϊκής πολυεθνικής εταιρείας BP, Τόνι Χέιγουορντ που σε συνέντευξή του στους Financial Times κριτίκαρε άγρια την εμμονή της Δύσεως να επιβάλλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας: «Οι οικονομικές κυρώσεις των ΗΠΑ και της ΕΕ κατά της Ρωσίας, είναι σίγουρο με μαθηματική ακρίβεια πως, θα γυρίσουν μπούμερανγκ και θα επηρεάσουν αρνητικά τη Δύση, εμποδίζοντας την ανάπτυξη και την αξιοποίηση των παγκοσμίων αποθεμάτων πετρελαίου». 
Όμως, από την 25η Ιανουαρίου 2015 στην Πατρίδα μας, έχουμε μια άλλη κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση που για πρώτη φορά διαπραγματεύεται με τους “εταίρους” μας και τους βάζει πολύ δύσκολα με την σκληρή πολιτική της. Μια κυβέρνηση που καταργεί την τρόικα, απορρίπτει τα Μνημόνια της λιτότητας, της ύφεσης, της καταστροφής. Βάζει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, τις πολεμικές αποζημιώσεις από τις κτηνωδίες που διέπραξαν οι πρόγονοι της Μέρκελ, το Γ΄ Ράιχ και το κατοχικό δάνειο που δόθηκε από την ΤτΕ χωρίς ποτέ να επιστραφεί. Όλα αυτά που μεταξύ άλλων, συνέβαλαν στην ανοικοδόμηση και τη δημιουργία του αναπτυξιακού μεταπολεμικού θαύματος της Γερμανίας. 
Από αυτό λοιπόν, το σκληρό πολιτικό “μπρα ντε φερ” μεταξύ Ελλάδος και ΕΕ, δεν ήταν δυνατόν να λείψει ο “μεγάλος παίκτης”, Βλαντιμίρ Πούτιν. O οποίος “άπλωσε” αμέσως το χέρι του στον Αλέξη Τσίπρα. Τον προσκάλεσε ήδη να επισκεφθεί τη Μόσχα, και ταυτόχρονα οι διπλωματικοί κύκλοι της Ρωσίας διαρρέουν πως η Ρωσία προτίθεται να διεκδικήσει τις γερμανικές κατοχικές αποζημιώσεις από τη Γερμανία, που αγγίζουν τα 4 τρις ευρώ. Ίδιοι κύκλοι διαρρέουν πως η Ρωσία, εάν η Ελλάδα το θελήσει, μπορεί να την διευκολύνει με υψηλό δάνειο. 
Αυτή η ρωσική παρέμβαση στα νέα δεδομένα ΕΕ και Ελλάδος, δημιούργησε ήδη ταραχή στην ΕΕ. Δεν είναι καθόλου τυχαία η επίσκεψη της Καγκελαρίου της Γερμανίας την προσεχή εβδομάδα, στην Ουάσιγκτον με τον Μπάρακ Ομπάμα. Γιατί, η Άγκελα Μέρκελ έχει στα χέρια της μια βραδυφλεγή βόμβα, που κινδυνεύει να σκάσει. Είναι η δόση των 7 δις ευρώ που αρνείται να πάρει η ελληνική κυβέρνηση. Εάν συμβεί αυτό, δε θα πληρωθούν τα ομόλογα της ΕΚΤ. Και μπορεί η Ελλάδα να κινδυνεύσει με πτώχευση, όμως θα υπάρξει μπαράζ αναταράξεων σε μέλη της Ευρωζώνης που κατέχουν ελληνικά ομόλογα και δε θα μπορούν να τα “ξεφορτωθούν”, όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία.   
Αυτό τον τρόμο των “εταίρων” μας πρέπει να εκμεταλλευτεί η ελληνική κυβέρνηση και να τους δείξει πως επίσης σκέπτεται να κάνει ακόμη στενότερες τις σχέσεις της με τη Ρωσία. Επί παραδείγματι, να συζητήσει για αγορά οπλικών συστημάτων μεγάλης αποτελεσματικότητας, που η Ρωσία προτίθεται να δώσει σε απόλυτα λογικές τιμές. Όπως, τα αντιαρματικά βλήματα KORNET, τα οποία ήδη διαθέτει ο ελληνικός στρατός και τα οποία υπερέχουν σαφώς των αμερικανικών TOW.     
Γιατί, η Ρωσία μπορεί να βοηθήσει να απεμπλακούμε από τα Μνημόνια. Αρκεί να το θελήσει πραγματικά ο Τσίπρας και τότε θα τινάξει την μπάνκα στον αέρα. Να συνεχίσει την σκληρή διαπραγμάτευση με τους δανειστές-τοκογλύφους της Μέρκελ και του ΔΝΤ. Είναι η τελευταία ευκαιρία του Έθνους μας. 
Κλείνοντας, να αναφέρω και κάτι που μπορεί να είναι χρήσιμο. Η Αργεντινή προτίθεται να αγοράσει 12 μεταχειρισμένα βομβαρδιστικά αεροσκάφη SU-24 από τη Ρωσία. Το γεγονός αυτό έχει θορυβήσει ιδιαίτερα το Ηνωμένο Βασίλειο, διότι εικάζεται πως η Αργεντινή θα τα χρησιμοποιήσει στην ανακατάληψη των νήσων Φόκλαντ. Ας σημειωθεί πως, το Ηνωμένο Βασίλειο δεν διαθέτει σήμερα αεροπλανοφόρο πλοίο, που θα μπορούσε να εμποδίσει τις προθέσεις της Αργεντινής. Το πρώτο νέο Βρετανικό αεροπλανοφόρο “Βασίλισσα Ελισάβετ” θα είναι έτοιμο το 2023!!!     

Δεν υπάρχουν σχόλια: