18 Φεβρουαρίου 2015

Στο Μιλάνο ταξίδεψε η «Μυθική Πελοπόννησος»

H Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχε στην έκθεση B.I.T Μιλάνο από τις 12 έως τις 14 Φεβρουαρίου. Η «Μυθική Πελοπόννησος», σε δικό της διαμορφωμένο χώρο, προσέλκυσε για μια ακόμη χρονιά τους Ιταλούς επαγγελματίες τουρισμού καθώς και τους μεμονωμένους επισκέπτες. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης παρουσιάστηκε έντονο ενδιαφέρον για την Πελοπόννησο και ζητήθηκε ενημέρωση τόσο από επαγγελματίες τουρισμού, όσο και από το κοινό. Επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά το ενδιαφέρον των επαγγελματιών τουρισμού για εξειδικευμένα θεματικά τουριστικά πακέτα, κάτι στο οποίο ανταποκρίθηκαν τα τουριστικά γραφεία της Πελοποννήσου τα οποία συμμετείχαν στην αποστολή. 

Η Borsa Internazionale del Turismo ή αλλιώς International Tourism Exhange (=Διεθνές Χρηματιστήριο του Τουρισμού) αποτελεί τη σπουδαιότερη έκθεση τουρισμού στην Ιταλία και μία από τις σημαντικότερες διεθνείς εκθέσεις τουρισμού παγκοσμίως. Διεξάγεται κάθε χρόνο τον Φεβρουάριο στο υπερσύγχρονο εκθεσιακό κέντρο Fiera Milano και συγκεντρώνει μεγάλο πλήθος επισκεπτών. Η συγκεκριμένη έκθεση είναι μικτού τύπου, έτσι οι δύο πρώτες ημέρες (Πέμπτη και Παρασκευή) είναι αποκλειστικά για τους εμπορικούς επισκέπτες και οι δύο τελευταίες είναι και για το κοινό. Η φετινή χρονιά απόκτησε επιπρόσθετο ενδιαφέρον μιας και στο Μιλάνο ξεκινά η μεγαλύτερη γενική έκθεση σε διεθνές επίπεδο για τους επόμενους 6 μήνες η EXPO MILAN.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσωπήθηκε από τη Θεματική Αντιπεριφερειάρχη  κα. Κωνσταντίνα Νικολάκου και την Εντεταλμένη Σύμβουλο σε θέματα τουρισμού της Π.Ε. Λακωνίας κα. Μπελεγρή Σταματική και υπηρεσιακούς παράγοντες. Οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Πελοποννήσου συναντήθηκαν με τη Διευθύντρια του Γραφείου Ε.Ο.Τ στο Μιλάνο κα Μπουλασίδου Κυριακή, καθώς και Ιταλούς εκπροσώπους επαγγελματιών  τουρισμού. Στο πλαίσιο των συναντήσεων προτάθηκαν συγκεκριμένες δράσεις για στοχευμένη προβολή στην Ιταλική αγορά μέσω δυναμικών εκδηλώσεων, fam trips, workshops κα.  H κα. Μπελεγρή προχώρησε σε συναντήσεις με τον υπεύθυνο του Ελληνικού Κέντρου Μιλάνο, καθώς και με καθηγήτριες ελληνικών, ιταλούς μαθητές και το Λάκωνα δάσκαλο του Ελληνικού Κέντρου Μιλάνο κ. Κριπωτό Άκη, όπου ανταλλάχθηκαν απόψεις, σχετικά με τη διάδοση του ελληνικού πολιτισμού στη γείτονα χώρα. Επίσης έκανε συναντήσεις με την Ελληνορθόδοξη εκκλησία του Μιλάνου με τον Αρχιμανδρίτη Θεοφύλακτο, Ιταλούς και Έλληνες ορθοδόξους. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης προτάθηκε η διοργάνωση ελληνορθόδοξου συνεδρίου στη Λακωνία και ειδικότερα στο Μυστρά σε συνεννόηση με τον Επίσκοπο Βενετίας, όπου ανήκει η ελληνορθόδοξη εκκλησία του Μιλάνο, και τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σπάρτης και Μονεμβάσιας.
Η Ιταλία  αποτελεί μια από τις πρώτες αγορές για τον τουρισμό στη χώρα μας, αλλά και πύλη εισόδου ειδικά με το λιμάνι της Πάτρας, με την εισροή μεγάλου αριθμού μεμονωμένων τουριστών στην Πελοπόννησο. Σε ότι αφορά το αεροδρόμιο της Καλαμάτας οι Ιταλοί επισκέπτες που εισέρχονται ανέρχονται στον αριθμό των 6000 περίπου, πρακτική που έχει ενισχυθεί ιδιαιτέρως από την απευθείας πτήση Μιλάνο – Καλαμάτα δύο φορές την εβδομάδα. 




Δεν υπάρχουν σχόλια: