14 Φεβρουαρίου 2015

Εθνικές Eκλογές στις 22 Μαρτίου για παντοδύναμη κυβέρνηση, στο 48% ο ΣΥΡΙΖΑ

28mess7049-201502081423423906
Εκλογές στις 22 Μαρτίου ετοιμάζει ο Αλέξης Τσίπρας και το επιτελείο του 
Ο πρωθυπουργός τις τελευταίες ώρες εκτιμά ότι τα κόμματα της ευρωπαικής δεξιάς με επικεφαλής την Ανγκελα Μέρκελ επιχειρούν να τον παγιδεύσουν και στην ουσία να τον εξουδετερώσουν…Τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και οι άνθρωποι που βρίσκονται στο πλευρό του όλο αυτό το διάστημα δεν εξεπλάγησαν όταν διαπίστωσαν το διπλό πρόσωπο της Μέρκελ. Εντός της αιθούσης η Μέρκελ ήταν πιο συγκαταβατική σε όσα πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας κάτι που επέτρεψε τόσο στον πρωθυπουργό όσο και στον Ντάισεμπλουμ να δηλώσουν ότι βρισκόμαστε κοντά σε συμφωνία. Λίγο αργότερα η Γερμανίδα καγκελάριος θα εμφανίζονταν αμετακίνητη στην σκληρή θέση της κι αφού πρώτα είχε καταφέρει να προκαλέσει μικρό διπλωματικό ρήγμα ανάμεσα στον Πούτιν και τον Αλέξη Τσίπρα.


Η Μέρκελ έχει στον πλευρό της τα κόμματα της ευρωπαικής δεξιάς, όπως αυτό του Ραχόι αλλά και την ΝΔ του Σαμαρά-ο οποίος κάθε άλλο παρά στέκεται στο πλευρό της ελληνικής κυβέρνησης.

Ο Τσίπρας φέρεται να εκτιμά πως η γρήγορη προσφυγή στις κάλπες θα του εξασφαλίσει ένα ποσοστό κοντά στο 48% με τους ΑΝΕΛ να αγγίζουν το 8-10%. Oσο για την ημερομηνία της 22ας Μαρτίου είναι η επικρατέστερη γιατί συμπίπτει με την Εθνική επέτειο της 25η Μαρτίου και η κυβέρνηση είναι έτοιμη να δώσει ένα εθνικοαπελευθερωτικό τόνο στον προεκλογικό αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ-και οι ΑΝΕΛ θα πράξουν το ίδιο.
Οι εκλογές το Μάρτιο θα εξαφανίσουν ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ ενώ η ΝΔ πολύ δύσκολα θα περάσει το 20%.
Με ένα τέτοιο ποσοστό μπορεί να σχηματίσει μια παντοδύναμη κυβέρνηση έτοιμη για όλα.
arouraios

Δεν υπάρχουν σχόλια: