25 Μαρτίου 2015

Γερμανικός ''εμφύλιος'' : Το Περιοδικό Der Spiegel ξεφτιλίζει την Μέρκελ!!!

ImageHandler
Ο αρχισυντάκτης του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel Brinkboymer Klaus  εξήγησε γιατί το εξώφυλλο του περιοδικού του  Σαββάτου, τοποθετήθηκε με  κολάζ η  Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, να περιβάλλεται από μια ομάδα Ναζί κατά την διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου στην Αθήνα. Σύμφωνα τον αρχισυντάκτη , το κολάζ είναι μια παρωδία της  Ευρωπαϊκής  άποψης για την Γερμανία, αναφέρει το ρωσικό κανάλι russian.rt.com .
«Το περιοδικό μας διερευνά και εξηγεί γιατί το παρελθόν δεν ξεπερνιέται , και λόγω της συζήτησης σχετικά με τον ηγετικό ρόλο της Γερμανίας στην ευρωζώνη, αυξάνεται και πάλι το θέμα του γερμανικού εθνικοσοσιαλισμού. Οι Γερμανοί συγγραφείς πραγματοποίησαν μια δημοσιογραφική έρευνα στην Ελλάδα, την Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο, για να μάθουν  γιατί τώρα ξεκίνησε εκ νέου η διαμάχη γύρω  από τις νομικές αξιώσεις , των γερμανικών επανορθώσεων »,  γράφει το περιοδικό. Μήπως γιατί αυτές δεν πληρωθήκαν ποτέ, λέμε εμείς…
Ο Brinkboymer σημειώνει ότι «η εμφάνιση της  Μέρκελ, σε κομμένο χαρτί,  με σκόπιμα ατημέλητη ταινία κολλημένη στο σχέδιο, έχει το δικό της νόημα . «Αυτό γίνεται για να μοιάζει [η εικόνα]  με κινούμενα σχέδια, στα οποία η καγκελάριος έχει ένα μουστάκι όπως του Χίτλερ»,  δήλωσε ο αρχισυντάκτης του περιοδικού Der Spiegel. Πρόσθεσε ότι με αυτό το εξώφυλλο επιχειρείται μια προσέγγιση  «ειρωνική και περιφρονητική», για αυτό  το μέρος της ιστορίας της Γερμανίας και την τρέχουσα κατάσταση των πραγμάτων. Μάλλον το αντίθετο  « κατανοεί» ο κάθε νοήμων άνθρωπος βλέποντας το εξώφυλλο.
Το  εξώφυλλο του τελευταίου τεύχος του Der Spiegel, που δημοσιεύθηκε στις 21 Μαρτίου, προκάλεσε αντιφατικά σχόλια τόσο στα μέσα ενημέρωσης, όσο  και στα κοινωνικά δίκτυα. Η διεύθυνσή του περιοδικού άκουσε σχόλια όπως «σοκαριστικό»  και «λαϊκά σκουπίδια». Και λίγα «άκουσε»……
Όχι πολύ καιρό πριν, η Αθήνα αξίωσε από το Βερολίνο μεγάλες αποζημιώσεις για τη ζημιά που υπέστει η χώρα κατά την διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, αν και στην Γερμανία, θεωρείται ακατάλληλη η διατύπωση αυτού του ερωτήματος.
Το 1960, η Ελλάδα έλαβε από την Γερμανία 115 εκατομμύρια γερμανικά μάρκα. Η Ελληνική ηγεσία  πάντοτε δήλωνε ότι αυτό είναι μόνο ένα μέρος των αποζημιώσεων, ο τελικός όγκος του οποίου επρόκειτο να συζητηθεί μετά την ενοποίηση της Γερμανίας, καταλήγει το δημοσίευμα .
Σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostagma.gr, και επικαλούμενοι  την ένδοξη ελληνική ιστορία, γνωστοποιούμε στον ΚΥΡΙΟ Brinkboymer Klaus , καιρός είναι να μάθει ότι το 1945 , η Γερμανία με την ανοχή των ΣΥΜΜΑΧΩΝ, αρνήθηκε να υπογράψει πρωτόκολλο παράδοσης με την Ελλάδα, με αποτέλεσμα μετά την  μερική αποχώρηση των Γερμανών από την Ελλάδα, σε ορισμένες  περιοχές της πατρίδος μας οι Γερμανοί παραδίδονταν με συνθήκη στους Βρετανούς αρχικά,  και οι Βρετανοί στην συνέχεια μας τις παρέδιδαν , όπως έγινε στην Κρήτη, την Μήλο και άλλα μέρη, που παρέμειναν οι Ναζί.  Αυτό σημαίνει ότι μεταξύ Ελλάδος και Γερμανίας  τυπικά δεν έχει υπογραφεί άρση της εμπόλεμης κατάστασης, ακριβώς για αυτόν τον λόγο. Όλη αυτή η νομική παρωδία έλαβε χώρα για  να μην καταβάλουν αποζημιώσεις οι Τεύτονες, σε μια  φτωχή, ταλαιπωρημένη και κατασπαραγμένη Ελλάδα. Μάλιστα επειδή ακόμη και σήμερα παρουσιάζουν  οι ίδιοι «άνθρωποι»  τα δάνεια της Γερμανίας  μέσω της ΕΕ στην Ελλάδα,  ως αποζημίωση , υπενθυμίζεται ότι το δάνειο είναι δάνειο και κάποια στιγμή θα αποπληρωθεί, άρα λοιπόν καμία σχέση με την «αποζημίωση». Η Ελλάδα  σαν φυλή  υπάρχει πολλές χιλιάδες χρόνια πριν την εμφάνιση των Γερμανών, και θα εξακολουθήσει να υπάρχει και μετά από αυτούς…….   

Δεν υπάρχουν σχόλια: