30 Απριλίου 2015

Πρωτομαγιά 2015: Συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια σ' ολόκληρη τη χώρα!!!

Πρωτομαγιά 2015: Συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια σ' ολόκληρη τη χώρα
Απεργιακές συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια είναι προγραμματισμένες για αύριο Πρωτομαγιά τόσο στην Αθήνα όσο και πολλές ακόμα πόλεις της χώρας.
Στην Αθήνα, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και Εργατικό Κέντρο θα πραγματοποιήσουν απεργιακή συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος με κεντρικό αίτημα την επαναφορά των εργασιακών δικαιωμάτων.
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ «οι προκλήσεις και τα προβλήματα των εργαζομένων είναι τεράστια, γι' αυτό απαιτείται ενότητα και συμμετοχή. Παλεύουμε και απεργούμε για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, για να διασφαλίσουμε και να κερδίσουμε ξανά τα εργασιακά και κοινωνικά μας δικαιώματα».

Μια ώρα νωρίτερα, στις 10 το πρωί, θα αρχίσει η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα με τις προσυγκεντρώσεις να έχουν προγραμματιστεί για τις 9:00 σε Πλατεία Κάνιγγος, Ομόνοια, Μετρό «Ευαγγελισμός», Στύλους του Ολυμπίου Διός και Ταχυδρομείο Συντάγματος.
Παράλληλα, το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη, στο Άγαλμα Βενιζέλου και στον Πειραιά, στην πλατεία Καραϊσκάκη, ενώ στις 8:30 το πρωί, αντιπροσωπεία του θα καταθέσει στεφάνια στο Πολυτεχνείο και στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής.
Οι εκδηλώσεις της Πρωτομαγιάς 2015 που έχουν προγραμματιστεί σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας
Στην Τρίπολη στις 10 το πρωί, το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην πλατεία Πετρινού και την ίδια ώρα το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας στην πλατεία Αγίου Βασιλείου. Θα ακολουθήσουν πορείες ως την θέση Αη Θανάσης, πίσω από τις Φυλακές Τρίπολης, όπου θα γίνει κατάθεση στεφάνων στη μνήμη των 40 Ελλήνων που εκτελέστηκαν την Πρωτομαγιά του 1944 από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής.
Στην Καλαμάτα, επίσης στις 10 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση από το ΠΑΜΕ στην κεντρική πλατεία της πόλης. Το Εργατικό Κέντρο μαζί με το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ, τους εργαζομένους στην αυτοδιοίκηση και την ΕΛΜΕ θα συγκεντρωθούν μπροστά από το Εργατικό Κέντρο. Θ' ακολουθήσει πορεία και κατάθεση στεφανιών στο λιμάνι, στη μνήμη των φονευθέντων λιμενεργατών το Μάιο του 1934.
Στην Σπάρτη, το Εργατικό Κέντρο Λακωνίας θα κάνει συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων του και  το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Στην Κόρινθο, το Εργατικό Κέντρο θα καταθέσει στεφάνι στις 9:30 το πρωί στο χώρο της Σωληνουργίας, τιμώντας τους αγωνιστές της εργατικής τάξης και στις 10:30 θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στον πεζόδρομο μπροστά από την Εθνική Τράπεζα, όπου μετά τις ομιλίες θα υπάρξει αφιέρωμα στο εργατικό τραγούδι. Το ΠΑΜΕ στην Κόρινθο, θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Περιβολάκια.

Στο Ναύπλιο, συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ στις 10:30 το πρωί στην πλατεία Φιλελλήνων. Παράλληλα, ο Δήμος Ναυπλιέων γιορτάζει την Πρωτομαγιά στην παραλία της Καραθώνας, διοργανώνοντας ένα λαϊκό γλέντι με παραδοσιακούς χορούς και εδέσματα.

Στην Πάτρα, το εργατικό κέντρο της πόλης οργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10:30 το πρωί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Λίγη ώρα νωρίτερα, στις 10.00 το πρωί, το ΠΑΜΕ οργανώνει την δική του συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου.

Στον Πύργο της Ηλείας, το εργατικό κέντρο θα πραγματοποιήσει στις 11 το πρωί της Παρασκευής συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία, μέχρι το παλιό νοσοκομείο. Εκεί, θα γίνουν καταθέσεις στεφάνων στον μνημείο Καλάκου.

Παράλληλα, το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει δύο απεργιακές συγκεντρώσεις σε Πύργο και Αμαλιάδα. Η κεντρική συγκέντρωση και το συλλαλητήριο θα γίνουν στον Πύργο στις 11:30, ενώ δύο ώρες νωρίτερα, στις 9:30 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί απεργιακή συγκέντρωση στο εργατικό κέντρο Αμαλιάδας.
Στο Αγρίνιο, το διοικητικό συμβούλιο του εργατικού κέντρου, απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10 το πρωί της Παρασκευής, στην πλατεία Δημοκρατίας.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καβάλας με ανοιχτή πρόσκλησή του καλεί όλους τους πολίτες της Καβάλας στις 10 το πρωί στην πλατεία Καπνεργάτη για τον επίσημο εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς.

Η καθιερωμένη εκδήλωση περιλαμβάνει χαιρετισμούς από τους εκπροσώπους συλλόγων, συνδικαλιστικών οργανώσεων και τοπικών φορέων και κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα του Καπνεργάτη το οποίο έχει στηθεί μπροστά στη Δημοτική Καπναποθήκη τιμώντας τη μνήμη των Καβαλιωτών καπνεργατών που έχασαν τη ζωή της στους αιματηρούς αγώνες διεκδίκησης καλύτερων συνθηκών εργασίας

Στην Ξάνθη, το Εργατικό Κέντρο απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους πολίτες να συγκεντρωθούν στην αίθουσα εκδηλώσεων του εργατοϋπαλληλικού κέντρου στις 10 το πρωί της Πρωτομαγιάς για να συμμετάσχουν στην πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση.

newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια: