19 Απριλίου 2015

Συνάντηση Άγγελου Χρονά και Αλέξανδρου Τζωρτζίνη για τα προβλήματα του ΚΥ Γαργαλιάνων

Το ΚΥ Γαργαλιάνων πρέπει να στηριχθεί και να αναβαθμιστεί γιατί βρίσκεται σε μία ταχέως αναπτυσσόμενη περιοχή της Μεσσηνίας
Τα προβλήματα του Κέντρου Υγείας Γαργαλιάνων τέθηκαν επί τάπητος στη διάρκεια της συνάντησης του Γιατρού-  Περιφερειακού Συμβούλου Πελοποννήσου  Άγγελου Χρονά, Εντεταλμένου για θέματα Υγείας στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας με τον Συντονιστή του Κέντρου Υγείας Αλέξανδρο Τζωρτζίνη την Τρίτη του Πάσχα.
Ο κ. Χρονάς είχε την ευκαιρία μετά την ανταλλαγή ευχών, λόγω των ημερών,  να ακούσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Γαργαλιάνων και να συζητήσει τις δυνατότητες που υπάρχουν για την επίλυσή τους.

 Βασικό πρόβλημα είναι η έλλειψη γιατρών. Ο κ. Χρονάς πληροφορούμενος για την πρωτοβουλία που έχει ληφθεί για την κάλυψη μέρους των εφημεριών με την μετακίνηση αγροτικού γιατρού που εργάζεται στο ΚΥ Πύλου,  παρενέβη για την επίσπευση της όλης διαδικασίας. 
Ο αγροτικός γιατρός  από το ΚΥ Πύλου από τις επόμενες κιόλας μέρες θα καλύπτει τμήμα των εφημεριών στο ΚΥ Γαργαλιάνων.
Ένα άλλο θέμα που συζητήθηκε είναι η έλλειψη αναλωσίμων, κάτι που αναφέρθηκε και στην συζήτηση που έγινε  με τον Οδοντίατρο που εργάζεται στο Κέντρο Υγείας. Είναι χαρακτηριστικό της κατάστασης που υπάρχει γενικότερα με το θέμα της έλλειψης αναλωσίμων σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας της χώρας, πως οι ανάγκες καλύπτονται από δωρεές και χορηγίες.
Στη διάρκεια της συνάντησης τέθηκε και το θέμα της τοποθέτησης και λειτουργίας συστήματος on line για την ιατρική υποστήριξη σε καρδιολογικά περιστατικά. Σύστημα που για να λειτουργήσει απαιτείται το ποσό των 1.000 ευρώ ανά έτος και ζητήθηκε από τον κ. Τζωρτζίνη αν μπορεί να καλυφθεί για ένα χρόνο το κόστος από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Υπήρξε δέσμευση πως θα εξετάσει όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν για την κάλυψη του πρώτου χρόνου λειτουργίας του συστήματος και θα ενημερώσει για το τι μπορεί να κάνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου ή αν το κόστος υπάρχει δυνατότητα να καλυφθεί με άλλο τρόπο.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε θερμό κλίμα και υπήρξε ευκαιρία για συνομιλία  και με άλλους εργαζόμενους στο κέντρο υγείας και να τους δηλώσει πως από τη θέση που βρίσκεται θα συμβάλλει αποφασιστικά στην επίλυση όσο το δυνατόν περισσότερων προβλημάτων υπάρχουν στο κέντρο υγείας Γαργαλιάνων, το οποίο αποτελεί, όπως επεσήμανε, σημαντικό κέντρο αφού καλύπτει εκτεταμένη γεωγραφική περιοχή και ιδιαιτέρως αναπτυσσόμενη στον τουριστικό τομέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: