26 Απριλίου 2015

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ:Η προσφυγιά και ο ξεριζωμός είναι καρποί του ιμπεριαλισμού!

Η Επιτροπή Ειρήνης Μεσσηνίας (Μέλος της ΕΕΔΥΕ) , επισημαίνει ότι μπροστά στο νέο κύμα μεταναστών –προσφύγων που φθάνουν στη χώρα μας μέσα από τις συνθήκες κυριαρχίας του ιμπεριαλισμού με την καπιταλιστική κρίση και τους πολέμους που εξαπλώνονται ,εκατομμύρια άνθρωποι ξεριζώνονται από τις εστίες τους.
Η Ελλάδα και μετά την αλλαγή της κυβέρνησης, παραμένει σταθερή στη στρατηγική της ΕΕ για «έλεγχο μεταναστευτικών ροών» και άλλα μέτρα μακριά από την ουσία και τις αιτίες του προβλήματος, αφού την ίδια στιγμή συμμετέχει ενεργά στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που οδηγούν εκατομμύρια ανθρώπους στην προσφυγιά.

Η τοποθέτηση της κυβέρνησης για το πρόβλημα έδειξε καθαρά την  συνέχεια της πολιτικής των προηγουμένων κυβερνήσεων για μετανάστες και πρόσφυγες βασιζόμενη στην εφαρμογή της Συνθήκης Σένγκεν και του κανονισμού του Δουβλίνου, στοιβάζει και εγκλωβίζει ανθρώπινες ζωές  σε χώρους με απάνθρωπες συνθήκες. Κάθε επικοινωνιακή διαχείριση του προβλήματος δεν μπορεί να κρύψει την ουσία του. 
Καταδικάζουμε οποιαδήποτε δήλωση για τους μετανάστες που «χαλάνε την εικόνα του τουρισμού της χώρας».
Εκφράζουμε την διεθνιστική μας αλληλεγγύη στους κατατρεγμένους που φτάνουν στην Ελλάδα  να έχουν ανθρώπινους χώρους προσωρινής φιλοξενίας και έγγραφα για να ταξιδέψουν στις χώρες του πραγματικού τους προορισμού.
Η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος απαιτεί απειθαρχία προς τον κανονισμό του Δουβλίνου και τη Συνθήκη Σένγκεν.       

Δεν υπάρχουν σχόλια: