23 Απριλίου 2015

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Ακόμη και τα στοιχεία της Eurostat αποδεικνύουν στην αποτυχία του μνημονίου στην Ελλάδα πέντε χρόνια μετά την επιβολή του από την τρόικα!

Την πλήρη αποτυχία του μνημονίου στην  Ελλάδα πέντε χρόνια μετά την επιβολή του στη χώρα μας  από την τρόικα και τους δανειστές καταγγέλλει με σημερινή του Ερώτηση στην Ευρωβουλή ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς.
Στην Ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής επισημαίνει ότι «τη στιγμή που η τρόικα στις διαπραγματεύσεις που διεξάγει στο Παρίσι με την Ελληνική κυβέρνηση επιμένει στην μνημονιακή πολιτική, τα επίσημα στοιχεία της Eurostat που δημοσιεύτηκαν προχθές αποδεικνύουν την πλήρη αποτυχία του μνημονίου στην Ελλάδα πέντε χρόνια μετά την επιβολή του από τους δανειστές».

Ειδικότερα, όπως επισημαίνει ο Νότης Μαριάς, «το 2014 σύμφωνα με τη Eurostat το δημόσιο χρέος  στην Ελλάδα διαμορφώθηκε στο  177,1% του ΑΕΠ από 175% το 2013 και από 124% που ήταν το 2010 όταν η χώρα μπήκε στο μνημόνιο. Παράλληλα στην Ευρωζώνη και την Ε.Ε. το χρέος ήταν κατά μέσο  91,9%  και στο 86,8%  του ΑΕΠ  αντίστοιχα». 
Επίσης, συνέχισε ο Νότης Μαριάς,  το ΑΕΠ στην Ελλάδα μειώθηκε στα 179,081 δισ. ευρώ το 2014 από 182,438 δισ. ευρώ το 2013, οι δημόσιες δαπάνες ως ποσοστό του ΑΕΠ μειώθηκαν από 60,1% το 2013 σε 49,3% το 2014  και  τα δημόσια έσοδα μειώθηκαν από 47,8% σε 45,8%. Τέλος σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ οι Έλληνες είναι οι τρίτοι σκληρότερα εργαζόμενοι ανά τον κόσμο.
Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε ρωτώντας την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως μέλος της τρόικας αν με βάση τα παραπάνω «θα συνεχίσει να επιμένει στην αποτυχημένη μνημονιακή της πολιτική απαιτώντας λιτότητα, σκληρή δημοσιονομική προσαρμογή, μείωση των κύριων και επικουρικών συντάξεων, αύξηση του ΦΠΑ,  διάλυση των εργασιακών σχέσεων και εκποίηση της δημόσιας περιουσίας αντί πινακίου φακής».

Δεν υπάρχουν σχόλια: