12 Μαΐου 2015

Κατηγορούμενος για δωροδοκία ο Μαρινάκης! Κίνδυνος υποβιβασμού για Ολυμπιακό!

Μετά την αποκάλυψη ότι ο Β. Μαρινάκης είναι συγκατηγορούμενος των Αρβανιτίδη-Λαναρή και εφόσον η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ διωχθεί πειθαρχικά, τότε, όπως και η Βέροια, έτσι και ο Ολυμπιακός απειλείται άμεσα με υποβιβασμό!
Αλυσιδωτές εξελίξεις στο ελληνικό πρωτάθλημα προκαλεί η αποκάλυψη ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι επισήμως πλέον κατηγορούμενος από τον ανακριτή διαφθοράς για δωροδοκία στον αγώνα Ολυμπιακός-Βέροια 3-0! Η εκπομπή «Δίκη» στο ΣΚΑΪ αποκάλυψε πως το κατηγορητήριο του ειδικού ανακριτή διαφθοράς έχει τον Βαγγέλη Μαρινάκη ως κατηγορούμενο για το ματς του Ολυμπιακού με την Βέροια.


Το κατηγορητήριο αναφέρει ότι: «οι πρόεδροι των δύο ομάδων συμφώνησαν με αθέμιτες ενέργειες να διαμορφώσουν το τελικό σκορ του αγώνα, ο οποίος περιλαμβανόταν σε στοιχηματικές διοργανώσεις και με τις πράξεις τους πέτυχαν τον σκοπό που επεδίωκαν».

Παράλληλα ο ανακριτής υπογραμμίζει:

«O πρόεδρος της ΠΑΕ Βεροια Γέωργιος Αρβανιτίδης, σε μη επακριβώς προσδιορισθείσα ημερομηνία, πάντως πριν τις 6/1/2013, ημερομηνία διεξαγωγής του ποδοσφαιρικού αγώνα Ολυμπιακός-Βέροια, συμφώνησε με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Ευάγγελο Μαρινάκη τη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος του ως άνω αγώνα, ήτοι να λήξει με 3-0 υπέρ του Ολυμπιακού, πλην όμως η γηπεδούχος ομάδα και παρά το γεγονός ότι η ομάδα της Βέροιας ήταν αποδυναμωμένη λόγω απουσίας παικτών που εξέτιαν ποινές από κάρτες, δεν είχε καλή απόδοση, με αποτέλεσμα το ημίχρονο του αγώνα να λήξει ισόπαλο 0-0».

Μετά και από την συγκεκριμένη εξέλιξη, με τον ισχυρό άνδρα του Ολυμπιακού, προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση γιατί ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας έσπευσε να ασκήσει πειθαρχική δίωξη μόνο στην Βέροια και τον πρώην πρόεδρό της και όχι στους «ερυθρόλευκους» και τον Βαγγέλη Μαρινάκη!

Σε αυτό, λοιπόν, θα στηριχτεί και ο Παναθηναϊκός στο συμβούλιο της Super League, αμφισβητώντας την βαθμολογία του πρωταθλήματος!

Μεγάλος τζίρος εκτός ΟΠΑΠ και έντονος στοιχηματισμός στο over μετά το 60΄!

Πραγματογνωμοσύνη για τον στοιχηματισμό του συγκεκριμένου αγώνα, η οποία έχει τον χαρακτήρα ένορκης κατάθεσης στον ανακριτή, αποκαλύφθηκε επίσης στην εκπομπή του Κυριάκου Θωμαΐδη.

Το ματς έκανε τζίρο εκτός ΟΠΑΠ 521.379 ευρώ και θεωρείται στοιχηματικά ύποπτο, καθώς παρατηρήθηκε έντονος στοιχηματισμός στο over μετά το 60΄και ενώ ο Ολυμπιακός προηγείτο με 1-0.

Γεωργέας: «Γνώριζαν και παίκτες του Ολυμπιακού!»

Και την κατάθεση του Νίκου Γεωργέα παρουσίασε η εκπομπή, όπου εκεί ο τότε παίκτης της Βέροιας ανέφερε μεταξύ άλλων πως και οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού γνώριζαν τι γίνεται στο παιχνίδι:
«Μόλις βγήκα στον αγωνιστικό χώρο και ήρθε η υπόλοιπη ομάδα δυο τρεις παίκτες του Ολυμπιακού μας ρώτρησαν γιατί αργήσαμε να βγούμε και κάποιος από αυτούς πετάχτηκε και είπε "καταλάβαμε" αφήνοντας να εννοηθεί ότι και αυτοί γνώριζαν το τι γίνεται σε αυτό το παιχνίδι...»

Λίγο πιο κάτω στην κατάθεσή του ο Γεωργέας είπε:
«Θεωρώ ότι το παιχνίδι αυτό είχε παιχτεί στο στοίχημα και αυτό το γνώριζαν τόσο οι παράγοντες της Βέροιας όσο και του Ολυμπιακού, οι οποίοι προφανώς καθώς η ομάδα μας ήταν αποδυναμωμένη, θεωρούσαν σίγουρη τη νίκη του Ολυμπιακού και απλώς είχαν πει στους παίκτες τους να σταματήσουν στα τρία γκολ. Όταν όμως δεν ήρθε το επιθυμητό αποτέλεσμα και το πρώτο ημίχρονο ήταν στο 0-0 αναγκάστηκαν να αποκαλυφθούν και να γίνει παρέμβαση από τον Πρόεδρο της Βέροιας».


Δεν υπάρχουν σχόλια: