14 Μαΐου 2015

«Πράσινες» συνεργασίες κυοφορούνται μεταξύ Νοσοκομείου Καλαμάτας και Τράπεζας Πειραιώς

Γ.Μπέζος: «Έχουμε χρέος να αναζητούμε συνεργασίες και να βρίσκουμε χρηματοδοτικά εργαλεία για την υλοποίηση έργων προς όφελος του Νοσοκομείου Καλαμάτας και της Υγείας των Πολιτών»

Μια σημαντική συνάντηση είχε την Τετάρτη 13/5/2015 στο γραφείο του, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας κ.Γεώργιος Μπέζος με υψηλόβαθμα στελέχη του Τραπεζικού Ομίλου Πειραιώς προκειμένου να αναζητηθούν τρόποι συνεργασίας και υλοποίησης δράσεων σε θέματα «πράσινης» ενέργειας, χρήση και αξιοποίηση των Ανανεώσιμων Πηγών, ορθολογικής διαχείρισης αποβλήτων και νερού, με απώτερο στόχο περιβαλλοντολογικά και οικονομικά οφέλη για το Νοσηλευτικό ίδρυμα Μεσσηνίας.


Σημειώνεται ότι χρόνια τώρα ο Όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς έχει στραφεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην Πράσινη Επιχειρηματικότητα παρέχοντας αναβαθμισμένες υπηρεσίες τεχνικής και χρηματοοικονομικής στόχευσης και προτείνοντας χρηματοδοτικές λύσεις και τραπεζικά εργαλεία για την υλοποίηση μικρών και μεγάλων πράσινων επενδύσεων σε δημόσια και ιδιωτικά κτίρια.

Από την άλλη πλευρά το Νοσοκομείο Καλαμάτας, που έχει χαρακτηριστεί ως το πρώτο «πράσινο» Νοσηλευτικό Ίδρυμα της Χώρας, έχει καταφέρει με τα έργα και τις παρεμβάσεις που ήδη έχει υλοποιήσει να έχει μια εξοικονόμηση πόρων σε ετήσια βάση της τάξεως περίπου του 1.000.000€.

Ωστόσο σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο της Διοίκησης υπάρχουν και άλλες ώριμες μελετητικά προτάσεις για περεταίρω υλοποίηση τέτοιων παρεμβάσεων κεφαλαιοποιώντας συνολικά το όφελος της εξοικονόμησης πόρων σε αυτή τη κατεύθυνση. Υπό αυτή την έννοια ήταν κοινή η διαπίστωση στη συνάντηση ότι υπάρχει ο χώρος και οι προϋποθέσεις για την οικοδόμηση τέτοιου είδους συνεργασιών.

Και οι δυο πλευρές συμφώνησαν το αμέσως επόμενο διάστημα να ακολουθήσει μια δεύτερη διευρυμένη συνάντηση με την συμμετοχή τεχνικών και νομικών συμβούλων προκειμένου να διερευνηθούν σε βάθος οι παράμετροι μιας τέτοιας ενδεχόμενης συνεργασίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: