27 Μαΐου 2015

SOS από την Αστυνομία: Προστατέψτε τα παιδιά σας από το «Παιχνίδι των 72 ωρών»!!!

SOS από την Αστυνομία: Προστατέψτε τα παιδιά σας από το «Παιχνίδι των 72 ωρών»
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΓΙ' ΑΥΤΟ
Το διαδικτυακό φαινόμενο "Game of 72" ή «Παιχνίδι των 72 ωρών» εμφανίζεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και παρασύρουν τα παιδιά σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι.
Η λογική του παιχνιδιού είναι απλή αλλά και συνάμα τρομακτική και επικίνδυνη για τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών.
Έφηβοι ανταλλάσσουν μεταξύ τους μηνύματα, προκαλώντας ο ένας τον άλλο να εξαφανιστούν από το σπίτι τους για 72 ώρες, χωρίς να δώσουν οποιαδήποτε προειδοποίηση ή να έχουν κατόπιν οποιαδήποτε επικοινωνία με τις οικογένειές τους.

Στην Ελλάδα δεν έχει σημειωθεί ακόμα κάποιο αντίστοιχο περιστατικό όμως, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εφιστά την προσοχή των γονέων αναφορικά με αυτό το επικίνδυνο «παιχνίδι» που φέρεται να ξεκίνησε από τη Γαλλία, με την εξαφάνιση μιας 13χρονης κοπέλας, η οποία επιστρέφοντας στο σπίτι της μετά από 72 ώρες, δήλωσε ότι προσπαθούσε να ανταποκριθεί στο «παιχνίδι - πρόκληση των 72 ωρών».
Ήδη οι Αστυνομικές Αρχές πολλών κρατών έχουν προειδοποιήσει με ανακοινώσεις τους γονείς και παιδιά για το «Παιχνίδι των 72 ωρών», την ώρα που πληθαίνουν τα δημοσιεύματα που μιλούν για αυτό το φαινόμενο, το οποίο φαίνεται ότι παίρνει μεγάλες διαστάσεις.
Πάντως, μέχρι στιγμής δεν έχουν βρεθεί αποδεικτικά στοιχεία στο διαδίκτυο για την ύπαρξη του επικίνδυνου «παιχνιδιού» ενώ μερίδα των ξένων μέσων εικάζει ότι η έκταση που έλαβε το περιστατικό μπορεί να οφείλεται σε αυτοδιαδιδόμενη φάρσα.
Σε κάθε περίπτωση η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καλεί οποιονδήποτε γονέα υποπτευθεί πως το παιδί του σχεδιάζει να προβεί στο «παιχνίδι – πρόκληση» των 72 ωρών ή όποιον πολίτη γνωρίζει σχετικές πληροφορίες για αυτό, να επικοινωνήσει άμεσα μαζί της, με κάποιον από τους εξής τρόπους:
• Τηλέφωνο: 11188
• Fax: 210-6476462
• Email: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
• Facebook: www.facebook.com/cyberkid.gov.gr
• Twitter: @cyberalertGR
• Ιστότοπος: www.cyberkid.gr
• Και μέσω της εφαρμογής CYBERKID για φορητές συσκευές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: