3 Ιουνίου 2015

Διαλύεται η Νέα Δημοκρατία!!!

Η απόφαση πάρθηκε και κλεισμένων των θυρών από τον Αντώνη Σαμαρά και τους στενούς του συνεργάτες. Ορόσημο, η υπογραφή του νέου μνημονίου-συμφωνίας της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που θα επιφέρει και τη μεταξύ τους ρήξη.
Όλα για όλα θα τα παίξει ο Αντώνης Σαμαράς με φόντο την επικείμενη συμφωνία και την υπογραφή νέων μέτρων λιτότητας με τους δανειστές.


ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ

Προσβλέποντας στην οπισθοχώρηση Τσίπρα, η οποία και θα προκαλέσει σημαντικές πολιτικές αναταραχές τόσο στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ όσο και στη συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ, ο Αντώνης Σαμαράς θα επιχειρήσει να ''καθαρίσει'' το τοπίο εντός ΝΔ.

Είναι δεδομένο, όπως άλλωστε έχουν δηλώσει πρωτοκλασάτα στελέχη της ΝΔ, ότι θα υπογράψουν τη νέα συμφωνία με τους δανειστές επ' ωφελεία της πατρίδας, ουσιαστικά πηγαίνοντας απέναντι στην επίσημη γραμμή του κόμματος, όπως αυτή εκφράζεται από τον νυν Πρόεδρό του.

Με πρόφαση λοιπόν την κομματική πειθαρχεία, ο Αντώνης Σαμαράς θα ''φάει'' τους διαφωνούντες, ελπίζοντας στους λιγότερους και πιο ανώδυνους κραδασμούς, καθώς το ενδιαφέρον όλων θα έχει στραφεί στην ενδοκυβερνητική ρήξη και στις ενδεχόμενες εκλογές.

Αυτή είναι και η εισήγηση την οποία έχουν κάνει τόσο ο κ. Λαζαρίδης όσο και ο κ. Μουρούτης (ο οποίος και επιτέθηκε διαδικτυακά στην Ντόρα Μπακογιάννη).
Άγνωστη παραμένει η στάση του Γραμματέα της ΝΔ Ανδρέα Παπαμιμίκου ο οποιος κρατά ίσες αποστάσεις προς το παρόν.

Καταλυτικό ρόλο στις εξελίξεις θα παίξει βέβαια και η ΟΝΝΕΔ, με τον Πρόεδρό της Σάκη Ιωαννίδη, ο οποίος και ελέγχει το σημαντικότερο ποσοστό των νέων Νεοδημοκρατών να έχει τον πρώτο λόγο... έχοντας δώσει ένα πρώτο δείγμα των προθέσεών του.


ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ

Το χρονικό πλαίσιο που έχει τεθεί από τη στενή ομάδα του Αντώνη Σαμαρά βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με την υπογραφή και ψήφιση του νέου μνημονίου από το ελληνικό κοινοβούλιο.

Δηλαδή, ο Αντώνης Σαμαράς θα περιμένει να ξεσπάσει ο εσωκομματικός και ενδοκυβερνητικός πόλεμος και την ίδια στιγμή με συνοπτικές διαδικασίες θα επιχειρήσει να ''καθαρίσει'' το εσωτερικό της ΝΔ.

Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ

Βέβαια, όπως πληροφορούμαστε στο 24ωρο, εκτός από το πλάνο της ομάδας του Αντώνη Σαμαρά, σε εξέλιξη βρίσκεται ακόμα ένα σχέδιο, από την απέναντι πλευρά, η οποία έχει ως στόχο την εκθρόνιση του Αντώνη Σαμαρά, είτε μέσω της πανελλαδικής συνδιάσκεψης είτε μέσω μαζικής αποχώρησης σημαντικού αριθμού πρωτοκλασάτων στελεχών από τη ΝΔ!

Στο πρώτο σενάριο θα επιχειρηθεί δια της κάλπης ανατροπή του Αντώνη Σαμαρά από την Προεδρία της ΝΔ, με τους γνώστες των εσωτερικών της παράταξης να δίνουν ποσοστά 50-50.

Στο δεύτερο σενάριο, που φαντάζει και το πιο άμεσα εφικτό (σε συνδυασμό με τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις που θα υπάρξουν σε όλο το πολιτικό φάσμα της χώρας) σειρά πρωτοκλασάτων στελεχών θα αποχωρήσουν μαζικά, αφήνοντας ''γυμνό'' τον Αντώνη Σαμαρά και τη ΝΔ και ιδρύοντας ένα νέο πολιτικό φορέα της κεντροδεξιάς που θα συγκεντρώσει δυνάμεις από διάφορους πολιτικούς χώρους (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΠΟΤΑΜΙ ακόμα και ΣΥΡΙΖΑ).

Η άλλη άποψη λοιπόν κάνει λόγο για απομόνωση Σαμαρά και ''ιδιοκτησία'' ενός μικρού πολιτικού ''μαγαζιού'' τύπου Πολιτικής Άνοιξης, μιας και αυτό θα ήταν το καλύτερο δυνατό σενάριο για το πολιτικό αύριο του πρώην Πρωθυπουργού.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάσημα θα ζήσουμε αλλαγές όπως εκείνες που συνέβησαν κατά τη μεταπολίτευση... με όλα τα ενδεχόμενα να παραμένουν ανοιχτά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: