11 Ιουνίου 2015

Έφτασε η ώρα της τελευταίας αντίστροφης μέτρησης

Έφτασε η ώρα της τελευταίας αντίστροφης μέτρησηςΤου Αριστοτέλη Βασιλάκη 
Εδώ και μερικές μέρες γινόμαστε μάρτυρες, σε ένα ακόμα γαϊτανάκι εκβιασμών και «πιέσεων» από τους Ευρωπαίους «εταίρους» προς την χώρα μας… Η κυβέρνηση, έχοντας στην πλάτη της, τους εκβιασμούς της διαπλοκής, την ενδοκομματική ανομοιογένεια της  και την απειρία της, δείχνει να βρίσκεται σε αμηχανία… Το όραμα της επιτυχούς διαπραγμάτευσης δείχνει να απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο, με την υπογραφή νέου Μνημονίου, να πλανάται πάνω από το κεφάλι όλων των Ελλήνων.

Είναι ξεκάθαρο πως η Ευρώπη διολισθαίνει σε έναν οικονομικό νεοφασισμό. Η Γερμανία έχει καταφέρει να επιβάλει, στον φτωχό νότο να πουλάει τα προϊόντα της σε υπερτριπλάσιες τιμές και με διαδικασίες που θυμίζουν μεσαίωνα. Η Ελλάδα, από τα χρόνια του Σημίτη και μετά, υπήρξε ένα ευπειθές προτεκτοράτο, το οποίο ζούσε σε μια εικονική ευδαιμονία, που είχαν επιβάλει στον λαό, για να μην σκέφτεται και να μην αντιλαμβάνεται το σχέδιο επιβολής του Δ’ Ράιχ. Εμείς οι νέοι Έλληνες, που αρνηθήκαμε να λάβουμε μέρος στο πάρτι των offshore και της κρατικοδίαιτης επιχειρηματικότητας, αρνούμαστε να γίνουμε αποικία ενός νέου Ράιχ ή ενός νέου «Παραπετάσματος», σ’ έναν ευρωπαϊκό νότο που έχει αρχίσει όλο και περισσότερο να θυμίζει στρατόπεδο καταναγκαστικής εργασίας για «υπανθρώπους». Αρνούμαστε πως είναι αυτή η Ευρώπη που ονειρεύτηκαν σοφοί και μεγάλοι πολιτικοί, οι οποίοι  πρωταγωνίστησαν στην έκφραση της Ευρωπαϊκής Ιδέας και έβαλαν τα θεμέλια για μια Ευρώπη της ειρήνης, της προόδου, της ανάπτυξης και της δημοκρατίας. Αυτή η Ευρώπη κινδυνεύει να μην  υπάρχει πια.  Είναι χρέος μας ως Ελλήνων αλλά και ως Ευρωπαίων, να βγούμε μπροστά! Να ανοίξουμε τον διάλογο για ποια Ευρώπη θέλουμε και μας αξίζει.
Η Ευρώπη της δογματικά επιβεβλημένης λιτότητας δεν είναι πλέον αυτονόητα η Ευρώπη για την οποία υπήρχε κυρίαρχα εκφρασμένη η βούληση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Είναι αναγκαίο λοιπόν να υπάρξει μια εκ νέου διαπραγμάτευση, όχι των μνημονίων  (όπως υπόσχεται υποκριτικά  το άτολμο και ενοχικό ελληνικό  πολιτικό σύστημα από το ένα άκρο του ως το άλλο) αλλά του τι σημαίνει τελικά Ευρωπαϊκή Ένωση. Και μετά την έκβαση της διαπραγμάτευσης, να αποφασίσουμε ελεύθερα ως Έλληνες το αν θα έχουμε θέση ή όχι σε αυτή την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αν η Ε.Ε είναι έτοιμη και θέλει να αναθεωρηθεί με όρους που θα σέβονται τις εθνικές ιδιαιτερότητες, και θα εμπεδώνουν μια δημοκρατική εταιρική ισοτιμία που να μην αδικεί τους πολίτες και να μην τους τιμωρεί για λάθη και παραλείψεις των κυβερνήσεών τους,  που η ίδια η Ε.Ε ανέχθηκε, τότε αξίζει να είμαστε συνδιαμορφωτές και να συνεισφέρουμε θετικά.
Επειδή όμως το Γερμανικό κατεστημένο αντιλαμβάνεται την Ευρώπη σαν μια σύγχρονη αποικία της. Σαν τον ζωτικό του χώρο, όπως έλεγε και ο Χίτλερ, η Ελλάδα έχει την υποχρέωση απέναντι στην ιστορία της, να είναι εκείνη που θα ματαιώσει οριστικά και αμετάκλητα τα σχέδια των «βαρβάρων». Αν και λιγότεροι ή φτωχότεροι το έχουμε επαναλάβει πολλές φορές στην μακραίωνη ιστορία μας. Είναι σίγουρο πως αν το επιχειρήσουμε, θα τους κερδίσουμε. Η Ελλάδα θα πρέπει να γίνει ο φάρος αντίστασης απέναντι στο νεοφασιστικό ιμπεριαλισμό των Γερμανών.
Το ΟΧΙ απέναντι στους Γερμανούς, μπορεί να το πει ΜΟΝΟ ο Ελληνικός λαός. Όπως τότε… Το πολιτικό μας σύστημα εζυγίσθη – εμετρήθη και εβρέθη λιποβαρές σε μέτρα και σταθμά. Ο Ελληνικός λαός δεν θα πρέπει να περιμένει κανέναν σωτήρα ή από μηχανής θεό για να τον σώσει. Θα πρέπει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Να βγει στους δρόμους κατά εκατομμύρια, σαν να πηγαίνει σε πόλεμο και να αφυπνίσει όλους τους καταπιεσμένους Ευρωπαϊκούς λαούς.
Καλώς ή κακώς η Γερμανία έχει καταφέρει να στρέψει την Ευρωπαϊκή κοινή γνώμη σε βάρος της Ελλάδας… Το μαύρο μέτωπο της προπαγάνδας των πληρωμένων και ξεπουλημένων ΜΜΕ έχει κάνει πολύ καλά την δουλειά του. Το πολιτικό σύστημα απέδειξε την ανικανότητα του να προστατεύσει τον λαό. Μάλιστα κάποιοι απ’ αυτούς προσέφεραν με το αζημίωτο τις υπηρεσίες τους, στους Γερμανούς. Άλλωστε και στην Κατοχή, δεν έλειψαν από την δύσμοιρη Ελλάδα οι δοσίλογοι. Έφτασε η μεγάλη ώρα λοιπόν. Της νέας κατά μέτωπο αναμέτρησης με τους Γερμανούς. Αν οι Έλληνες αντιληφθούμε την καταγωγή μας και ανακτήσουμε την αυτοπεποίθηση μας που πηγάζει από την πολιτιστική μας υπεροχή, θα κερδίσουμε. Και μάλιστα, πολύ εύκολα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: