10 Ιουλίου 2015

Δίνουν αμοιβή 10.000 λίρες Αγγλίας σε όποιον βοηθήσει να βρεθεί ο μικρός Μπεν!!!

Στην Αθήνα, βρίσκεται από το μεσημέρι της Πέμπτης η μητέρα, η γιαγιά και η αδελφή του Μπεν Νίνταμ καθώς και αξιωματικοί της αστυνομίας του Νότιου Γιορκσάιρ της Βρετανίας στο πλαίσιο των ερευνών για τον εντοπισμό του αγοριού που εξαφανίστηκε σε ηλικία 21 μηνών κατά τη διάρκεια των διακοπών της οικογένειάς του στην Κω το 1991.

Ο μικρός Μπεν ήταν μόλις 21 μηνών όταν εξαφανίστηκε από την περιοχή «Ηρακλής» του νησιού στις 24 Ιουλίου 1991. Παρά το γεγονός ότι η αστυνομία έκανε φύλλο και φτερό το νησί, ο Μπεν δεν έχει εντοπιστεί. Φέτος, τον Ιανουάριο η αστυνομία του Νότιου Γιορκσάιρ εξασφάλισε βρετανική κρατική χρηματοδότηση για τη συνέχιση των ερευνών για τον εντοπισμό του στην Ελλάδα.
Οι Βρετανοί αξιωματικοί που ασχολούνται με την υπόθεση και η οικογένεια του κάνουν έκκληση στο ελληνικό κοινό για πληροφορίες. Επιπλέον, η ανεξάρτητη φιλανθρωπική αρχή Crimestoppers προσφέρει μία αμοιβή έως 10.000 λίρες σε οποιονδήποτε προσφέρει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στην ανακάλυψη του Μπεν.

Η μητέρα του, ανέφερε: «Ελπίζω πως η έκκληση στο ελληνικό κοινό αυτή την εβδομάδα θα οδηγήσει σε κάποιες χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με το τι συνέβη στον Μπεν. Γνωρίζω πως κανείς δεν μπορεί να με βεβαιώσει ότι θα ανακαλύψουν τι έγινε στον γιο μου, αλλά ξέροντας ότι η αστυνομία προσπαθεί να βρει απαντήσεις έχει αναπτερώσει τη δύναμη και τις ελπίδες μου απεριόριστα. Σημαίνει τα πάντα για μένα και ξέρω πως η αστυνομία του Νότιου Γιόρκσαιρ δουλεύει με την ελληνική αστυνομία και θα κάνουν το καλύτερο για εμάς. Εγώ και η οικογένεια μου δεν θα ησυχάσουμε μέχρι να βρούμε τι έγινε στον Μπεν και πιστεύω πως κάποιος εκεί έξω γνωρίζει τι του συνέβη. Θα τους παρακαλούσα να επικοινωνήσουν με την αστυνομία».
Ο αστυνομικός διευθυντής Matthew Fenwick, που είναι επικεφαλής της έρευνας είπε: «Ο Μπεν θα ήταν ένας 25χρονος ενήλικας σήμερα, έτσι είναι σημαντικό να κάνουμε έκκληση και σε αυτόν. Ρωτάμε οποιοδήποτε εκεί έξω εάν είχαν ποτέ αμφιβολίες για το ποια είναι η καταγωγή τους, εάν είναι τελείως διαφορετικοί εμφανισιακά από την οικογένειά τους ή ίσως δεν έχουν φωτογραφίες τους από όταν ήταν μωρό.

Θα θέλαμε οποιοσδήποτε με αυτές τις αμφιβολίες να έρθει σε επαφή. Έχουμε δείγμα DNA του Μπεν, οπότε μπορούμε εύκολα να διαπιστώσουμε εάν κάποιος είναι όντως ο Μπεν. Η ζωή για την οικογένεια του Μπεν έχει διαλυθεί  από τότε που εξαφανίστηκε περισσότερο από 20 χρόνια πριν και η αποφασιστικότητά τους για να τον βρουν δεν έχει εξασθενήσει. Είναι πιθανό ότι κάποιος εκεί έξω γνωρίζει τι του συνέβη και θα κάνουμε έκκληση σε οποιοδήποτε με πληροφορίες να έρθει σε επαφή μαζί μας και να μας πει τι γνωρίζει.
Επίσης ελπίζουμε ότι η προσφορά της αμοιβής από τους Crimestoppers των 10.000 λιρών θα είναι ένα κίνητρο για κάποιον να δώσει επιτέλους πληροφορίες μετά από τόσα χρόνια. Δεν είναι πολύ αργά να μας πουν τι έγινε και να μας επιτρέψουν να ξεσκεπάσουμε την αλήθεια.
Ο Roger Critchell, ο διευθυντής λειτουργίας των Crimestoppers, πρόσθεσε: «Η οικογένεια του Μπεν ζει με την ελπίδα ότι μια μέρα θα ξαναενωθεί μαζί του, και μέσω της σημαντικής αμοιβής που προσφέρουμε, ελπίζουμε ότι κάποιος θα επικοινωνήσει για να μας πει πού βρίσκεται.

Δεν θα ζητήσουμε κανένα από τα στοιχεία σας, και το σημαντικότερο δεν θα χρειαστεί ποτέ να καταθέσετε στην αστυνομία ή να εμφανιστείτε σε δίκη. Γι” αυτό σας παρακαλώ κάντε αυτό που είναι σωστό και τηλεφωνήστε στο +44800 555 111 και πείτε μας πού βρίσκεται ο Μπεν, έτσι ώστε η οικογένειά του να καλύψει τον χρόνο που χάσανε μακριά του».
Να σημειωθεί ότι η αγγλική αστυνομική αρχή θα χρησιμοποιήσει μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να κάνει έκκληση στο ελληνικό κοινό και θα στέλνει μια σειρά από tweets στην ελληνική γλώσσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: