11 Ιουλίου 2015

Όχι, δεν είναι συμφωνία. Είναι ΝΕΟ, ΔΥΣΒΑΣΤΑΧΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ-Μόνο η έξοδος από την ευρωζώνη και η εισαγωγή ΕΘΝΙΚΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ θα αποτελέσει πραγματικό γιατρικό για τις πληγές της πατρίδας μας!!!

Ας μην κοροϊδευόμαστε.Όπως και να την πλασάρουν στον κόσμο τα κόμματα και τα Μμε, η «συμφωνία» ΔΕΝ είναι συμφωνία. Αλλά υποδούλωση. Υποτέλεια. Νέο (Τρίτο) Μνημόνιο, σκληρό και αβάσταχτο, όπως τα προηγούμενα. Αυτή είναι η ωμή αλήθεια.Γιατί «συμφωνία» με υφεσιακά μέτρα αυξήσεων σε Φ.Π.Α ακόμα και στα τρόφιμα και διάλυση όλων των μικρών επιχειρήσεων με απίστευτη φορολογία, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.
Διότι «συμφωνία» χωρίς μεταρρυθμίσεις που θα διορθώσουν τα κακώς κείμενα της ελληνικής οικονομίας, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.Απλά επαναλαμβάνονται τα λάθη που έχουμε ξαναδεί να γίνονται από το 2010: Μέτρα φοροκαταιγίδας χωρίς ουσιαστικό αντίκρυσμα κι ένας φαύλος κύκλος, που φυσικά δεν μας βγάζει από την ύφεση.


Ο Λαός στις 5 Ιουλίου έδωσε ξεκάθαρη απάντηση σε όλα αυτά: ΟΧΙ!

Τώρα αν αυτό οι κυβερνώντες το εκλαμβάνουν ως...ναι σε παραπλήσια από αυτά που απορρίφθηκαν (!!!) μέτρα, κακό του κεφαλιού τους. Θα το βρουν μπροστά τους. Τα παραδείγματα μέχρι πρότινος παντοδύναμων κομμάτων που εξαϋλώθηκαν, δεν τους προβληματίζουν;
Η προσωπική μας θέση είναι και παραμένει σταθερή: Μόνο η έξοδος από την ευρωζώνη και η εισαγωγή ΕΘΝΙΚΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ θα αποτελέσει πραγματικό γιατρικό για τις πληγές της πατρίδας μας.
Κανείς όμως πολιτικός, σε κανένα κόμμα, δεν τολμά να μιλήσει ευθέως γι' αυτό. Όσες λίγες φωνές υπάρχουν, απομονώνονται αμέσως ως...γραφικές.
Αντιθέτως, όποιος ξαναεφαρμόζει ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΕΣ συνταγές του παρελθόντος όπως τα μνημόνιο, θεωρείται...υπεύθυνος.
Μήπως όμως δεν φταίνε μόνο οι πολιτικοί; Μήπως ο κόσμος ΔΕΝ θέλει να ακούσει την αλήθεια;
Ας συνεχίσουμε λοιπόν να ζούμε μέσα στο ψέμα και τα μνημόνια. Κι όταν τελειώσει αυτό το «πρόγραμμα» (το 2018 ή νωρίτερα), θα κάνουμε «διαπραγματεύσεις» για να πάρουμε άλλο.
...Και η κοροϊδία συνεχίζεται...


Δημήτρης Σωτηρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: