8 Ιουλίου 2015

Μην σκοτώνετε την Ελλάδα...!!!

«Να αλλάξει στάση απέναντι στην Ελλάδα, δίνοντας τέρμα στην αέναη λιτότητα», καλούν κορυφαίοι οικονομολόγοι την Αγκελα Μέρκελ, σε ανοιχτή επιστολή τους που δημοσιεύουν σήμερα πολλές ευρωπαϊκές εφημερίδες.
Στην επιστολή τους, τονίζουν ότι το φάρμακο που εφήρμοσαν στην Ελλάδα το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών και οι Βρυξέλλες, είχε ως αποτέλεσμα την ακατάσχετη αιμορραγία του ασθενή και όχι τη θεραπεία του.
«Αυτό που ζητάτε από την ελληνική κυβέρνηση είναι να βάλει το πιστόλι στον κρόταφό της και να τραβήξει την σκανδάλη» τονίζουν χαρακτηριστικά.

«Η σφαίρα δεν θα σκοτώσει μόνο το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρώπη. Θα σημάνει και το θάνατο της ευρωζώνης, που θα σταματήσει να αποτελεί ένα φάρο ελπίδας, δημοκρατίας και ευημερίας και θα έχει σημαντικές επιπτώσεις σε όλο τον κόσμο», αναφέρεται.
Την επιστολή, που δημοσιεύθηκε στη γερμανική Tagesspiegel, τη γαλλική Le Monde, το βρετανικό Guardian και άλλες κορυφαίες ευρωπαϊκές εφημερίδες, υπογράφουν μεταξύ άλλων ο Τόμας Πίκετι του Paris School of Economics και ο Τζέφρι Σακς του Columbia University.
«Το μήνυμά μας στην καγκελάριο Μέρκελ είναι σαφές: Σας καλούμε να δράσετε ως πραγματικός ηγέτης, για την Ελλάδα, τη Γερμανία, την Ευρώπη», αναφέρουν.
«Η ιστορία θα σας θυμάται για τις πράξεις σας αυτής της εβδομάδας.
Περιμένουμε από εσάς και υπολογίζουμε σε εσάς για να λάβετε γενναία μέτρα που όχι μόνο θα βοηθήσουν την Ελλάδα, αλλά και την Ευρώπη για τις επόμενες γενιές», καταλήγουν οι κορυφαίοι οικονομολόγοι στην επιστολή.
zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια: