2 Ιουλίου 2015

Ο τουρισμός μας στη δίνη του δημοψηφίσματος

Αντωνία Μπούζα 
Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου
Εντεταλμένη Σύμβουλος Τουρισμού Μεσσηνίας
Ενώ βρισκόμαστε στην καρδιά της τουριστικής περιόδου, στην οποία προσέβλεπαν για την επιβίωσή τους και τη διαφύλαξη θέσεων εργασίας οι Ελληνικές μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις καθώς και οι μικρές και μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ανακοινώνεται το διχαστικό δημοψήφισμα , με ορατές τις καταστροφικές συνέπειες στον δυναμικό οικονομικό μας κλάδο.
Ο τουρισμός, που ενισχύει κατά 25% το ΑΕΠ της  Ελλάδας και μαζί με τις αερομεταφορές και τις θαλάσσιες μεταφορές  έφερε μόνο πέρυσι 17,1 δις ευρώ στην Ελληνική οικονομία , ζει δραματικές στιγμές.

Η συνέχιση της αβεβαιότητας, οδηγεί σε ανεξέλεγκτο κύμα ακυρώσεων και οι τουριστικοί μας προορισμοί οδηγούνται σε πρωτοφανή αδιέξοδα, που εάν δεν ομαλοποιηθεί η κατάσταση άμεσα, ερμηνεύονται σε απώλεια θέσεων εργασίας και κλείσιμο των τουριστικών επιχειρήσεων.
Σε περίπτωση που στην πατρίδα μας υπερισχύσει  το διχαστικό δίλημμα της κυβέρνησης, οδηγούμαστε σε συνθήκες ζωής, που ποτέ η γενιά μας δεν μπορούσε να φανταστεί και  φυσικά σε κατάρρευση τραπεζών, πόλωση και διχασμό.
Επιβάλλεται να αγωνιστούμε να κρατήσουμε τα κεκτημένα μας, να αποφασίσουμε με ομοψυχία και ενότητα την παραμονή της ζωής μας στην κανονικότητα, στην εργασία και στις συνθήκες ζωής του πολιτισμένου κόσμου και να πούμε όχι στους εκβιασμούς της κυβέρνησης, που ωθεί έναν λαό στην απόγνωση , στην αβεβαιότητα και στο άγνωστο.
Την Κυριακή μόνο το ΝΑΙ  στην Ευρώπη, μπορεί να δώσει το ηχηρό μήνυμα σε όσους απεργάζονται σχέδια εξόδου της Χώρας μας από το ευρώ , μόνο το ΝΑΙ εξασφαλίζει την Ευρωπαϊκή μας προοπτική , τις δουλειές μας και την αξιοπρέπειά μας, που δοκιμάζεται στις ουρές των ΑΤΜ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: