2 Ιουλίου 2015

Θανάσης Πετράκος:Το δίλλημα είναι ένα: ΝΑΙ ή ΟΧΙ στη συνέχιση στην υποταγή

Έμειναν λίγες ώρες μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες της μεγάλης μάχης για το μέλλον αυτού του τόπου, της μάχης για την τιμή και την αξιοπρέπεια της πατρίδας και των ανθρώπων της. Είναι μια μάχη μέσα από την οποία κορυφώνεται η προσπάθεια της κυβέρνησης για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές οι οποίοι επιδιώκουν να επιβάλουν μια σκληρή και μόνιμη πολιτική λιτότητας.
Οι στιγμές είναι ιστορικές. Η ελληνική κυβέρνηση, για πρώτη φορά ζητεί από τους πολίτες να αποφασίσουν για ένα ζήτημα που αφορά όχι μόνον τη ζωή τους αλλά και τη ζωή των επόμενων γενιών. Αυτό το δημοκρατικό δικαίωμα που δεν αμφισβητήθηκε για καμία άλλη χώρα της Ευρώπης, επιχείρησαν να το ακυρώσουν. 

Το εν εξελίξει σιωπηρό πραξικόπημα σε βάρος της δημοκρατίας και της κυριαρχίας του ελληνικού λαού κορυφώθηκε με την απόφαση του Ντράγκι και των συν αυτώ να στερήσουν τη ρευστότητα από τις ελληνικές τράπεζες. Να οδηγήσουν αναγκαστικά σε έλεγχο κίνησης κεφαλαίων, να δημιουργήσουν τις ουρές στα ΑΤΜ και να φέρουν τον κατακλυσμό αν κυρίαρχα ο λαός αποφασίσει «όχι». 
Τρομοκρατούν τους πολίτες απειλώντας με «Δευτέρα Παρουσία» αν ψηφίσουν «όχι», αν δηλαδή απορρίψουν το τελεσίγραφο της λιτότητας σε βάθος πολλών γενεών. Με τη στρατηγική του φόβου επιχειρούν να κάνουν το λαό ένα κοπάδι άβουλων και λεηλατημένων ψυχικά ανθρώπων, όμηρο των διαθέσεων των δανειστών, υποτακτικό στον οικονομικό κατακτητή. Επιχειρούν να καταστήσουν τη χώρα Μπανανία της Ευρώπης. 
Εμείς λέμε «όχι», δεν θα τους κάνουμε τη χάρη.
Θα πούμε «όχι» στην απαίτηση να αυτοκτονήσουμε και να δολοφονήσουμε τις επόμενες γενιές με πολιτικές λιτότητας.
Θα πούμε «όχι» στην προσπάθεια να πληγεί η εθνική μας αξιοπρέπεια με την υποταγή της χώρας στις ορέξεις των δανειστών.
Η κυβέρνηση χρειάζεται ένα πανίσχυρο «όχι» για να διαπραγματευτεί από την καλύτερη δυνατή θέση στα Ευρωπαϊκά όργανα από τη Δευτέρα το πρωί. Από τη δύναμη του «όχι» θα κριθεί και το μέλλον της διαπραγμάτευσης, το κατά πόσον αυτή θα μπορέσει να είναι επωφελής για τη χώρα και τους ανθρώπους της.
Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο πρόσφατο διάγγελμα ξεκαθάρισε ότι: «Το δημοψήφισμα της Κυριακής δεν αφορά την παραμονή ή όχι της χώρας μας στην ευρωζώνη. Αυτή είναι δεδομένη και κανείς δε μπορεί να την αμφισβητήσει. Την Κυριακή επιλέγουμε αν θα αποδεχτούμε τη συγκεκριμένη συμφωνία ή θα διεκδικήσουμε άμεσα, και με δεδομένη τη λαϊκή ετυμηγορία, μια βιώσιμη λύση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: