7 Ιουλίου 2015

Facegloria: Το Facebook των Χριστιανών – Χωρίς... αμαρτίες και με «αμήν» αντί για like [εικόνες]

Facegloria: Το Facebook των Χριστιανών – Χωρίς... αμαρτίες και με «αμήν» αντί για like [εικόνες]
«Το τέλειο κοινωνικό δίκτυο για να μοιραστείτε την αγάπη και χριστιανική σοφία με τους άλλους» λέει η συνοπτική περιγραφή του Facegloria, του κοινωνικού δικτύου που έχει ήδη περισσότερους από 100.000 χρήστες.
Το όνομα του μιμείται αυτό του Facebook, όπως ακριβώς και τα χρώματα του. Αυτά που μπορεί κανείς να κάνει μέσω του Facegloria είναι ελάχιστα σε σύγκριση με τα γνωστά social media. Ωστόσο, το καινούργιο μέσο ξεχωρίζει για έναν... διαφορετικό λόγο. Είναι το πρώτο διαδικτυακό μέσο των Χριστιανών.
Δημιουργήθηκε από μια ομάδα Καθολικών στην Βραζιλία και μέσα σε ένα μήνα λειτουργίας έχει προλάβει να προσελκύσει περισσότερους από 100.000 ανθρώπους.
Υπάρχουν αρκετοί περιορισμοί σε αυτά που μπορεί κανείς να γράψει, με 600 λέξεις να είναι απαγορευμένες. Την ίδια στιγμή, τον ρόλο του Like, έχει πάρει η λέξη «Αμήν». Το social media προς το παρόν είναι μόνο στα πορτογαλικά, όμως μελλοντικός στόχος των δημιουργών του είναι η σελίδα τους να μεταφραστεί και σε άλλες γλώσσες. Οπως επίσης να δημιουργηθεί και μια εφαρμογή για smartphone.
«Στο Facebook συναντάς πολύ βία και πορνογραφία. Για αυτό σκεφτήκαμε να δημιουργήσουμε ένα μέσο που θα μπορούμε να μιλάμε για τον θεό, να τον δοξάζουμε και να διαδίδουμε τον λόγο του» τονίζει ο Atilla Barros, σχεδιαστής του Facegloria.
Ο Barros, μαζί με τους 3 συνιδρυτές του θρησκευτικού social media, έχουν στόχο να προσελκύσουν όσο περισσότερο κόσμο μπορούν. Οι λογαριασμοί αυξάνονται κατά εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες, καθημερινά, ενώ έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πως θα εξελιχθεί η πορεία αυτού του ομολογουμένως... ιδιαίτερου μέσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: