19 Φεβρουαρίου 2016

Η Κίνα «τυπώνει» 2 φορές πιο πολύ χρήμα από ΗΠΑ και ΕΕ!!! Εμείς τι κάνουμε;;;

dollar_printing
Το ότι οι ΗΠΑ έχουν τυπώσει έναν πακτωλό χρήματος για να αντιμετωπίσουν την χρηματοοικονομική κρίση τους, μέσα στα πλαίσια της πολυετούς εφαρμογής πολιτικής ποσοτικής χαλάρωσης είναι γνωστό τοις πάσι.
Το ότι στο ίδιο παιχνίδι έχει μπει από το 2015 και η Ευρωζώνη μέσω του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας φιγουράρει στις ειδήσεις, σχεδόν καθημερινά, με τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, να έχει αφήσει, μάλιστα, να εννοηθεί ότι πρόκειται να γίνει ακόμη πιο επιθετικός σε αυτήν του την πολιτική, τυπώνοντας περισσότερο χρήμα.

Το ότι στην Κίνα, όμως, οι μηχανές εκτύπωσης χρήματος έχουν πάρει φωτιά σε βαθμό που η κυκλοφορία χρήματος να έχει ξεπεράσει στο 2015 τα 20 τρις δολάρια, ξεπερνώντας κατά, περίπου, δύο φορές την αντίστοιχη στις ΗΠΑ και την ΕΕ και ισοβαθμίζοντας, σχεδόν, το άθροισμα της κυκλοφορίας χρήματος και στις δύο μαζί, είναι, μάλλον άγνωστο.
Σε σχετικό διάγραμμα που παρουσίασε το Bloomberg, φαίνεται το αποτέλεσμα της πρακτικής των μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου να αυξάνουν την κυκλοφορία του χρήματος, σε μία ελπίδα αντιμετώπισης του προβλήματος της ισχνής ανάπτυξης και των αποπληθωριστικών πιέσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: