14 Φεβρουαρίου 2016

Ο Ελληνικός λαός ενώνεται με τους αγρότες σαν ποτάμι ενάντια στο τρίτο Μνημόνιο!!!

Την εκτίμηση ότι διαμορφώνεται πολιτικό κλίμα αντίστοιχο της εποχής της μεγάλης κινητοποίησης της 12ης Φεβρουαρίου 2012 στο Σύνταγμα καθώς και την πεποίθηση ότι δεν θα περάσουν τα μνημονιακά μέτρα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εξέφρασε ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς στο ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ του δημοσιογράφου Αντώνη Μυλωνάκη στην τηλεόραση του ΑΡΤ, χθες, Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016.

Ο Νότης Μαριάς χαιρέτισε τη χθεσινή μεγαλειώδη συγκέντρωση των αγροτών στο Σύνταγμα και για άλλη μια φορά εξέφρασε την στήριξή του στις αγροτικές κινητοποιήσεις και υποστήριξε ότι με αυτές εκφράζεται η ελληνική συνείδηση σημειώνοντας παράλληλα ότι «είναι δεδομένο ότι όλος αυτός ο κόσμος θα ενωθεί και αυτό το μεγάλο κοινωνικό μέτωπο που διαμορφώθηκε θα εκφραστεί με τον άλφα ή βήτα τρόπο και σαν ποτάμι θα παρασύρει την τρόικα και τους υπαλλήλους της».

Κληθείς να σχολιάσει το άρθρο του Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Τομέα του ΔΝΤ Πόουλ Τόμσεν με το οποίο ζητά νέες περικοπές, ο Νότης Μαριάς σημείωσε ότι οι υψηλόβαθμοι υπάλληλοι του ΔΝΤ και της ΕΕ που συμμετέχουν στην τρόικα «έχουν πολύ υψηλές αμοιβές. Ήταν αυτοί που επέβαλλαν τόσες μειώσεις στην Ελλάδα, αλλά όταν τόλμησαν σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης να τους μειώσουν λίγο τους μισθούς κάνανε δύο και τρεις μέρες απεργία», και συμπλήρωσε την τοποθέτησή του λέγοντας: «η πολιτική αυτή δεν μπορεί να περάσει γιατί έχει ήδη φτωχοποιηθεί ο Ελληνικός λαός». Ο Νότης Μαριάς επεσήμανε ότι η σημερινή κυβέρνηση έχει καθυστερήσει και δεν έχει αξιοποιήσει το Ψήφισμα του Συμβουλίου της Ευρώπης για την άρση της ασυλίας της τρόικας και των υπαλλήλων της λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πριν λίγο καιρό το ΔΝΤ έκανε υποτίθεται μια εσωτερική διαδικασία γιατί απέτυχε στην Ελλάδα και θεώρησε κάποιους υπαλλήλους του υπεύθυνους. Αυτά τα έχει ξεχάσει η κυβέρνηση».
Τέλος, αναφορικά με την Γραπτή Ερώτηση που κατέθεσε χθες Παρασκευή 12/2/2016 στην Ευρωβουλή και η οποία απευθύνεται στην Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας σχετικά με την προκλητική τουρκική ΝΟΤΑΜ για την έρευνα και διάσωση του ηρωικού πληρώματος  του Agusta Bell του Πολεμικού Ναυτικού, ο Νότης Μαριάς σημείωσε: «είναι πρωτοφανής η τουρκική προκλητικότητα. Με την Ερώτηση ήθελα να καταδείξω την προκλητικότητα των Τούρκων. Την ώρα που έχουμε χάσει ένα ελικόπτερο με τρεις ανθρώπους μας και ως Ελλάδα ψάχνουμε να τους βρούμε να τους σώσουμε, οι Τούρκοι ανάλγητα και προκλητικά, έρχονται και λένε να μην κάνουμε διάσωση» και άφησε σαφείς αιχμές για την στάση υποχωρητικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις. 
Ακολουθεί σχετικό βίντεο:
https://youtu.be/9KX0REqCqiI

Δεν υπάρχουν σχόλια: