2 Απριλίου 2016

Η Τουρκία Ασφαλής Χώρα μόνο για Τζιχαντιστές και Τρομοκράτες. Η Ελληνική Κυβέρνηση Συνεργάζεται με Δολοφόνους…!!!

η τουρκία ασφαλής χώραΓράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος
Γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά ότι προκειμένου να είναι νόμιμη η συμφωνία συνεργασίας της ΕΕ με την Τουρκία, που η Ελλάδα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, είναι η Τουρκία να θεωρείται ασφαλής  χώρα. 
Είναι βέβαια εύλογο το ερώτημα για ποιους άραγε η Τουρκία είναι ασφαλής χώρα. Οι ίδιοι οι Τούρκοι πολίτες κινδυνεύουν κάθε μέρα από το ίδιο το καθεστώς Ερντογάν έτσι και τολμήσουν να μην προσκυνήσουν τον μεγάλο αρχηγό τους. 

Ο τύπος βομβαρδίζεται από βίαιες ενέργειες και εισαγγελείς, οι Κούρδοι και όλες οι μειονότητες τελούν υπό καθεστώς καθημερινών διώξεων, οι δολοφονίες αποτελούν καθημερινό φαινόμενο ενώ και οι Σύριοι πρόσφυγες αποτελούν θύματα της τουρκικής πολιτικής ανάλογα με το πώς θα ξυπνήσουν κάθε μέρα, άλλες φορές θα τους σκοτώσουν, άλλες φορές θα τους στείλουν να παλεύουν με τα κύματα στο Αιγαίο και σε κάθε περίπτωση θα τους χρησιμοποιούν για να εξασφαλίσουν εκατομμύρια Ευρώ. 
Αυτή τη χώρα λοιπόν πρέπει η Ελλάδα αλλά και οι χώρες της ΕΕ να θεωρήσουν ασφαλή !!!!!! Δηλαδή τι άλλο πρέπει να δούμε για να τους θεωρήσουμε επικίνδυνους, ειδικά για τους πρόσφυγες, όταν πλέον δεν διστάζουν να τους σκοτώνουν εν ψυχρώ στα σύνορα.  Μόνο τους τελευταίους τέσσερις μήνες 16 πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά, έπεσαν νεκροί.

Έτσι, Τούρκοι συνοριοφύλακες έχουν σκοτώσει πρόσφυγες που προσπαθούν να διασχίσουν τα σύνορα από τη Συρία, αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Times που επικαλείται την οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Σύμφωνα με την οργάνωση, που εδρεύει στη Βρετανία, κατά τους τελευταίους τέσσερις μήνες 16 πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά, έπεσαν νεκροί από τα πυρά των Τούρκων φυλάκων. Αξιωματούχος της Ελεύθερης Συριακής Αστυνομίας και ένα Σύρος διακινητής που ζει στην Τουρκία ανέφεραν στην εφημερίδα ότι ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων είναι μεγαλύτερος. Οι Times σχολιάζουν ότι η αποκάλυψη δημιουργεί ακόμα περισσότερες αμφιβολίες για το κατά πόσο η Τουρκία μπορεί όντως να θεωρηθεί «ασφαλής χώρα» ώστε να εφαρμοστεί νομίμως η συμφωνία με την ΕΕ για επιστροφή προσφύγων και μεταναστών από τα ελληνικά νησιά.

Θεωρούμε ότι η Τουρκία είναι ασφαλής χώρα μόνο για τζιχαντιστές και τρομοκράτες, συνεπώς κάθε συμφωνία με την Τουρκία πρέπει άμεσα να καταγγελθεί από την Ελληνική κυβέρνηση και να σταματήσει κάθε συνεργασία με αυτό το παρακράτος του ISIS. Είναι μάλιστα παράδοξο πως η Ελληνική κυβέρνηση που θέλει να δείχνει τόση ευαισθησία στους πρόσφυγες και μετανάστες συνεργάζεται με αυτούς που με αποδείξεις τους δολοφονούν καθημερινά, μάλλον τελικά κάτι δεν πάει καλά …

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος

Στρατηγικός Αναλυτής

Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας στη ΝΑ Μεσόγειο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: