24 Απριλίου 2016

Να την χαιρόμαστε αυτή την Ευρώπη και τον Ευρωπαϊκό εφιάλτη μας!!!

Του Μιχάλη Νευραδάκη
Στην Ελλάδα τελικά ο κόσμος και ο κοσμάκης τα δέχεται όλα. Δεν εξηγείται αλλιώς. Μιλάμε για μια κατάσταση που αξίζει επιστημονική μελέτη. Χρόνια τώρα, ο Ελληνικός λαός στην πλειοψηφία του έχει δεχτεί, με κατεβασμένα τα χέρια και σκυμμένα τα κεφάλια, το πρώτο μνημόνιο, το μεσοπρόθεσμο, το δεύτερο μνημόνιο, και την προδοσία και τα ψέμματα της συγκυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων με αποκορύφωμα την ολοκληρωτική απόρριψη του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου του 2015 και την ψήφιση του τρίτου μνημονίου.
Α, αλλά ξέχασα. Έχουμε διασωθεί. Ξανά και ξανά και ξανά. Μας δίνουν χρήμα οι Ευρωπαίοι μας...
λένε, έχουμε αποφύγει την χρεοκοπία μας έχουν πει, και πάνω από όλα, είμαστε ακόμα Ευρωπαίοι, ακόμα μέλη της περίφημης Ευρωπαϊκής οικογένειας και της Ευρωζώνης, και φυσικά, πέραν από την καθημερινή διάσωση μας, ζούμε κάθε μέρα το περιβόητο «Ευρωπαϊκό όνειρο».

Προφανώς γι’ αυτό μας λένε ότι τα μνημόνια είναι ευλογία. Και προφανώς γι’ αυτό το λόγο οδεύουμε ολοταχώς προς το μνημόνιο νούμερο 4, για ακόμα περαιτέρω διάσωση και Ευρωπαϊκή «προοπτική». Μα τι είναι αυτό, θα λέτε; Τέταρτο μνημόνιο; Το τρίτο δεν υπογράφηκε πριν από λιγότερο από ένα χρόνο; Δεν διαπραγματεύεται σκληρά η κυβέρνηση σωτηρίας και πρωτοδεύτερης φοράς φασιστεράς του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ; Δεν τα έβαλε με το ΔΝΤ πρόσφατα ύστερα από τις διαρροές που είδαν το φως της δημοσιότητας; «Έλα μωρέ», θα λέτε, «καλό παιδί είναι ο Τσίπρας, προσπαθεί, διαπραγματεύεται σκληρά, οι άλλοι έφεραν την χώρα στο σημερινό της χάλι, δεν μπορεί να κάνει τίποτα το παιδί, δεν τα θέλει». Είμαι κάτι παραπάνω από σίγουρος ότι πολλοί από εσάς, οι κατά τα άλλα κουτοπόνηροι, μη ευκολόπιστοι Ελληναράδες του καφενείου και του καναπέ, αυτό ακριβώς λέτε, και δικαιολογείται όλο το ξεπούλημα και όλη την προδοσία της τωρινής κυβέρνησης.

Πρόσφατα, πίσω από κάγκελα, συρματοπλέγματα και δεκάδες κλούβες των ΜΑΤ, η κυβέρνηση της σωτηρίας που θα έβαζε φρένο στις ιδιωτικοποιήσεις και που θα καταργούσε τα ΜΑΤ και τα κάγκελα, υπέγραψε το οριστικό ξεπούλημα του λιμανιού του Πειραιά. Πούλησε τον Πειραιά για μόλις 345 εκατομμύρια ευρώ στην Κινέζικη Cosco, ένα ξεπούλημα που χαρακτηρίστηκε από τον πρόεδρο της δημοκρατίας και αρχιλαμόγιο Προκόπη Παυλόπουλο ως «επένδυση» για την χώρα. Αν εννοούσε επένδυση στην καταστροφή, θα είχε δίκιο. Γιατί για τέτοια περίπτωση μιλάμε. Ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ευρώπης, του οποίου οι εγκαταστάσεις μόνο έχουν αξία που ξεπερνάει τα 5 δισεκατομμύρια ευρώ, ξεπουλήθηκε για λιγότερο από 1/8 αυτού του ποσού, την ίδια στιγμή που πριν από ένα χρόνο περίπου, ένας τερματικός σταθμός στην Τουρκία που είναι τρεις φορές μικρότερος από το λιμάνι του Πειραιά, εξαγοράστηκε από την ίδια την Cosco για περισσότερο από 800 εκατομμύρια ευρώ. Και είναι τέτοιο το μίσος σας και ο διχασμός σας που πολλοί από εσάς, αντί να διαμαρτύρεστε, λέτε μπράβο γιατί, όπως λέτε, παίρνουν μεγάλοι μισθοί οι κρατικοδίαιτοι του λιμανιού. Αντί δηλαδή να απαιτείται να παίρνετε και εσείς καλύτερες αποδοχές, ζητάτε να μειωθούν οι αποδοχές των υπολοίπων, χωρίς το παραμικρό ενδιαφέρον για τις επιπτώσεις που θα έχουν αυτές οι μειώσεις για την οικονομία και την κοινωνία.

Α, αλλά ξέχασα πάλι. Διασωθήκαμε και μείναμε στην Ευρώπη. Μάλλον γι’ αυτό δεν είδα κανέναν να διαμαρτύρεται για αυτό το ωμό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, ένα ξεπούλημα που μια φορά κι ένα καιρό είχε υποσχεθεί ο τότε «αριστερός» ΣΥΡΙΖΑ ότι θα απέτρεπε. Αλλά κάτι θα ξέρετε, σίγουρα. Είσαστε τόσο κουτοπόνηροι, ιδιοφυΐες της πολιτικής, αρπάζετε πουλάκια στον αέρα, δεν σας ξεφεύγει τίποτα και δεν σας ξεγελάει κανένας. Γι’ αυτό δεν σηκωθήκατε από τον καναπέ και την εκπομπή του Χουντονικολάου και από το Facebook. Ξέρετε τι κάνετε. Η χώρα είναι σε καλά χέρια, και πάνω από όλα, παραμένουμε στην Ευρώπη και εσείς στον καναπέ σας.

Γι’ αυτό λίαν συντόμως θα δεχτείτε και το μνημόνιο νούμερο 4. Θα το καταπιείτε και θα πείτε και ευχαριστώ για την «διάσωση», για άλλη μια φορά. Τι και αν αυτά που συζητιούνται στις υποτιθέμενες «σκληρές» διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης συμπεριλαμβάνουν περαιτέρω περικοπές για να επιτευχθεί ο στόχος για την μείωση του ελλείμματος; Τι και αν προβλέπεται η μονιμοποίηση και αύξηση του κάποτε παράνομου και αντισυνταγματικού και προσωρινού ΕΝΦΙΑ; Τι και αν προβλέπεται μείωση του αφορολόγητου, και μείωση των συντάξεων στα 345 έως 384 ευρώ, για 15 έως 20 χρόνια καταγεγραμμένης εργασίας; Τι και αν προβλέπεται αύξηση φορολόγησης για ηλεκτρική ενέργεια και νερό αλλά και για τους αγρότες και κατ’ επέκταση για τα αγροτικά προϊόντα; Τι και αν προβλέπονται άλλες 27 μεγάλης κλίμακας ιδιωτικοποιήσεις, που συμπεριλαμβάνουν τη ΔΕΗ, το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, το υπόλοιπο ποσοστό του Ελληνικού Δημοσίου στο λιμάνι του Πειραιά και στα 14 μεγάλα περιφερειακά αεροδρόμια, και σε βάθος χρόνου, την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ; Προφανώς όλα αυτά επιτρέπονται, είναι ευλογία, γιατί έτσι παραμένουμε Ευρώπη, πάση θυσία.

Που ήσασταν όλοι εσείς όταν πρόσφατα ο Άρειος Μάγος… συγνώμη, Άρειος Πάγος, αποφάσισε ότι εάν χάσεις χρόνο από την εργασία σου λόγω κάποιου ατυχήματος, εσύ πρέπει να αποζημιώσεις τον εργοδότη, και όχι το αντίστροφο; Που είσαστε τώρα που καλπάζει το ΝΑΤΟ και η Τουρκία στο Αιγαίο; Που είσαστε τώρα που η Ελληνική κυβέρνηση έχει δώσει την χαριστική βολή στην Ελληνική γαλακτοβιομηχανία; Που είσαστε τώρα που σε λίγο καιρό παραγράφονται τα αδικήματα της λίστας Λαγκάρντ; Τόσα χρόνια που ήσασταν για να διαμαρτυρηθείτε εναντίων του σάπιου συστήματος αδικαιοσύνης, του σάπιου και παπαγαλίστικου συστήματος παιδείας και φροντιστηρίων, των τεκμηρίων, και όλων των άλλων καθημερινών αδικιών; Εσείς που είσαστε τόσο μα τόσο κουτοπόνηροι και μη ευκολόπιστοι και επαναστάτες στην φύση; Θα σου πω που ήσασταν. Στον καναπέ, παρακολουθώντας Ενικό και Μπρούσκο. Στο πολυκατάστημα της πολυεθνικής, αγοράζοντας ξένα τρόφιμα. Στο γραφείο του συγχωριανού βο-λευτή σας για καμιά επιδοτησούλα ή κάποιο διορισμό για το καμάρι σας. Εκεί ήσασταν. Και άντε, που και που και όταν σας μαζέψει στο μαντρί του ο κομματικός στρατός στον οποίον ανήκετε, μια βόλτα μέχρι το Σύνταγμα για διαμαρτυρία και χαβαλέ και μετά πίσω στον καναπέ σας. Γι’ αυτό κατεβήκατε εκατοντάδες χιλιάδες από εσάς όταν σας κάλεσε ο Τσίπρας πριν το δημοψήφισμα, ενώ μετά το ξεπούλημα και έως σήμερα, είσαστε άφαντοι. Και γι’ αυτό όταν μιλάτε σήμερα για την προ-ευρώ εποχή, μιλάτε λες και ζούσατε σε σπηλιές, γιατί όπως γνωρίζουμε όλοι, ούτε αυτοκίνητα κυκλοφορούσαν στην Ελλάδα τότε, ούτε τηλεόραση υπήρχε, ούτε τυρί Ολλανδίας για τα τοστάκια σας. Το γεγονός ότι με την δραχμή ξεκίνησαν τα υποτιθέμενα μεγάλα έργα όπως το μετρό, ότι με την δραχμή υπήρχε εθνικός αερομεταφορέας που ταξίδευε σε 5 ηπείρους και ήταν από τις πιο ασφαλείς εταιρίες παγκοσμίως, ότι με την δραχμή η Ελλάδα ήταν παγκόσμιο σύμβολο πολιτισμού τις δεκαετίες του ‘60 και το ‘70, με τον Σεφέρη και τον Ελύτη να βραβεύονται με το βραβείο Νόμπελ, μάλλον σας ξεφεύγει.

Πραγματικά λυπάμαι για την κατάντια σας, και ειδικά για την κατάντια της ηλικιακής μου ομάδας, της νεολαίας, που δίνετε περισσότερη προσοχή στα μούσια σας και σε ποιο μπλουζάκι και ποια τσάντα με την Αμερικανική ή Βρετανική σημαία θα φορέσετε για να πάτε βόλτα στο μπαράκι, παρά για το τι γίνεται γύρω σας. Α, αλλά έχετε την λύση: την μετανάστευση. Άλλωστε, είσαστε Ευρωπαίοι τώρα, όχι Έλληνες. Γι’ αυτό φεύγετε χωρίς κουβέντα, ρίχνοντας μαύρη πέτρα πίσω σας και κρατώντας μίσος για την χώρα που λέτε ότι σας έδιωξε και στην οποία δεν πρόκειται να επιστρέψετε ποτέ, χωρίς όμως να έχετε κάνει το παραμικρό για να το αποτρέψετε αυτό. Γι’ αυτό κυριαρχούν πλέον τα «Greeklish» και τα Αγγλικά στις επικοινωνίες σας. Γι’ αυτό φοβόσαστε την έξοδο από την ζώνη Σένγκεν, μη τυχόν και χάσετε την ευκαιρία να μεταναστεύσετε σε «πολιτισμένες» χώρες όπως τη Γερμανία και χάσουν οι γονείς σας την δυνατότητα να πάνε για καφέ στο Μιλάνο δίχως διαβατήριο. Και γι’ αυτό πολλοί από εσάς με κοιτάτε με περιέργεια όταν μαθαίνετε ότι έμαθα, κουτσά στραβά, την Ελληνική γλώσσα σχεδόν μόνος μου, αντί για μια άλλη, πιο «εμπορική» γλώσσα, όπως λέτε εσείς.

Ευτυχώς δηλαδή που η σημερινή νεολαία, με τις νοοτροπίες που κουβαλάει, δεν υπήρχε στην Ελλάδα την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Όχι μόνο θα είχατε παραδώσει τα όπλα στους «πολιτισμένους» Γερμανούς από την πρώτη μέρα, αλλά θα τρέχατε να ζήσετε την «Ευρωπαϊκή προοπτική» του Τρίτου Ράιχ!

Καθίστε λοιπόν στους καναπέδες σας και στο Facebook σας και απολαύστε την καθημερινή διάσωση σας, την Ευρωπαϊκή προοπτική σας εντός μιας Ευρωπαϊκής Ένωσης μη εκλεγμένης και που πάει ολοταχώς για την απόρριψη άλλου ένα αποτελέσματος δημοψηφίσματος, αυτό της Ολλανδίας πρόσφατα. Καθίστε στον καναπέ σας και παρακολουθήστε τους επόμενους σωτήρες που επιλέγει το σύστημα για εσάς, για να μην πονέσει το κεφαλάκι σας από την πολύ σκέψη. Απολαύστε τον οβελία σας σε λίγο καιρό και τρέξτε «στα εξωτερικά» για να ζήσετε το Ευρωπαϊκό, πολιτισμένο σας όνειρο, στις χώρες που συμβάλλουν στην καταστροφή της χώρας σας.

Είναι πραγματικά κρίμα, να βλέπω εγώ άτομα που γνώριζα στις Ηνωμένες Πολιτείες να έχουν την δυνατότητα να επιστρέψουν στην χώρα καταγωγής τους, είτε αυτή είναι η Νότια Κορέα ή η Ρουμανία ή η Τουρκία, και να μπορούν να ζήσουν εκεί και να συμβάλλουν στην ανάπτυξη των χωρών τους. Αλλά προφανώς εσείς ξέρετε καλύτερα. Είσαστε όχι μόνο κουτοπόνηροι και μη ευκολόπιστοι, αλλά είσαστε και Ευρωπαίοι τώρα, και διασωζόμαστε καθημερινά. Να την χαίρεστε λοιπόν αυτή την Ευρώπη σας και τον Ευρωπαϊκό εφιάλτη μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: