23 Ιουνίου 2016

Ντροπή σου Τσίπρα! Απαιτείς Εργασιακά δικαιώματα από τον Γιούνκερ, εκθέτοντας το Σαμαρά που του ζητούσε να πνίξει την Ελλάδα;

samaras_183
Πέρυσι τον Φεβρουάριο του 2015 ο άγγλος Ρεπόρτερ Paul Mason είχε αποκαλύψει λέγοντας«Έμαθα: Ο Γιούνκερ είπε στον Τσίπρα: Στον Σαμαρά προσφέρθηκε εξάμηνη παράταση του προγράμματος αλλά αυτός ζήτησε δύο (μήνες), για να μικρύνει το χρονοδιάγραμμα της κρίσης».
Και σαν να μην έφτανε αυτό η λιγους μήνες αργότερα ο τότε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ ανάφερε στη Βουλή πως τα μεγαλοεργολαβικά συμφέροντα προσπαθούν να πλήξουν και να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση, ενώ είχε κατηγόρησει τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ότι συμμετέχει σε αυτή την προσπάθεια, ακόμα και κόντρα στα συμφέροντα της χώρας.


Συγκεκριμένα, παρουσίασε δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά», σύμφωνα με το οποίο, ο πρώην πρωθυπουργός φέρεται να έχει τεταμένες σχέσεις με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζ. Κ. Γιούνκερ, επειδή ο τελευταίος πρότεινε την άμεση παροχή οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα χωρίς δεσμεύσεις και ανταλλάγματα. «Και τι του είπε ο κ. Σαμαράς;» σχολίασε ο κ. Νικολόπουλος. «Αντί να του πει “μπράβο αυτό να κάνεις, συγχαρητήρια, δεν πειράζει αν αυτό ευνοεί τον πολιτικό μου αντίπαλο”, του είπε: “πέντε χρόνια μας έχεις στην πρέσα και τώρα λες ότι θα στείλεις λεφτά, χωρίς καμιά απαίτηση; Και ποιος θα πληρώσει;”» ανέφερε ο Αχαιός πολιτικός, επικαλούμενος το δημοσίευμα.

Σήμερα ο Αλέξη Τσίπρας, στις δηλώσεις του Ζ.Κ.Γιουνκερ που αν κι ευγενικά πίεσε στο πρόγραμμα και τις Τράπεζες, ο Ελληνας Πρωθυπουργός σήκωσε το γάντι και δήλωσε ότι

«Η ανάκαμψη δεν μπορεί να στηριχθεί στη συντριβή της εργασίας», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, θέλοντας να στείλει μήνυμα στους δανειστές εν όψει της β’ αξιολόγησης, σχετικά με τις απαιτήσεις τους για αλλαγές στα εργασιακά.

Κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «ακούγονται διάφορες απόψεις από την πλευρά των πιστωτών που προσκρούουν στο ευρωπαϊκό εργασιακό και κοινωνικό κεκτημένο».

Ακόμη, υπενθύμισε ότι ο κ. Γιούνκερ πιστεύει ότι οι συλλογικές διαπραγματεύσεις είναι αναγκαίο να επιστρέψουν στην Ελλάδα.
Posted by netakias.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: