1 Ιουλίου 2016

Θείος του 14χρονου θύματος: Όλο το χωριό είχε καταλάβει ποιος είναι ο δολοφόνος!!!

Ως ένα επιθετικό και οξύθυμο παιδί που προκαλούσε προβλήματα περιέγραψε τον 14χρονο που σκότωσε τον φίλο του στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης ο θείος του άτυχου Τάσου. Παρότι όμως -όπως είπε- ο ανήλικος δράστης ήταν ένα ζωηρό παιδί, «ποτέ δεν φαντάστηκε κανείς ότι θα φτάσει στο σημείο να κάνει φονικό».
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Mega, ο κ. Χάρης Ζαμπάκης είπε ότι είχαν υπάρξει 2-3 περιστατικά στο σχολείο όπου ο 14χρονος είχε σπρώξει ρίχνοντας από στις σκάλες άλλα παιδιά.

«Παιδιά ήταν, κάθε μέρα ήταν από το πρωί μέχρι το βράδυ μαζί, αντάλλασσαν κουβέντες, δεν ξέρω τι μπορεί να σκέφτηκε και να έφτασε σε αυτό το σημείο. Φαίνεται πάντως ότι το παιδί για να φτάσει εκεί είχε κάποιο πρόβλημα, ότι κάτι δεν πήγαινε καλά» δήλωσε.

Όπως είπε μάλιστα ο κ. Ζαμπάκης, ο ανήλικος φίλος του ανιψιού του ήταν ανάμεσα σε αυτούς που αναζητούσαν το θύμα λίγες μόνο ώρες μετά την εξαφάνισή του και μόλις ο Τάσος εντοπίστηκε νεκρός από τον ίδιο τον πατέρα του δράστη, ο 14χρονος ξέσπασε σε λυγμούς.

«Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ότι όταν βρέθηκε το πτώμα του παιδιού, φώναζε ‘σκότωσαν το φίλο μου σκότωσαν τον αδελφό μου’ » ανέφερε ο κ. Ζαμπάκης, ο οποίος είπε πως παρότι «όλο το χωριό υποψιαζόταν τον πιτσιρικά», εκείνος προσωπικά δεν ήθελε να το πιστέψει.

Για τον ανήλικο που έφτασε στο έγκλημα μίλησε στο Mega και ο πρόεδρος της Γέφυρας Λουκάς Ευσταθιάδης. Όπως ανέφερε, στο σχολείο είχαν σημειωθεί από την πλευρά του ανήλικου κάποες συμνπεριφορές απέναντι στους συμμαθητές του, «αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερα ακραίο και ανησυχητικό που να μας κάνει να φοβηθούμε για οτιδήποτε».

«Όλους μας ξένισε. Ήταν ένα σοκ» τόνισε ο κ. Ευσταθιάδης, ο οποίος είπε πως ανάμεσα στις οικογένειες των δύο παιδιών «δεν υπήρχε το παραμικρό πρόβλημα που θα μπορούσε να δικιαιολογήσει μια τέτοια πράξη», ενώ για τη σχέση ανάμεσα στα δύο παιδιά ανέφερε:

«Υπηρχε μια κόντρα, ειδικότερα από την πλευρά του δράστη προς τον Τασούλη για κάποια ασήμαντα ζητήματα. Εφηβικές διαφορές, ανόητα πράγματα: Ποιος έχει το καλύτερο τρακτέρ, τα δικά μου περιστέρια είναι καλύτερα…. Από κει και πέρα, για να φτάσει ένα παιδί να οπλίσει το χέρι του υπάρχουν και άλλα προβλήματα που έχουν να κάνουν με την ψυχολογία του παιδιού».

Δεν υπάρχουν σχόλια: