15 Ιουλίου 2016

Παγκόσμιο σοκ από το χτύπημα στη Γαλλία – 84 νεκροί, 202 τραυματίες, 52 σε κρίσιμη κατάσταση!!!

Τουλάχιστον 84 νεκροί είναι ο μέχρις στιγμής απολογισμός του νέου τρομοκρατικού χτυπήματος στη Νίκαια της Γαλλίας. Σύμφωνα με τις αρχές, 202 άτομα έχουν τραυματιστεί και 52 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. 
Το μακελειό συνέβη όταν ένα φορτηγό αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πλήθος ανθρώπων που είχαν συγκεντρωθεί για να δουν τα πυροτεχνήματα που θα εκτοξεύονταν το βράδυ της εθνικής εορτής της Γαλλίας.Ο οδηγός, για τον οποίο αστυνομική πηγή έκανε γνωστό πως είναι ένας Γάλλος 31 ετών γεννημένος στην Τυνησία και κάτοικος Νίκαιας, φαίνεται μάλιστα πως άνοιξε πυρ πριν οι αστυνομικοί τον πυροβολήσουν και τον σκοτώσουν. 

Ο άνδρας δεν περιλαμβανόταν στους καταλόγους με τα πρόσωπα που παρακολουθούν οι γαλλικές υπηρεσίες πληροφοριών, αλλά ήταν γνωστός στην αστυνομία για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου όπως κλοπές και άσκηση βίας. Ήταν μόνος στο όχημα, αλλά μένει να προσδιοριστεί αν είχε συνεργούς κατά την προετοιμασία της επίθεσης. Μέσα στο φορτηγό βρέθηκαν επίσης ψεύτικα όπλα, πράγμα που δημιουργεί επίσης ερωτηματικά.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε με μοναδικό όπλο ένα φορτηγό, από έναν και μόνο δράστη, απ' ό,τι φαίνεται μέχρι στιγμής, και μεταξύ των θυμάτων υπάρχουν πολλά παιδιά. "Η φρίκη και πάλι" ήταν σήμερα ο τίτλος της εφημερίδας Le Figaro.

Οι επίσημες αρχές χειρίζονται ήδη την υπόθεση ως τρομοκρατικό χτύπημα, καθώς η Εισαγγελία του Παρισιού ανακοίνωσε ότι διεξάγεται έρευνα για τρομοκρατία.

Το συμβάν έλαβε χώρα στη λεωφόρο Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ, μια περιοχή πολύ δημοφιλή στους τουρίστες. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που απέκλεισαν το χώρο, ενώ κινητοποιήθηκε και ο στρατός καθώς ηΓαλλία ​βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των πρόσφατων επιθέσεων στο Παρίσι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: