1 Ιουλίου 2016

ΚΟΛΑΣΗ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: ΣΧΟΛΑΡΧΕΣ ΠΙΕΖΟΥΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ!!!

ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ: ΟΛΕΘΡΙΕΣ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ
Για ένα ακόμη καλοκαίρι τα όργανα ξεκίνησαν. Σε αρκετά ιδιωτικά σχολεία συνάδελφοι καταγγέλλουν ότι γίνονται αποδέκτες ισχυρότατων πιέσεων για να παραιτηθούν, προκειμένου οι σχολάρχες να γλιτώσουν την καταβολή αποζημιώσεων. Στις περισσότερες περιπτώσεις μάλιστα οι ιδιοκτήτες που ζητούν τις παραιτήσεις παραπλανούν τους εκπαιδευτικούς, λέγοντας ότι δεν έχει καμιά διαφορά η απόλυση από την παραίτηση!
Η ΟΙΕΛΕ απευθύνει έκκληση σε όλους τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς να μην ενδίδουν στις πιέσεις των εργοδοτών τους. Οι συνέπειες για αυτούς είναι ολέθριες, καθώς η παραίτησή τους από το σχολείο συνεπάγεται αυτόματα το μηδενισμό της εκπαιδευτικής τους προϋπηρεσίας, την οποία δεν θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν.


Πότε είναι νόμιμη μια παραίτηση ιδιωτικού εκπαιδευτικού

Υπενθυμίζεται ότι  η παραίτηση ιδιωτικού εκπαιδευτικού για είναι έγκυρη νομικά θα πρέπει να κατατεθεί αυτοπροσώπως και ενυπογράφως την ίδια μέρα εκτός από τη διεύθυνση του σχολείου και στην οικεία Διεύθυνση Εκπαίδευσης.  Σε κάθε άλλη περίπτωση η παραίτηση θεωρείται ως μη γενόμενη. Ήδη μεγάλος αριθμός «παραιτήσεων» ακυρώνεται από τις αρμόδιες εποπτικές υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας. Οι παραιτήσεις αυτές ακυρώνονται, διότι καταστρατηγήθηκε ο νόμος 2740/1999 (άρθρο 6, παρ. 9) που προβλέπει ρητά την αυθημερόν ταυτόχρονη υποβολή παραίτησης στο σχολείο και στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης. 




ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ




ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ    ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: