29 Ιουλίου 2016

Νότης Μαριάς: Δημόσιο Ταμείο για τη διάσωση των δανειοληπτών με κόκκινα δάνεια!!!

Ιδιαίτερα επίκαιρη και εφικτή καθίσταται πλέον η πρόταση του Ανεξάρτητου Ευρωβουλευτή, Καθηγητή Νότη Μαριά για τα κόκκινα δάνεια μετά και τις πρόσφατες δηλώσεις του Μ. Ντράγκι για τη δημιουργία Δημοσίου Ταμείου για τα κόκκινα δάνεια. Και όλα αυτά καθώς τα τελευταία στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος δείχνουν και νέα εκτόξευση των κόκκινων δανείων. Έτσι την ώρα που δρομολογείται από την τρόικα και την κυβέρνηση η πώληση των κόκκινων δανείων στα κοράκια που ετοιμάζονται να αρπάξουν τα σπίτια και τις επιχειρήσεις των Ελλήνων ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής με σειρά παρεμβάσεων του στα ΜΜΕ επαναφέρει την πρότασή του για τη δημιουργία ενός Δημόσιου Ταμείου για τη διάσωση των δανειοληπτών με κόκκινα δάνεια.

Συμφώνα με την πρόταση του Νότη Μαριά η κυβέρνηση πρέπει να διαθέσει ποσό τουλάχιστον 4,5 δις ευρώ από το ποσό των 19,5 δις ευρώ που περίσσεψε από το τρίτο δανειακό πακέτο προκειμένου να δημιουργηθεί ένα δίχτυ ασφαλείας για τα κόκκινα στεγαστικά και επιχειρηματικά δάνεια των μικρών επιχειρήσεων και αυτό θα μπορούσε να γίνει με τη δημιουργία ενός Δημόσιου Ταμείου για τα κόκκινα δάνεια.
Επιπλέον ο Νότης Μαριάς είχε προτείνει ήδη από το Φεβρουάριο την εφαρμογή ενός τροποποιημένου «μοντέλου της Κύπρου» σύμφωνα με το οποίο σε περίπτωση εκποίησης με έκπτωση των κόκκινων δανείων σε επιθετικά funds να δοθεί υποχρεωτικό δικαίωμα πρώτης προσφοράς στους δανειολήπτες και στους εγγυητές.
Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Μαΐου του 2016 ο Μάριο Ντράγκι μετά από Ερώτηση-Πρόταση του Νότη Μαριά είχε επισημάνει ότι είναι εφικτή η τιτλοποίηση υπό μορφή ABS των κόκκινων δανείων τα οπαία θα μπορούσαν να δοθούν ως εγγύηση στην ΕΚΤ ανοίγοντας έτσι παράθυρο για τη διάσωση των κόκκινων δανείων (http://notismarias.gr/). Μάλιστα αίσθηση είχε προκαλέσει και η δήλωσή του Κεντρικού Τραπεζίτη, απαντώντας στον Νότη Μαριά, ότι πουθενά στο τρίτο μνημόνιο δεν προβλέπεται η υποχρέωση πώλησης των κόκκινων δανείων. 
Ενόψει λοιπόν των τελευταίων εξελίξεων και καθώς με τις ευλογίες του Ντράγκι δρομολογείται η αναίμακτη επίλυση του τεράστιου προβλήματος των κόκκινων δανείων στη Ιταλία, ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής κάλεσε την κυβέρνηση επιτέλους να αποδεχθεί την πρόταση-λύση του Νότη Μαριά για τα κόκκινα δάνεια προκειμένου να μη γίνουν τα σπίτια και οι περιουσίες των Ελλήνων βορά στα κοράκια.  
Επισυνάπτονται σχετικές δηλώσεις του Νότη Μαριά στο Κανάλι Βήμα TV Ιωαννίνων και στον ραδιοφωνικό σταθμό παραπολιτικά 90fm στις 25/7/2016 
https://youtu.be/LB2qwVDdplQ

Δεν υπάρχουν σχόλια: