23 Οκτωβρίου 2016

Εργασιακός Μεσαίωνας : Προσλήψεις με μισθούς χαρτζιλίκι!!!

738747-22-04-08-image-97.jpgΤης Αμέλιας Αναστασάκη
Εάν παρατηρήσει κάποιος προσεχτικά τις αγγελίες ευρέσεως εργασίας, θα διαπιστώσει ότι το 70% των μισθών που προσφέρονται είναι κάτω από τα 450 ευρώ μεικτά! Δηλαδή είναι κάτω και από τον καθαρό κατώτατο μισθό που ισχύει για τους νέους έως 25 ετών και είναι μόλις 429 ευρώ!
Εργασιακή ζούγκλα συναποφάσισαν δανειστές και κυβέρνηση για τους Έλληνες πολίτες. Η αγορά εργασίας φαντάζει με «εφιάλτη» γεμάτο φτωχούς εργαζόμενους, που υποκύπτουν σε μισθούς κάτω από το όριο της φτώχειας και αποδέχονται δουλειές του…
ποδαριού για ένα μεροκάματο που δεν ξεπερνά τα 15 ευρώ! Εργασία λίγων ωρών, πλήρης απασχόληση αλλά με 10ωρα και χαμηλά ημερομίσθια, είναι οι νέες εργασιακές συνθήκες… επιβίωσης.
Στο Newsbomb.gr θα δείτε παρακάτω αγγελίες εργασίας, οι οποίες θα ισχυριζόταν κανείς ότι αφορούν σε τριτοκοσμικές χώρες. Το τρίπτυχο: μισή δουλειά, μισός μισθός και σύνταξη έως 500 ευρώ, είναι γεγονός. Και δεν μας χτυπά απλώς την πόρτα, αλλά είναι μέσα στο σπίτι μας. 
Απίστευτο και όμως υπαρκτό! Στην παρακάτω αγγελία, εταιρεία στην Αθήνα αναζητά εργαζόμενους-και πιο συγκεκριμένα κυρίες μόνο- για να μοιράζουν φυλλάδια όλη την εβδομάδα με μόλις 14 ευρώ αμοιβή το 10ωρο!
Αυτό που προκαλεί μεγάλο προβληματισμό είναι ότι πάνω από 10.000 άτομα, όπως θα δείτε και οι ίδιοι, μπήκαν στη σελίδα και έδειξαν ενδιαφέρον για να δουν τη συγκεκριμένη αγγελία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: