7 Νοεμβρίου 2016

Μεγάλη γιορτή για τα 35 χρόνια της Εταιρείας Συγγραφέων!

Μεγάλη εορταστική εκδήλωση για τα 35 χρόνια από την ίδρυσή της διοργανώνει την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα» η Εταιρεία Συγγραφέων, το σημαντικότερο σωματείο δημιουργών λόγου της χώρας.
Στην ίδια εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί η απονομή των λογοτεχνικών της βραβείων (βραβείο «Διδώ Σωτηρίου», βραβείο «Δαίδαλος», βραβείο «Γιάννη Βαρβέρη» για ...
πρωτοεμφανιζόμενο ποιητή, βραβείο «Μένη Κουμανταρέα» για πρωτοεμφανιζόμενο μυθιστοριογράφο), η υποδοχή των νέων της μελών, καθώς και η παρουσίαση του νέου ιστότοπου (www.authors.gr), του e-book «Greek Writers Today» (εκδ. Πατάκη), του ημερολογίου 2017 «Πολλαπλές Αρχαιότητες» (εκδ. Πατάκη) και του συλλογικού τόμου με κείμενα μελών της Εταιρείας Συγγραφέων «Πάθη στη Λογοτεχνία» (εκδ. Καστανιώτη).

Τα βραβεία θα απονείμουν ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και ο Πρόεδρος του ΟΣΔΕΛ Αντώνης Καρατζάς, η Αλίκη Βαρβέρη και ο Αντιπρόεδρος της Εταιρείας Συγγραφέων Γιώργος Χουλιάρας.


Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο πρόεδρος της Εταιρείας Συγγραφέων Δημήτρης Καλοκύρης και οι πρώην πρόεδροι Θανάσης Βαλτινός, Βασίλης Βασιλικός και Αλέξης Ζήρας.

Για τις νέες εκδόσεις της Εταιρείας Συγγραφέων «Greek Writers Today» (e-book), και «Πολλαπλές Αρχαιότητες» (Ημερολόγιο 2017), και τα δύο από τις εκδόσεις Πατάκη, θα μιλήσει η εκδότρια Άννα Πατάκη, και για τον συλλογικό τόμο «Πάθη στη Λογοτεχνία» (εκδ. Καστανιώτη) θα μιλήσει ο υπεύθυνος ελληνικής λογοτεχνίας των εκδόσεων Καστανιώτη Δημήτρης Ποσάντζης και η επιμελήτρια του τόμου Ηρώ Νικοπο?λου.

Για τον Ζήση Σαρίκα θα μιλήσει ο καθηγητής Φιλοσοφίας στο ΑΠΘ και συγγραφέας Βασίλης Κάλφας, και για τον Κωνσταντίνο Σπ. Στάικο ο ακαδημαϊκός, ομότιμος καθηγητής και επίτιμο μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων Άγγελος Δεληβορριάς. 

Η εκδήλωση θα πλαισιώνεται από ζωντανή μουσική, και στο τέλος θα παρατεθεί κοκτέιλ. 

Χορηγοί της Εταιρείας Συγγραφέων είναι ο ΟΣΔΕΛ, τα Ιδρύματα Κώστα & Ελένης Ουράνη και Πέτρου Χάρη της Ακαδημίας Αθηνών, τα Ελληνικά Πετρέλαια. Την αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου «Μελίνα» παραχώρησε ευγενικά ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.


Τετάρτη 16 Νοεμβρίου, ώρα 19:30 

Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα»

Ηρακλειδών 66 & Θεσσαλονίκης Θησείο, Τ.Κ. 11851,

Στάση Μετρό «Κεραμεικός», τηλέφωνο: 210-3452150

Δεν υπάρχουν σχόλια: