24 Νοεμβρίου 2016

:«Η Κυβέρνηση υπονομεύει την επένδυση στο Ελληνικό ύψους 8,1 δις ευρώ και 75.000 νέων θέσεων εργασίας»

«Ο κ. Τσακαλώτος «ομολογεί» ότι μετά την ψήφιση της σύμβασης από τη Βουλή δεν έχει προχωρήσει τίποτα για την επένδυση στο Ελληνικό»
Βασικά σημεία της ομιλίας του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, Βουλευτή Αρκαδίας και επικεφαλής του Τομέα Ανάπτυξης της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) στη Βουλή κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησής του προς τον Υπουργό Οικονομικών σχετικά με την πρόοδο της επένδυσης για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού:
Η Κυβέρνηση και ο Υπουργός Οικονομικών προσωπικά δεν δείχνουν κανένα ενδιαφέρον για να προχωρήσει η επένδυση στο Ελληνικό και δεν απάντησαν στις ερωτήσεις μας. 
Καταθέσαμε πέντε ξεκάθαρα ερωτήματα: 
Πότε θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες από το Υπ. Πολιτισμού που αφορούν θέματα Διατηρητέων και Αρχαιολογίας; 

Πότε αναμένεται να ξεκινήσει από το Υπουργείο Περιβάλλοντος η διαβούλευση επί της ΣΜΠΕ (Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων) για το έργο; 
Πότε θα ολοκληρωθεί η στελέχωση του Γραφείου Ελληνικού στο Υπουργείο Οικονομικών; Σε ποιο στάδιο βρίσκεται; 
Πότε αναμένεται η κατάθεση του master plan στο ΣτΕ; 
Πότε θα προχωρήσετε στην έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος; 
Αντί ο Υπουργός να απαντήσει με σαφή χρονοδιαγράμματα, κατέφυγε σε ευχολόγια, ενώ ο χρόνος περνά άπρακτος και κάθε μέρα χάνονται οι 75.000 θέσεις εργασίας και τα 300 εκ.ευρώ προκαταβολή που θα καταθέσει στο Δημόσιο ο επενδυτής, επιπλέον των άλλων ασφαλιστικών εισφορών, φόρων κλπ. 
Η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν θα μείνει με σταυρωμένα χέρια να βλέπει τη δημόσια περιουσία να ρημάζει και την ανεργία να διογκώνεται ενώ υπάρχουν άμεσες λύσεις. Αποστέλλουμε άμεσα επιστολή σε όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, ζητώντας την άμεση σύγκληση των αρμόδιων Επιτροπών Παραγωγής και Εμπορίου, Οικονομικών και Μορφωτικών Υποθέσεων σε κοινή συνεδρίαση, ώστε να προσέλθουν οι αρμόδιοι Υπουργοί και να δώσουν ξεκάθαρες απαντήσεις. 

Ακολουθεί ολόκληρη η συζήτηση στο παρακάτω βίντεο, όπου φαίνεται ότι ο κ. Τσακαλώτος δεν απαντά στις ερωτήσεις μας:

Δεν υπάρχουν σχόλια: