13 Νοεμβρίου 2016

Πώς ο Κώστας Λαλιώτης έδωσε την χαριστική βολή στο ΠΑΣΟΚ της Φώφης!!!

Έγινε διάσημο και το εστιατόριο
Με  μοναδική μαεστρία ο Κώστας Λαλιώτης ευνούχισε τους πασόκους του ΣΥΡΙΖΑ, γλίτωσε το ΠΑΣΟΚ από το ειδικό δικαστήριο για τα δάνεια του κόμματος και ακύρωσε την συμπόρευση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ που τη χρεώνουν στον Βενιζέλο. 
Ο τελευταίος είδε ξαφνικά ένα πρωί τους πασόκους να ψηφίζουν τις τροπολογίες του Νίκου Παππά για το EΣΡ και τις τηλεοπτικές άδειες. Πέτυχε επίσης το ΠΑΣΟΚ να έχει την τύχη του ΣΥΡΙΖΑ και πολύ σύντομα αυτό θα είναι μετρήσιμο και στις δημοσκοπήσεις:
 
Το “όραμα” της Φώφης να είναι αρχηγός ενός κόμματος-τσόντας αρκεί να είναι στη Βουλή θα γνωρίζει νέους κραδασμούς και είναι πολύ πιθανό να βρεθεί εκτός Βουλής. Ο Κώστας Λαλιώτης μετά την διάσταση που πήρε το άρθρο του Παπαχρήστου έβγαλε ανακοίνωση με την οποία κάνει λόγο για ένα ευφάνταστο σενάριο.

Ενα εξίσου ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ με τον Κώστα Λαλιώτη, ο Αλέξιος Κοιμήσης, θα γράψει για τον “αρραβώνα” ΠΑΣΟΚ-Τσίπρα

Ενας “αρραβώνας” που διαψεύστηκε και αφήνει πίσω του πολλά ερωτηματικά και οι μνηστήρες του ΠΑΣΟΚ.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ στο  “Στίγμα” του Γιώργου Παπαχρήστου που φέρει ως υπότιτλο “…τον αρραβώνα ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι τον προξένεψαν, ο Κώστας Λαλιώτης και ο Χρήστος Σπίρτζης, ένα μεσημέρι σε ένα εστιατόριο…”, το οποίο διέψευσαν “χαλαρά” το πρώην κορυφαίο στέλεχος του κόμματος Κώστας Λαλιώτης κανοντας λόγο για ένα εστιατόριο που “τυχαία, μπορείς να συναντήσεις και άλλες παρέες που κατά σύμπτωση μπορεί να είναι βουλευτές και υπουργοί από όλες τις παρατάξεις, δημοσιογράφοι από όλα τα μέσα ενημέρωσης, διανοούμενοι και καλλιτέχνες” και “οργισμένα” το ΠΑΣΟΚ.
alexios00-212x300Γράφει ο Αλέξιος Κοιμήσης-ignomisou.gr
Ναι, αλλά “όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά” λέει ο λαός και ο Γιώργος Παπαχρήστος που είναι έγκριτος δημοσιογράφος γνωρίζει όσο ελάχιστοι τα του οίκου του πρώην κραταιού ΠΑΣΟΚ. Γνωρίζει επίσης πως ο Χρήστος Σπίρτζης πριν προσχωρήσει στο ΣΥΡΙΖΑ και υπουργοποιηθεί ήταν στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στο χώρο του ΤΕΕ όπου είχε χρηματίσει και πρόεδρος και γνωρίζεται με τον Κώστα Λαλιώτη.
Πώς έπεσε σε τέτοια γκάφα; Εχει τελικά παγιδευτεί κι αν ναι ποιός τον παγίδευσε και γιατί;
Μήπως η είδηση είναι εντέχνως διοχετευμένη; Μήπως είναι μία κίνηση «λαγού» για να μετρηθούν οι αντιδράσεις από τις δύο πλευρές εν’ όψει μίας νέας συνιστώσας της κεντροαριστεράς του ΠΑΣΟΚ;
Τυχαία ενεπλάκει το όνομα του σπεσιαλίστα στην πολιτική επικοινωνία Κώστα Λαλιώτη, ο οποίος ακούγεται ότι είναι στενός και άτυπος σύμβουλος της προέδρου του Κινήματος Φώφης Γεννηματά;
Τέλος πάντων ποιος λέει την αλήθεια, αναρωτιέται εύλογα ο έρημος ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ του 5% που με την ανυπαρξία και τις λάθος κινήσεις της Φώφης Γεννηματά κινδυνεύει να μην μπει και στην Βουλή.
Ακόμα κι αν η μυστική συμφωνία ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ που διαψεύστηκε από τον φερόμενο ως διαμεσολαβητή Λαλιώτη και την πρόεδρο του Κινήματος Γεννηματά έγινε τυχαία ή επιχειρήθηκε, σε καμία των περιπτώσεων και κανένας από το ΠΑΣΟΚ δεν θα μπορούσε να αποδεχτεί ότι «πέφτει τόσο χαμηλά» με μία τετοιου είδους συμφωνία δεκανίκι.
Μία συμφωνία μάλιστα που φαίνεται να κλειδώνει από ένα πρόσωπο που δεν έχει καμία ανάμιξη στα Θεσμικά Οργανα του Κόμματος. Μία συμφωνία κόλαφος που θα μπορούσε να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου με αρνητικές αντιδράσεις σε πολλαπλά επίπεδα.
Τι κι αν για κάποιους από το ΠΑΣΟΚ ο Κώστας Λαλιώτης είναι το “Θείο βρέφος” και το πουλέν του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου; Για τους αντιπάλους του εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ έχει πολλές φορές χαρακτηριστεί ως “ινστρούχτορας” και έχει κατηγορηθεί για “γκεμπελική προπαγάνδα” (Ριζοσπάστης  5 Σεπτεμβρίου 2001).
Στον Αρκάδα πολιτικό που έχει αποσυρθεί από την πολιτική από το 2003 και αποφεύγει συστηματικά την δημόσια τουλάχιστον παρέμβαση στα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ, έχει επιχειρηθεί και άλλες φορές να του χρεώσουν κινήσεις στα ενδότερα του Κινήματος. Κινήσεις σχετικά με συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ κάτι που δεν επιβεβαιώθηκε, μυστικές συναντήσεις και παράλληλες σχέσεις με στελέχη του κυβερνώντος κόμματος με κοινό όραμα την Κεντροαριστερά.
“Καιρός φέρνει τα λάχανα, καιρός τα παραπούλια” λένε στο χωριό μου. Και η στάση του ΠΑΣΟΚ και των βουλευτών του στα όσα θέλει να περάσει από το Κοινοβούλιο η κυβέρνηση θα δώσει σύντομα την απάντηση στο ερώτημα αν το Κίνημα θα πέσει στην αγκαλιά του ΣΥΡΙΖΑ ή της Ν.Δ. Γιατί εκεί φτάσαμε. Να αλληθωρίζουμε μία Αριστερά και μία Δεξιά…
Σήκω Ανδρέα να τους δεις!
Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Λαλιώτη:
1. Το δημοσίευμα των ΝΕΩΝ μαζί με τις περιγραφές για δήθεν παρασκηνιακές επαφές για «αρραβώνα ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ» είναι ένα ευφάνταστο σενάριο. Όμως, αυτό το σενάριο είναι παραπλανητικό γιατί δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα.

Το μόνο γεγονός είναι ότι ένα μεσημέρι, έτυχε να συνυπάρχουμε σε ένα εστιατόριο ο Χρήστος Σπίρτζης με την παρέα του και εγώ με την παρέα μου. Εκτός από μια σύντομη φιλοφρόνηση σε ανοιχτό χώρο και με την παρουσία άλλων προσώπων, δεν υπήρξε καμιά ουσιαστική συζήτηση, κανένα παρασκήνιο και πολύ περισσότερο κανένα «προξενιό» και κανένας «αρραβώνας».

2. Οι θέσεις μου είναι διαχρονικά γνωστές, διαφανείς και σαφέστατες. Η κατοχύρωση και ανάδειξη του ΠΑΣΟΚ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, και της Κεντροαριστεράς ως Δημοκρατικού και Προοδευτικού Πόλου συνδέεται άρρηκτα και αδιαπραγμάτευτα με τον αυτόνομο λόγο του, την αυτοδύναμη στρατηγική του και τον καταλυτικό ρόλο του.

Αυτό προϋποθέτει, οριστικά και αμετάκλητα, σαφείς ιδεολογικές και πολιτικές οριοθετήσεις και προγραμματικές θέσεις και αντιπαραθέσεις, τόσο με τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και με τη ΝΔ. Πιστεύω, ότι μόνο με αυτή τη στρατηγική και με αυτόν τον πολιτικό σχεδιασμό το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και η Κεντροαριστερά δεν θα μετατρέπονται σε δεκανίκι και ουρά είτε του ΣΥΡΙΖΑ, είτε της ΝΔ και θα μπορούν να έχουν δυναμική, προοπτική και ευοίωνο μέλλον.

ΥΓ. Φίλε Γιώργο, σε προσκαλώ ένα μεσημέρι, για φαγητό, στη γνωστή ταβέρνα με τη γνωστή σε σένα σύνθεση. Τυχαία, μπορείς να συναντήσεις και άλλες παρέες που κατά σύμπτωση μπορεί να είναι βουλευτές και υπουργοί από όλες τις παρατάξεις, δημοσιογράφοι από όλα τα μέσα ενημέρωσης, διανοούμενοι και καλλιτέχνες. Έτσι θα καταλάβεις για μια ακόμη φορά, ότι στη γνωστή και φιλόξενη ταβέρνα όλα είναι ανοιχτά και διάφανα και δεν υπάρχουν «παρασκήνια», «προξενιά», «αρραβώνες» και «γάμοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: