17 Νοεμβρίου 2016

Διάγγελμα για την Ελλάδα ετοιμάζει η Μέρκελ!!!

Διάγγελμα προς τον γερμανικό λαό ετοιμάζει να απευθύνει η Άγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, αμέσως μετά την σύναψη συμφωνίας με την Ελλάδα.
Η αιτία που οδηγείται σε μια τέτοια απόφαση είναι ότι θα πρέπει να κάμψει τις αντιρρήσεις που επικρατούν στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής της Ομάδας, και συγκεκριμένα στο 1/3 αυτής!
Έτσι, σύμφωνα με το Bloomberg, θα επιχειρήσει η ίδια να εξηγήσει γιατί είναι προς το συμφέρον της Ευρώπης και της Γερμανίας η – εκ νέου – διάσωση της Ελλάδας.

Η Καγκελάριος θα απευθύνει το διάγγελμα αμέσως μόλις ανακοινωθεί η συμφωνία της Ελλάδας με τους πιστωτές, με όρους που εκείνη πιστεύει πως της δίνουν τα επιχειρήματα να την «πουλήσει» στο εσωτερικό της χώρας, αναφέρει το πρακτορείο, επικαλούμενο δύο κυβερνητικούς αξιωματούχους. Βασικό της επιχείρημα άλλωστε είναι ότι μια ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, θα προκαλούσε ανυπολόγιστο κίνδυνο και ρίσκο που θα οδηγούσε σε γεωπολιτική αστάθεια στην ευρύτερη περιοχή.

Η επιθυμία της Καγκελαρίου να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη πάντως έρχεται σε αντίθεση με το πολιτικό κλίμα στη χώρα προς το πρόσωπο του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος «κατηγορείται» πως με πολιτικά τερτίπια καθυστερεί τη διαδικασία, σημειώνει το Bloomberg.

Η Καγκελάριος άλλωστε πιστεύει πως το να εγκαταλείψει τώρα την Ελλάδα, θα σημαίνει «πισωγύρισμα» για την Ευρώπη στην κρίση, ενώ θα μπορούσε να είναι το μεγαλύτερο από τα προβλήματα που έχει αντιμετωπίσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, κατά την συνάντησή τους στο Βερολίνο την Τρίτη, Μέρκελ και Ολάντ συμφώνησαν να πιέσουν τον Αλέξη Τσίπρα να προχωρήσει σε συμφωνία μέχρι τις 31 Μαΐου, ώστε να απελευθερωθεί η οικονομική βοήθεια. Μια τέτοια συμφωνία με την Ελλάδα, σημειώνει το πρακτορείο επικαλούμενο πηγή της γερμανικής κυβέρνησης, θα σημαίνει συμβιβασμό, ακόμα και με την εφαρμογή του ενός τρίτου μόλις των πρoηγούμενων δεσμεύσεων της χώρας για πολιτικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις.
Posted by: economikos 

Δεν υπάρχουν σχόλια: