11 Νοεμβρίου 2016

Δεν πληρώσατε διόδια; Στείλτε τώρα το πρόστιμο στον Τσίπρα!!! Εσείς που πιαστήκατε... κορόιδα από τις κορώνες του όταν ήταν στην αντιπολίτευση!!!

Αποτέλεσμα εικόνας για τα διόδια της ΕγνατίαςΤου Δημήτρη Παπακωνσταντίνου 
Κανονικά όσοι λάβουν το ραβασάκι που τους καλεί να πληρώσουν και μάλιστα με τσουχτερό πρόστιμο τα διόδια της Εγνατίας, τα οποία είχαν αποφύγει... σηκώνοντας τη μπάρα, θα πρέπει να στείλουν το ραβασάκι στο Μαξίμου. 
Γιατί ήταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός που ενθάρρυνε το κίνημα "δεν πληρώνω" για να μποϊκοτάρει την προηγούμενη κυβέρνηση αλλά ακόμη και τους πρώτους μήνες διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. 
Όπως όμως σε όλες τις υπόλοιπες υποθέσεις, όσοι άκουσαν ή εμπιστεύτηκαν τον κ. Τσίπρα, βρέθηκαν μπλεγμένοι.
Θα πείτε ίσως, εδώ βρέθηκε μπλεγμένος ολόκληρος ο ελληνικός λαός με την ιδεοληψία και την ανικανότητα της διαπραγμάτευσης, για τους "δεν πληρώνω" θα συζητάμε τώρα; Ναι βεβαίως. Γιατί οι "δεν πληρώνω" τόσο στα διόδια όσο και στον ΕΝΦΙΑ μέσω ΔΕΗ, όπως και στις υποχρεώσεις τους προς το δημόσιο και τις τράπεζες, χρησιμοποιήθηκαν από το σημερινό καθεστώς για να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να τινάξουν στον αέρα –όπου και όσο περισσότερο μπορούσαν– τη λειτουργία του κράτους. 
Την πάτησαν λοιπόν όσοι τους άκουσαν. Και τους Συριζαίους –μετέπειτα– υπουργούς και τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Και δεν είναι μόνο τα πρόστιμα που σε ορισμένες περιπτώσεις είναι ιδιαίτερα τσουχτερά. Είναι και οι ποινικές συνέπειες που ακολουθούν για ορισμένους. Αρχικά είχε "παγώσει" η υπόθεση και αρκετοί ξεγελάστηκαν. Όμως όπως ανέφερε χθες σε αποκαλυπτικό ρεπορτάζ το Capital.gr, τα "παγωμένα" πρόστιμα... "ξεπάγωσαν". Και τώρα πέφτουν πάνω στα κεφάλια όσων αγνόησαν την υποχρέωση πληρωμής διοδίων στην Εγνατία. Πρόκειται για 6.000 πρόστιμα που επιβλήθηκαν από το Νοέμβριο του 2013 έως και το τέλος του 2015. Και υπάρχουν περιπτώσεις όπου τα πρόστιμα κυμαίνονται από 10 χιλιάδες έως 38 χιλιάδες ευρώ! Και δεν φαίνεται "φως" και για άλλες περιπτώσεις "παγωμένων" προστίμων στο πλαίσιο της δράσης των "δεν πληρώνω". 
Όσοι λοιπόν τότε ένιωθαν "μάγκες" και εναρμονίζονταν με τη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ περί "μπάχαλου", τώρα βέβαια νιώθουν ότι πιάστηκαν... κορόιδα. Ας πρόσεχαν και ας στείλουν τώρα τον λογαριασμό στο Μαξίμου. Βεβαίως, το πρόβλημα για τον κ. Τσίπρα δεν είναι τα πρόστιμα των "δεν πληρώνω" που λειτούργησαν παρασυρόμενοι από τις προεκλογικές του κορώνες. Ή και από τη χαλαρότητα των πρώτων μηνών. Στο κάτω κάτω, εκείνοι παρανόμησαν, ακόμη και αν θεωρούν εαυτόν... αγωνιστή!
Τo μεγάλο ζήτημα είναι τι θα κάνει το Μαξίμου με το άλλο κίνημα "δεν πληρώνω". Το κίνημα που περιλαμβάνει όχι όσους δεν θέλουν, αλλά όσους δεν μπορούν να πληρώσουν. Υπάρχει βέβαια ένα κοινό σημείο ανάμεσα στους πρώην και σε αρκετούς από τους  νυν "δεν πληρώνω". Ότι πιάστηκαν κορόιδα από τον ίδιο άνθρωπο για διαφορετικό λόγο βέβαια. 
Σε αντίθεση όμως με το παλαιό κίνημα που έχει σβήσει, το νέο όχι μόνο ανθεί, αλλά διογκώνεται δραματικά. Ακόμη και τα τρικ και οι εναλλακτικές λύσεις δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα. Μόνο πρόσκαιρα. Το είδαμε άλλωστε όταν πολλοί συμπολίτες μας αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν πιστωτική κάρτα για να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους προς την εφορία. Δανείστηκαν δηλαδή από τις τράπεζες χρήματα που δεν έχουν και δεν πρόκειται να έχουν στο μέλλον και φυσικά δεν θα αποπληρώσουν, δημιουργώντας μία νέα φουρνιά κόκκινων δανείων. Αυτό το κίνημα "δεν πληρώνω" είναι και η μεγαλύτερη απειλή για την κυβέρνηση. Γιατί αρχίζει πλέον και απλώνεται ως πλημμυρίδα το "ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος"...

Δεν υπάρχουν σχόλια: