22 Νοεμβρίου 2016

"ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕΒ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΩΝ"

Οι δηλώσεις του Προέδρου του Σ.Ε.Β. έπειτα από την συνάντηση των εργοδοτικών οργανώσεων με την Υπουργό Εργασίας  αφ ενός πλήττουν την αξιοπιστία του και αφ' ετέρου προσβάλλουν τους κοινωνικούς εταίρους γι' αυτό και  συνιστούν  "παράδειγμα προς αποφυγή" !!!
Δυστυχώς οι θέσεις του ΣΕΒ, που άλλα λέει το πρωί, άλλα το βράδυ, άλλα εννοεί, άλλα υπογράφει παρουσία του ΙLO και του Υπουργού Εργασίας και άλλα συμφωνεί με το Κουαρτέτο στις κατ' ιδίαν συναντήσεις, διασπούν το ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ που επετεύχθει με την υπογραφή του κειμένου τον περασμένο Σεπτέμβρη αλλά και το Νοέμβριο του 2014!!!


 Καλό θα ήταν, πρώτα απ' όλα για τους ίδιους, να σταθεροποιηθούν, καθότι σε ένα αποσταθεροποιημένο  εργασιακό και επιχειρηματικό περιβάλλον οι μεταλλάξεις δεν βοηθούν κανέναν... Μάλλον δημιουργούν, αντί να λύνουν, περισσότερα προβλήματα.

Εάν π.χ. αναλογισθεί κανείς ότι μέχρι σήμερα η μόνιμη επωδός του ΣΕΒ για τη μη υπογραφή  των κλαδικών συμβάσεων ήταν, ότι εάν τις υπογράψουν με βάση το ισχύον νομικό πλαίσιο, θα διαλύσουν την οργάνωση τους και ότι θα πρέπει να αλλάξει ο νόμος, αναρωτιέται κανείς τι μεσολάβησε και σήμερα ζητούν  ο νόμος που ουσιαστικά λήγει μετά τη λήξη του Μεσοπρόθεσμου πλαισίου, να παραμείνει εσαεί!!!

Ότι αφορά τις δήθεν "πάγιες θέσεις" τους για τις Συλλογικές Συμβάσεις, τον Κατώτατο μισθό, τις ομαδικές απολύσεις, την υποχρεωτική διαιτησία και τον συνδικαλιστικό νόμο, είναι προφανές ότι όποιος τις διαβάσει αντιλαμβάνεται ότι δεν απέχουν καθόλου από τις πραγματικά πάγιες, παράλογες απαιτήσεις  του Δ.Ν.Τ. !!!

 Τυχαίο γεγονός ή συνεννόηση εκ των προτέρων;;;

Ότι όμως και αν ισχύει, οφείλουν επιτέλους μια ειλικρινή συγνώμη απο το παραγωγικό δυναμικό της πατρίδας μας, που δεν είναι άλλο από τους εργαζομένους τους, από τον ιδρώτα των οποίων καταγράφουν κέρδη και φυσικά δεν έχουν ευθύνη ούτε για τις  όποιες ζημιές των επιχειρήσεων τους, ούτε για την οικονομική κρίση που μαστίζει επι επτά χρόνια την πατρίδα μας και πλήττει τους μη έχοντες!!!

Όποιος μελετήσει  δε, τις προβλέψεις του Σ.Ε.Β. και του Ι.Ο.Β.Ε. από το 2010 διαπιστώνει ότι έχουν πέσει τελείως έξω. Τα αποτελέσματα εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών και τα στοιχεία τα οποία δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ, η EUROSTAT και είχε προβλέψει το ΙΝΕ της ΓΣΕΕ επιβεβαιώνουν τις λανθασμένες ανακοινώσεις τους και  αναδεικνύουν την αναξιοπιστία τους.

Σε κάθε περίπτωση καλούμε τον Πρόεδρο του Σ.Ε.Β. και τα μέλη του Δ.Σ. να σταματήσουν τις πράξεις ασέβειας έναντι των υπολοίπων κοινωνικών συνομιλητών και να σέβονται τις υπογραφές τους εάν θέλουν να απολαμβάνουν τον σεβασμό των υπολοίπων!!!

Εάν ο ΣΕΒ επιθυμεί  με σύμμαχο τους δανειστές, να μετατραπεί η Ελλάδα σε μια απέραντη Ε.Ο.Ζ. (Ειδική Οικονομική Ζώνη) δεν έχει παρά να αλλάξει Πατρίδα...
Τα παιχνίδια έλαβαν τέλος!!! Τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια!!!


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ Ι.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: